reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

I przyznam, ze troche dziwnie mi sie zrobilo bo przeczytalam w pospiechu i zrozumialam, ze prosisz aby zbojkotowac 'zamieszczanie przeze mnie zdjec' i nie bardzo wiedzialam co ja takiego to zmajstrowalam.

hahahahahahhaha!!!!:-D:-D:-D:-D

Siwona - nie miałam zamiaru nikomu pojechać, bo to nie moja sprawa, że ktoś się na to zdecydował. Po prostu taka jest moja opcja - tak jak pisała Cicha - po roku jak najbardziej tak.
Nadal utrzymuję, że w naszym wypadku bym Tymka skrzywdziła.

Darinia - to , że ktoś zaszedł w ciązę po 3 miesiącach i nie odczuł różnicy, wyznacznikiem dla mnie nie jest. To przykład na zasadzie jazdy po pijaku - na 100 jazd się nic nie stanie a za 101 potrąci staruszkę...
Ja bym nie ryzykowała...

skaba - trzymam trzymam, chociaż nie wiem za co (oby nie za wywalenie mnie z forum :-D:-D:-D)

Miłego dnia!:-)
Korzystajcie bo zaraz znów nadejdzie wstrętna jesień! (Nienawidzę jesieni i zimy :wściekła/y: - jestem wyjątkowym zmarźluchem i obecne temperatury mnie zachwycają):sorry2:

reklama
Oj ninja, ale przesadzilas. Zupelnie sie nie zgadzam. Wiele matek ma jedno dziecko za drugim, z roznych powodow i nie sadze zeby krzywdzily kogokolwiek. Jak sie chce to mozna wszystko. Ja gdybym mogla to teraz sama chetnie urodzilabym drugie dziecko.
Zajrzyj na osobny dzial n forum bb ;dzieci rok po roku,
Masa tam takich wlasnie mam i fotek dzieci, szczesliwych i usmiechnietych, wcale nie wygladaja na pokrzywdzone.Mysle ze one poczuly by sie urazone czytajac Twoj post.

Wiele matek ma jedno dziecko za drugim, z roznych powodow i nie sadze zeby krzywdzily kogokolwiek.
No właśnie - "z różnych powodów" - 80% to nieświadomość albo wpadka...

Jak sie chce to mozna wszystko. Ja gdybym mogla to teraz sama chetnie urodzilabym drugie dziecko.

Uwierz mi,ze i ja mogłabym być już w kolejnej ciąży (zresztą niedawno o tym wspominałam), bo nie chcę by mój syn był jedynakiem i nie chcę, by różnica wieku między dziećmi była zbyt duża (mi by pasowało tak 2, max. 3 latka)tylko, że.... szanuję swój organizm bo mam tylko jeden, a poza tym musi on na długo starczyć mojemu dziecku...

Zajrzyj na osobny dzial n forum bb ;dzieci rok po roku,
Masa tam takich wlasnie mam i fotek dzieci, szczesliwych i usmiechnietych, wcale nie wygladaja na pokrzywdzone.Mysle ze one poczuly by sie urazone czytajac Twoj post.

Myślę, że gdyby teraz się zdarzyło, że jestem właśnie w ciąży, to za rok też moje dzieci na fotkach wyglądałyby na szczęśliwe i uśmiechnięte...
A przede wszystkim nie pisałam tego by kogokolwiek urazić, a ewentualnie zmusić do zastanowienia się jeszcze raz przed podjęciem takiej decyzji. :sorry2:

Hej!
Ale kiepską noc miałąm dzisiaj... Zuzia spała źle, często się budziła i szybko wstała rano:baffled: a wczoraj nie mogła zasnąc.
Ninja - miejsce na nowy suwaczek masz...;-);-)
Skaba trzymam, trzymam!! ( ale za co??):confused::confused:
Oj nie da mi ta moja panna nic napisać...miłego dnia:-)

Jestem nareszcie :-)

Spóźnione życzenia dla wczorajszych solenizantek na kolejny miesiączek :cool2::-)

Ja wczoraj nawet nie zaglądnęłam do neta - pojechaliśmy po lokalnych sklepach luknąć na mebelki do kuchni, bo musimy w tym tyg kupić kafelki - weszliśmy do pierwszego sklepu a tak moje wymarzone mebelki (co na allegro znalazłam) - byłam WNIEBOWZIĘTA :-D:-D:tak::-):-):-) Na razie wstrzymaliśmy się z kupnem, bo czas realizacji to zaledwie tydzień, więc nie ma problemu, ale jestem happy!!!

A Nela "samotnie" śpi pięknie! Wczoraj jak zasnęła o 21, to obudziła się tylko raz o 5:15 a później o 8 :cool2::cool2::cool2: Oby tak dalej - chyba zrozumiała że mamusia śpi z tatusiem i nie wolno przeszkadzać :zawstydzona/y:;-)

Iza - to co napisała Ninja - jest w tym dużo racji i jak pisała - to jej opinia, więc nie ma co się obruszać ;-)
Ja w tej chwili na pewno nie zdecydowałabym sie na drugiego bejbi, choć koleżanka "wpadła" z drugą córcią - jak Hubert miał pół roczku, ale jakoś daje rade:tak::tak:

Witam Was cieplutko:-)

Mamma, dzięki za wyczerpującą odpowiedź... zawsze można na Ciebie liczyć... Z ząbkiem na szczęście samo przeszło, a moja dentystka na urlopie:tak:

Cicha, przekaż cieplutkie buziaki dla Zosi i Julka... Dzielna z Ciebie kobitka, że tak dobrze sobie radzisz z dwójeczką małych dzieci... Zgadzam się z Tobą całkowicie, ja też lepiej funkcjonuje jak jestem sama w domku, bo jak jesteśmy z A razem to tworzy się straszny chaos:-D
Młodsze dzieci zawsze korzystają z zabaw ze starszymi, więc lepiej być już nie może...

Ninja, wiesz niektóre matki dobrze sobie z tym radzą...:-) ja mam siostrę młodszą o rok i 5 miesięcy i jestem z tego bardzo zadowolona... Ja też tak szybko nie zdecydowałabym się na kolejne, a co dopiero mąż, ale każda z nas jest inna:tak:
A co Ty z tą jesienią?... Cieszmy się chwilą:tak::-D

Darinia, oj tak:tak: z tą gimnastyką naszych pociech... dzisiaj np. karmiłam Jolę i przysnęłam... a jak się przebudziłam to była już z 10 centymetrów wyżej na łóżku... dobrze, że mamy zagłówek:-D

Skaba, trzymam mocno kciuki:-)

Asze, bidulko... może dasz radę odespać w dzień choćby godzinkę...:tak:
Jola też od poniedziałku wstaje 2 razy w nocy, a wcześniej w ogóle się nie budziła... tak jakby cofnęła się o jakiś miesiąc wstecz:-(

Weronikaa, no to czeka Cię szał zakupów...:-) świetnie, że znalazłaś swoje wymarzone mebelki:tak:
No i Nelcia zrobiła się bardziej niezależna w nocy i rodzice mogą się wyszaleć:-p:-D

Wieki buziak dla półrocznego Nikosia :*

Niekat - moje zdanie jest takie, że jak ktoś po 3 miesiącach od urodzenia dziecka zachodzi w ciążę , to jest to nieodpowiedzialne. Przecież organizm musi się zregenerować i lekarze mówią, że musi minąć conajmniej 9 miesięcy...
Przecież trzeba na początku najbardziej się oszczędzać , wysypiać itd. A potem? Przecież roczne dziecko nie umie się samo zabawić, więc czuje się zupełnie odsunięte od matki, która musi zająć się noworodkiem. Przecież o wiele starsze dzieci są zazdrosne o młodsze rodzeństwo i jest to zupełnie naturalne, ale 2,5-3 latkowi zawsze można coś wytłumaczyć, choćby w najprostszych słowach i najprostszych przykładach a rocznemu nie da rady...
Ja bym tak Tymka nie chciała skrzywdzić...
No ale wolnoć Tomku...:sorry2:
popieram - a koleżanka o której pisałam najzwyczajniej w świecie wpadała (zreszta żadne z ich dzieci nie było planowane:baffled:) i mimo zę ciąże rpzechodzi wręcz zawodowo to jednak z dziecmia ma problem bo chciałby obdarzyć je soba po równo ale się nie da!
i to jest krzywda dla dziecka ale krzywda do wynagrodzenia:sorry2:

O rany, faktycznie :szok::szok::szok: NIKOŚ KOŃCZY DZIŚ PÓŁ ROCZKU!!!! :-* Ale to zleciało, a pamiętam jak wczoraj jak na Miquel pisał o Sabinci, a swoją drogą przepadła nam .... :dry:

reklama
Jolciu i Nkiosiu wszystkiego najlepszego z okazji miesiecznicy :-*:-)
Ninja a co zrobic jak sie wpadło:confused::sorry2: ;-):-D wiadomo ze nikt nie usunie pozostaje sie tylko cieszyc. :-)
ja bym świaodmie niechciała zajść tak szybko w ciaze :-pja chciałam róznice najpierw 2 lat ale jak przyszo co do czego to neibyłam gotowa i jest różnica 3 latek:-)
Cicha ciesze sie ze zapamietałas moja łobuziare:-)
i tez dołanczam do protestu dawaj fotki dzieciaczków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skaba trzymam mocno:tak:
Beti to super ze zabek przestał bolec:tak:

Do góry