reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Co tu tak cicho dzisiaj? ;)
Byłam wczoraj na kursie pierwszej pomocy. Super jest wiedzieć jak pomóc poszkodowanemu, szkoda tylko, że człowiek tak szybko zapomina o podstawach. Mimo wszystko polecam ;)

Warto sobie przypomnieć i zaktualizować wiedzę od czasu do czasu. To mega ważna sprawa, żeby umieć szybko i sprawnie zareagować. Polecam również zaznajomić się z mapą AED w swoich okolicach. ☺️ Ja już mam takie zboczenie, że jak wchodzę w miejsca, gdzie jest dużo ludzi, to zawsze robię obczajkę czy AED wisi gdzieś na ścianie. 🤪

Ja uważam ze to pic na wodę.
Ja brałam witaminy nie w jakis końskich dawkach całą ciążę i urodzilam córkę po terminie 3220g.

Ja rownież w kazdej ciąży bralam witaminy i waga 3000 3680 i 2960

Dokładnie pic na wodę, to nie od witamin zależy, a wiele czynników na to wpływa, ja brałam witaminy i moje dzieci urodzone obydwoje w 40tc. ważyły: 3200 i 3400, przy czym ja na wadze +20 w każdej, jedną ciąże calutką przeleżałam, w drugiej biegałam do 9 miesiąca, tyle samo przytyłam i leżąc i będąc aktywną, a jeśli chodzi o genetykę wsteczną to mąż miał 4,5kg jak się urodził, a teściowa miała 150cm i waga 40 kg, więc ani witaminy ani genetyka ani moje dodatkowe kg - nic wagi moich dzieci nie podbiło :)

Ja akurat uważam, że trudno zapewnić sobie i dziecku kompleks wszystkich witamin w odpowiedniej dawce samym jedzeniem, bo musiałybyśmy tonę warzyw jeść i nie uwierzę, że ktoś całe 9 miesięcy je tylko super zdrowo tylko, nawet jak tak mówi, bo przecież nikt nad jego talerzem nie siedzi i mu nie sprawdza :)

Ostatnia edycja:
Warto sobie przypomnieć i zaktualizować wiedzę od czasu do czasu. To mega ważna sprawa, żeby umieć szybko i sprawnie zareagować. Polecam również zaznajomić się z mapą AED w swoich okolicach. ☺️ Ja już mam takie zboczenie, że jak wchodzę w miejsca, gdzie jest dużo ludzi, to zawsze robię obczajkę czy AED wisi gdzieś na ścianie. 🤪
A ja własnie nigdy o tym nie myślałam, bo nie miałąm doczynienia z AED. Ostatni taki kurs pierwszej pomocy miałam w liceum, więc daaawnooo i sporo się zmieniło, a defibrylatorów przenośnych jeszcze nei było ;)

A ja własnie nigdy o tym nie myślałam, bo nie miałąm doczynienia z AED. Ostatni taki kurs pierwszej pomocy miałam w liceum, więc daaawnooo i sporo się zmieniło, a defibrylatorów przenośnych jeszcze nei było ;)

To super, że sobie odświeżyłaś wiedzę. Teraz AED można znaleźć już w wielu miejscach, kiedyś były tylko pojedyncze sztuki. No i nie warto się ich bać, bo są naprawdę bardzo proste w użyciu, generalnie same informują o kolejnych krokach.

Co tu tak cicho dzisiaj? ;)
Byłam wczoraj na kursie pierwszej pomocy. Super jest wiedzieć jak pomóc poszkodowanemu, szkoda tylko, że człowiek tak szybko zapomina o podstawach. Mimo wszystko polecam ;)
ja w końcu trafiłam do czerwonej komnaty i mnie to niesamowicie dojechało bo w mojej głowie tylko ostatni etap nie zagrał 😔

Ten kurs to bardzo fajna sprawa, moja Mamę zawsze praca wysyłała i później przypominała mi oczywistości o których w szkole pamiętam uczyli a co uleciało z pamięci. Chyba zacznę gdzies online jakieś podstawy sobie przypominac

To super, że sobie odświeżyłaś wiedzę. Teraz AED można znaleźć już w wielu miejscach, kiedyś były tylko pojedyncze sztuki. No i nie warto się ich bać, bo są naprawdę bardzo proste w użyciu, generalnie same informują o kolejnych krokach.
Teraz już wiem. Ale tak to strach użyć coś takiego bo ludzie nie wiedzą, że o automat i prawie sam działa i gada co trzeba robić. Fajnie mieć chociaż podstawową wiedzę :)

Hej dziewczyny!🙋🏻‍♀️ Ja na becie jeszcze nie byłam, podjęliśmy z mężem decyzje o zrobieniu dopiero w terminie @. Nie chciałam powtórzyć tego co się przydarzyło @AScarlett !
Więc lece dzisiaj po pracy albo jutro z rana 🙈

Na pinkach dwa dni temu kreska była dosłownie jak włos, a teraz już jest odrobine ciemniejsza.
Najlepiej wybarwiały mi sie te z rossmana facelle.

Miłej środy❤️

Załączniki

• 9F17F333-D5C5-4FF4-A0AE-D2A5BD115733.jpeg
    9F17F333-D5C5-4FF4-A0AE-D2A5BD115733.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 127
reklama
Hej dziewczyny!🙋🏻‍♀️ Ja na becie jeszcze nie byłam, podjęliśmy z mężem decyzje o zrobieniu dopiero w terminie @. Nie chciałam powtórzyć tego co się przydarzyło @AScarlett !
Więc lece dzisiaj po pracy albo jutro z rana 🙈

Na pinkach dwa dni temu kreska była dosłownie jak włos, a teraz już jest odrobine ciemniejsza.
Najlepiej wybarwiały mi sie te z rossmana facelle.

Miłej środy❤️
no to już nie pozostawia wątpliwości 😉 Gratulacje!

Do góry