reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Co tu tak cicho dzisiaj? ;)
Byłam wczoraj na kursie pierwszej pomocy. Super jest wiedzieć jak pomóc poszkodowanemu, szkoda tylko, że człowiek tak szybko zapomina o podstawach. Mimo wszystko polecam ;)

Warto sobie przypomnieć i zaktualizować wiedzę od czasu do czasu. To mega ważna sprawa, żeby umieć szybko i sprawnie zareagować. Polecam również zaznajomić się z mapą AED w swoich okolicach. ☺️ Ja już mam takie zboczenie, że jak wchodzę w miejsca, gdzie jest dużo ludzi, to zawsze robię obczajkę czy AED wisi gdzieś na ścianie. 🤪

Ja uważam ze to pic na wodę.
Ja brałam witaminy nie w jakis końskich dawkach całą ciążę i urodzilam córkę po terminie 3220g.

Ja rownież w kazdej ciąży bralam witaminy i waga 3000 3680 i 2960

Dokładnie pic na wodę, to nie od witamin zależy, a wiele czynników na to wpływa, ja brałam witaminy i moje dzieci urodzone obydwoje w 40tc. ważyły: 3200 i 3400, przy czym ja na wadze +20 w każdej, jedną ciąże calutką przeleżałam, w drugiej biegałam do 9 miesiąca, tyle samo przytyłam i leżąc i będąc aktywną, a jeśli chodzi o genetykę wsteczną to mąż miał 4,5kg jak się urodził, a teściowa miała 150cm i waga 40 kg, więc ani witaminy ani genetyka ani moje dodatkowe kg - nic wagi moich dzieci nie podbiło :)

Ja akurat uważam, że trudno zapewnić sobie i dziecku kompleks wszystkich witamin w odpowiedniej dawce samym jedzeniem, bo musiałybyśmy tonę warzyw jeść i nie uwierzę, że ktoś całe 9 miesięcy je tylko super zdrowo tylko, nawet jak tak mówi, bo przecież nikt nad jego talerzem nie siedzi i mu nie sprawdza :)

Ostatnia edycja:
Warto sobie przypomnieć i zaktualizować wiedzę od czasu do czasu. To mega ważna sprawa, żeby umieć szybko i sprawnie zareagować. Polecam również zaznajomić się z mapą AED w swoich okolicach. ☺️ Ja już mam takie zboczenie, że jak wchodzę w miejsca, gdzie jest dużo ludzi, to zawsze robię obczajkę czy AED wisi gdzieś na ścianie. 🤪
A ja własnie nigdy o tym nie myślałam, bo nie miałąm doczynienia z AED. Ostatni taki kurs pierwszej pomocy miałam w liceum, więc daaawnooo i sporo się zmieniło, a defibrylatorów przenośnych jeszcze nei było ;)

A ja własnie nigdy o tym nie myślałam, bo nie miałąm doczynienia z AED. Ostatni taki kurs pierwszej pomocy miałam w liceum, więc daaawnooo i sporo się zmieniło, a defibrylatorów przenośnych jeszcze nei było ;)

To super, że sobie odświeżyłaś wiedzę. Teraz AED można znaleźć już w wielu miejscach, kiedyś były tylko pojedyncze sztuki. No i nie warto się ich bać, bo są naprawdę bardzo proste w użyciu, generalnie same informują o kolejnych krokach.

Co tu tak cicho dzisiaj? ;)
Byłam wczoraj na kursie pierwszej pomocy. Super jest wiedzieć jak pomóc poszkodowanemu, szkoda tylko, że człowiek tak szybko zapomina o podstawach. Mimo wszystko polecam ;)
ja w końcu trafiłam do czerwonej komnaty i mnie to niesamowicie dojechało bo w mojej głowie tylko ostatni etap nie zagrał 😔

Ten kurs to bardzo fajna sprawa, moja Mamę zawsze praca wysyłała i później przypominała mi oczywistości o których w szkole pamiętam uczyli a co uleciało z pamięci. Chyba zacznę gdzies online jakieś podstawy sobie przypominac

To super, że sobie odświeżyłaś wiedzę. Teraz AED można znaleźć już w wielu miejscach, kiedyś były tylko pojedyncze sztuki. No i nie warto się ich bać, bo są naprawdę bardzo proste w użyciu, generalnie same informują o kolejnych krokach.
Teraz już wiem. Ale tak to strach użyć coś takiego bo ludzie nie wiedzą, że o automat i prawie sam działa i gada co trzeba robić. Fajnie mieć chociaż podstawową wiedzę :)

Hej dziewczyny!🙋🏻‍♀️ Ja na becie jeszcze nie byłam, podjęliśmy z mężem decyzje o zrobieniu dopiero w terminie @. Nie chciałam powtórzyć tego co się przydarzyło @AScarlett !
Więc lece dzisiaj po pracy albo jutro z rana 🙈

Na pinkach dwa dni temu kreska była dosłownie jak włos, a teraz już jest odrobine ciemniejsza.
Najlepiej wybarwiały mi sie te z rossmana facelle.

Miłej środy❤️

Załączniki

• 9F17F333-D5C5-4FF4-A0AE-D2A5BD115733.jpeg
    9F17F333-D5C5-4FF4-A0AE-D2A5BD115733.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 134
reklama
Hej dziewczyny!🙋🏻‍♀️ Ja na becie jeszcze nie byłam, podjęliśmy z mężem decyzje o zrobieniu dopiero w terminie @. Nie chciałam powtórzyć tego co się przydarzyło @AScarlett !
Więc lece dzisiaj po pracy albo jutro z rana 🙈

Na pinkach dwa dni temu kreska była dosłownie jak włos, a teraz już jest odrobine ciemniejsza.
Najlepiej wybarwiały mi sie te z rossmana facelle.

Miłej środy❤️
no to już nie pozostawia wątpliwości 😉 Gratulacje!

Do góry