reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Oczywiście, ja nie napisałam, że niskie AMH jest równoznaczne ze złą jakością komórek tylko, że to jedno z badań dzięki któremu można to ocenić. 😉
Ja mam 24 lata i AMH ok 0,6ng. 😉
U Ciebie to wiek jest na pewno czynnikiem bardzo na plus, ale u mnie AMH to główny czynnik stresu, bo mam świadomość, że nie zostało mi wiele czasu, a też nie ma możliwości żeby ten parametr podnieść.

Jak Wasza niedziela? Ja dzisiaj kulinarna rozpusta, idę zdjąć paznokcie i nie robię nowych (tu akturat smuteczek) i masaż 🥰.

U Ciebie to wiek jest na pewno czynnikiem bardzo na plus, ale u mnie AMH to główny czynnik stresu, bo mam świadomość, że nie zostało mi wiele czasu, a też nie ma możliwości żeby ten parametr podnieść.
Ale poza wiekiem nie mam żadnych plusów bo mam wiele innych chorób. 😉

Bylam z corką na konsultacji przygotowana juz na plan kiedy zakladamy i się rozczarowalam a corka wystraszyla i juz nie chce tego aparatu. Skierowala nas do perdiologa, bo stwierdziła, ze corka ma bardzo cienkie dziąsło na dole z samego przodu, prawdopodobnie trzeba byloby robić przeszczep dziąsła z podniebienia (cena od 1500+) a z boku wadę krzyżową i tam być moze trzeba byloby podczas zabiegu naciąć kość w 2 miejscach (1000zł +), by łatwiej ustawić zeby. I powiem szczerze, ze samą mnie zdolowały te inf co dopiero 13 latkę 😥😭 pierwszy raz spotykam się z takimi komplikacjami przed założeniem aparatu a znam mnostwo osob, ktore nosiły. Będę się konsultować z innym ortodontą w innym gabinecie ale mi juz to tkwi w głowie jak kołek, ze bez tego ani rusz.

Hmm ja nie miałam takich przejść. Jedyne co to ortodonta zalecał wyrwani któryś tam zębów - bo powiedział, że to się wyrówna, a potem wyrosną 8 i też będzie spoko. Ale moja mama się po prostu nie zgodziła. I normalnie miałam założony bez wyrywania - czy słusznie? Ja uważam, że nie ;) bo faktycznie wyrastanie 8 to był koszmar. Je trzeba było wyrwać, dotego faktycznie zęby mimo takiej podklejki - przesunęły się i teraz będę to wszystko poprawiać

Pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale ja uważam, że wszystko co się da ogarnąć w dzieciństwie powinni za dziecko załatwić rodzice by jako młody dorosły nie być tym obciążony

Skonsultowałabym jeszcze w innym miejscu. I wtedy podjęła decyzję. 13 lat to jeszcze młoda dziewczyna, może troszkę przesunięcie w czasie, aby móc podjąć słuszne kroki,.aby jej pomóc. Wiem co czujesz. Też mam kompleksy z zębami, dalej po aparacie je mam bo nie jest idealnie. Córkę leczę ortodontyczne ale na aparacie zdejmowalnym bo uznałam że na stały jest za mała. 7 lat i mało stałych zębów u nas. Ale te co ma już są mega krzywe.

Sorka, że się czepnę, ale kto w ogóle chciałby robić stały aparat 7 latce? Tego nie nigdy nie robiło i nie robi na mlecznych zębach. Zawsze na stałych - może nie być 8, ale reszta musi być

reklama
Do góry