reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

beti to ty rano do pracy ..a do tak późna siedzisz przed kompem? mam nadzieję ,ze sie wyspałaś:tak:..niewiem,ale ja to o 22giej najpóźniej ..normalnie padam:szok:.No i rano o 6stej juz na nogach..
mrowa to mi smaka narobiłas tymi żeberkami:tak:..Narobiłas się,i mam nadzieję ,ze zostało docenione(smakowało):tak:(NAPEWNO!)
..to dzisiaj doprowadzsz domek do stanu przedimprezowego?;-)
MrsF napewno będziesz wyglądać elegancko! i dasz sobie radę:tak:..A i fajnie że dzieci już takie małe mają wyraźne zainteresowania...a muzyka to pierwsze co dziecom sie podoba:tak:.
skaba no to imprezki sie skonczyły..i fajnie ze Marysia jest zaopatrzona na długi czas:tak:..
W nowym domku pewnie juz nastepne urodzinki będziecie jej robić..:tak:
giza druga tura czyli ostatnia?;-)..To fajnie że Przemcio lubi dziewczyny..ma może po tatusiu?;-)..Bo mój Piotrek to juz w przedszkolu miał "dziewczynę"..i pamięta to do dzis..:-D
ninja udało ci sie z opiekuka do Tymcia:tak:..najważniejsze,by przypadli sobie do gusyu..i polubili się:tak:..Bo teraz znaleźc nianię(przynajmniej u nas) to wieelki problem!
Nawet fajnie nam wczorajszy dzien zleciał...po poł. chłopaki pojechali zrobić sobie "fryzury"-jak mówi alex...a my ..z nimi..(oczywiście;-))..trochę pospacerowałyśmy ...i połaziliśmy po ssklepach(przy okazji)..I kupiłam fajniusie buki za 11zeta dla Tośki:tak:..i dla Alexa za 15! (w coccodrillo)
Chłopaki mają świetne fryzury(tj.obcięci prawie do zera:-D).no i późnie pojechalismy pokazać się babci..(obowiązkowo)..posiedzieliśmy trochę..i na kąpanie do domku..
A dziś rano "no wstawaj mamus ..bo muszę do przedszkola...".:szok:-normalnie!:-D
Mam nadzieje ze dziś będzie ładnie..to idziemy z Tośką na targ..

reklama
Kochane roczniaczki!!!Wszystkiego naj najlepszego z okazji pierwszych urodzinek!!!
Mięsieczniaczki!wam tez sto lat spiewa e-ciocia Kasia;-)macie szczęscie ze tylko wirtualnie heheheh
NINJA!!!!!! gratki wielkie dostania pracy i tego jak Ci sie fajnie ułozyło z opieka nad Tymonem:tak:masz Ty dziewczyno farta w zyciu nie ma co:-p:-)
u nas napisze tylko króciutko ze dzieci całkiem zdrowre i radosne - wczoraj godzinka na podwórku w 15 st w słońcu była bardzo odświerzajaca i przyjemnie ruchliwa;-)Marcel da razy sie wywalił i potem chodził tylko za rączkę ale chodził z ochotą i tylko psy musiałam pozamykac bo chciały go lizac po twarzy a wiadomo co one tam lizały wczęsniej:dry:no a Oli sama nie wiedziała za co sie wziąść.Co na nią spojrzałam to był gdzie indziej: rower, huśtawka, rower, hustawka, autko, huśtawka, piaskownica, huśtawka, piaskownica i dopiero do domu.Była w siódmym niebie - a dziś poszła do przedszkola i niestety rano był płacz bo się troszke rozkokosiła przez chorobe i nie chciało jej sie wstac.Dobrze ze juz było jasno chociaz to nie było tego nieprzyjemnego wrażenia ze jest środek nocy:tak:
skaba troszkę zazdroszczę takich fajnych stosunków z waszymi byłymi:-(byłe Łukasza są daleko ale mój ten główny z którym byłam 3 lata przed łukaszem do dzis mi nie wybaczył że odeszam i do dziś robi mi koło doopy na mieście a widząc mnie w supermarkecie gdzie pracuje ucieka dośc widowiskowo i udaje ze nei zna....:-(przykre bo myslałam ze rozeszlismy sie w zgodzie no i mam w pamięci te jego rozmyslania o naszej wspólnej rpzysżłości i kłóci mi sie to z jego dzisiejszym zachowaniem:dry:przez niego mam ograniczone kontakty z chłopakami z klasy z liceum bo chodzilismy do jednej.....ale co mi tam!W sumie tak na niego dziś patrząc co wyrpawia nie ma czego żałować hehehe

weronka no to chociaż coś pożytecznego z odwiedzin był.o;-)..a jaki masz kolorek??.Nelci może faktycznie byo za gorąco..moja Tośka..zresztą my tez nie lubimy gorąca..w domu mam 19-20stopni..a jak jestesmy u babć..to Tosia niechce tam spać..bo babcie zawsze daja czadu..bo to dzieci przecież przyjeżdzają:tak::szok:

Kolorek - orzech laskowy - cyzli coś takiego jak moje naturalne, bo już miałam 500 kolorów a do tego długaśne odrosty:wściekła/y:
W domku to mamy podobnie ok 18-20stopni, z tym że ja mam właśnie manie przykrywania ją żeby właśnie nie zmarzła, dziś pałyśmy na dole bo M nie chciało się palić w centralnym i użyliśmy kominka i znowu było wiercenie i wstała o 6:45 :crazy::wściekła/y:

Mrowa - nici na razie ze zdjęć bo kolega wziął (sw ój) aparat na kilka dni, ale jak tylko znów nam pożyczy to zrobię, bo chyba zaczynam się "zaokrąglać":zawstydzona/y:
Ninja - to super się poskładało:-) co do kaski, to niestety, tak niańki kosztują, ale moze niedługo i jakaś podwyżka w pracy będzie;-)
Moja siora ma termin na jutro, ale jak u Was - cisza:sorry2: (a chyba barzdiej sie stresuje niż ona :-D)
Skaba - to fajne układy z "byłymi" macie:-)
Giza- co sie będzie Przemko siostrą zajmował jak ma starsze "laski do ogarnięcia" :-D:-D:-D
MrsF- hehe chciałabym to zobaczyć:-)
Niekat - jednak życie wie jak nas pokierować ;-) a z drugiej strony co sie dziwisz - fajna laska z cieie to i kolo żałuje że Wam nie wyszło:dry:

Nam niedziela też minęła dość miło, o 11 Nelcia mi zasnęła na pierwszą (i jak się okazało ostatnią)drzemkę, a ja z nią - i tak spałyśmy 3h:szok:, później obiadek, spacerek (kurka, myślałam że jest cieplej:nerd:), a później przyjechała koleżanka z mężem i synkiem (a ostatnio byli chyba z 2 m-ce temu) i tak sobie posiedzieliśmy razem:-)

weronika,ninja moja bratowa ma na 9tego termin...i juz sie niemoże doczekać narodzin Madzi:tak:
ojj..a wydaje sie "wczoraj" jak mysmy czekały na narodziny naszych maleństw....
Ot..takie butki kupiłam..(jak chcecie zobaczyc..)

Załączniki

• DSCN1214.jpg
    DSCN1214.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 28
ewa aż z ciekawosci zerknęłam na kiedy miałaś termin... no kobieto!Ty to jak mało która sie naczekałaś na ten poród....od 8 do 24 marca to jednak kawał czasu:tak:a mnie sie tak dłuzyło te 5 dni przeterminowania:-p
a butki sliczne!

Ewa - bardzo ładne te butki - wiadomo, że mi to się te moro podobają :-D - na tymona tez już moro trampki czekają ale to gdzieś latem będą może dobre.
A termin faktycznie! :szok: Kota bym chyba dostała - coś Ci chyba namieszali z tym terminem :-D
Zresztą chyba tylko ja (może ktoś jeszcze, ale nie pamiętam :zawstydzona/y:) urodziłąm dokłądnie w dniu terminu. A podobno 2% dzieci rodzi się dokłądnie w tym dniu.

Niekat - no nie dziwne, żę Oli nie chciałą ić do przedszkola - a Tobie po urlopie się chce wracać do pracy? :-D:-p

Dzięki dziewczyny, że będziecie trzymać za mnie kciuki bo naprawdę trochę się cykam - wiecie, w poprzedniej firmie to już byłam większym cwaniaczkiem ;-) a tu znów startuję jak mała myszka...

Co do byłych, to tamtego kolesia nawet "byłym" nie nazywam bo spotkałam się z nim parę, no może kilkanaście razy i tyle.
Z pierwszym byłym (2,5 roku) przesyłamy sobiwe życzenia na święta a z drugi (3 lata) był z mojej ekipy (Siorkos brat cioteczny) więc do tej pory widujemy się czasem na imprezach. Był u nas na weselu i my byśmy byli teraz u niego, 14.02 no ale byliśmy z Tymonem w szpitalu, czyli chyba to wskazuje, że relacje są między nami ok.

Aha - zapomniałabym - poddałam się i Tymon od 3 dni dostaje na noc Viburcol - działanie - żadne, haahahaahahaahahahaahah.
Co za dzieciak.... (obiecuję mu co noc, że jak będzie się budził to mu zasadzę 5 tych czopków naraz w dupala, ale on się wcale gróźb Matki nie boi...)

Zaprowadziłam Tymona do pani Krysi. Za szczęśliwy nie był. Idę po niego o 11.00 :baffled:

Najlepszego dla Zosi i Jacka na miesiecznice ostatnia:-)

Ninja usmiełam sie z Tymona i twojego opisu widac ze odrodny syn mamusi:-D:rofl2: a w pracy napewno dasz rade kto jak kto ale Ty ;-):-)
Ewa super buciki i dawaj Alexa w nowej fryzurze:tak:
Weronika szkoda z tym aparatem:-( ale poczekam jeszcze cierpliwie;-)

My jakos zazyłych stosunków nie utrzymujemy z byłymi ale jak widze ich to zawsze powiem czesc;-)a byłych mojego nei znam:sorry2::-p

KOndzik wczoraj miał swoja msze urodzinowa i był nie mozliwy :-p wiekszosc przeiedział an polu ale co sie dziwic jak chciało mu sie spac , nie pozwolilismy mu gonic do ołtarza i był zły:dry:
Zrobiłam muwróżbe i wybrał rózaniec a zaraz włozył rózaniec do kieliszka :-D równowaga zachowana:-p:rofl2:

reklama
mrowa to wiedział gdzie wsadzić ten różaniec..:-D..a tok wogóle co to za wróżba?
ninja mi te moro dla alexa też się spodobały..(bo tatuś niezabardzo był za..)no i cena;-)
..a noo naczekałam sie ..naczekałam..i doczekałam Antośki:tak:..Ja miałam bardzo nieregularne cykle...więc mój gin mówił że może być później..(no ,może nie aż tyle:-D)
A my już po spacerku..słonecznie..ale zimno jak cholera!:szok:..prawie 2 h chodziłyśmy...ale warzywka kupione:tak:
Teraz Tośka w pokoju Alexa..i czym sie bawi?.....skrzynką z narzędziami:tak::-D
..a wuzek tylko odsuneła na bok!:crazy:

Do góry