reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Ja tez pierwszy raz spotkalam się z czyms takim, obu nam się chciało plakać po wizycie, bo brzmi strasznie , skomplikowanie i generuje i tak wysokie koszty. Ale ja chcę tak bardzo by ona miala proste, ja sobie nie moglam na to pozwolić i cale zycie idzie ze mną ten kompleks... chce dla niej lepiej.😥
Skonsultowałabym jeszcze w innym miejscu. I wtedy podjęła decyzję. 13 lat to jeszcze młoda dziewczyna, może troszkę przesunięcie w czasie, aby móc podjąć słuszne kroki,.aby jej pomóc. Wiem co czujesz. Też mam kompleksy z zębami, dalej po aparacie je mam bo nie jest idealnie. Córkę leczę ortodontyczne ale na aparacie zdejmowalnym bo uznałam że na stały jest za mała. 7 lat i mało stałych zębów u nas. Ale te co ma już są mega krzywe.

reklama
A jakie masz AMH? I co do tego wskaźnika to ja z kolei słyszałam od lekarzy i czytałam badania, że niskie AMH wcale nie musi świadczyć o tym, że komórki są niskiej jakości, oczywiście mając ich mniej ma się mniej czasu na ciąże, ale są sytuacje, że przy wysokim AMH wszystkie komórki są słabej jakości, a przy niskim dobrej, i dlatego też czynnik wieku ma duże znaczenie- większą szanse na ciąże będzie miała kobieta mająca 25 lat z kiepskim AMH niż mająca 40 lat z dobrym.
Z tym, że to oczywiście badania, a w praktyce jest różnie. Oczywiście lepiej mieć dobry poziom AMH (piszę „dobry”, a nie „wysoki”, ponieważ za wysoki również nie jest dobry), ale na pewno niskie AMH nie jest równoznaczne z bardzo kiepską jakością komórek jajowych.
Oczywiście, ja nie napisałam, że niskie AMH jest równoznaczne ze złą jakością komórek tylko, że to jedno z badań dzięki któremu można to ocenić. 😉
Ja mam 24 lata i AMH ok 0,6ng. 😉

Ja tez pierwszy raz spotkalam się z czyms takim, obu nam się chciało plakać po wizycie, bo brzmi strasznie , skomplikowanie i generuje i tak wysokie koszty. Ale ja chcę tak bardzo by ona miala proste, ja sobie nie moglam na to pozwolić i cale zycie idzie ze mną ten kompleks... chce dla niej lepiej.😥
Trochę inwazyjne te działania jak na organizm, który jeszcze rośnie 🤔

Skonsultowałabym jeszcze w innym miejscu. I wtedy podjęła decyzję. 13 lat to jeszcze młoda dziewczyna, może troszkę przesunięcie w czasie, aby móc podjąć słuszne kroki,.aby jej pomóc. Wiem co czujesz. Też mam kompleksy z zębami, dalej po aparacie je mam bo nie jest idealnie. Córkę leczę ortodontyczne ale na aparacie zdejmowalnym bo uznałam że na stały jest za mała. 7 lat i mało stałych zębów u nas. Ale te co ma już są mega krzywe.
Tylko juz teraz w szkole kazdy kazdego ocenia z wyglądu, ona juz 6 klasa, zaraz się zaczną się heheszki. Będę konsultować z innym, moze zalozymy aparat a tamte rzeczy, ktore mogą powstać ale nie muszą, moze pozostawimy na czas po leczeniu. Dziękuję Wam za opinie.

Ostatnia edycja:
Zainteresowane dalszym rozwojem napisu na moim wykresie informuje, że to chyba jednak nie MAMA 😂

Dzisiaj 6dpo, w tym cyklu bardzo bym chciała zacząć sikać najwcześniej w 9dpo - chyba, że poczuje silna potrzebę wcześniej, to nie będę się stresować, tylko sikne.

@pluto_nova jak Twój wykres po imprezie?
nie wiem, nie miałam zamiaru sprawdzać, poza tym spaliśmy u siostry i nie brałam termometru 😂 Mam kaca - tyle mam do powiedzenia 🤣

reklama
@black_angel zgryz krzyżowy to wada której nakładkami się nie wyprostuje.
Jeśli dziąsło faktycznie jest cienkie na przodzie to plus dla lekarza że zwrócił na to uwagę. Aparaty metalowe ciągną korony zębów ale za nimi przesuwają się korzenie w dziąsłach. Efekt wizualny przy cienkim dziąśle może być tragiczny.
Nakładki silikonowe są spoko przy małych wadach, np. Invisalign, ale koszt duży.
Zawsze można się dogadać na jakim efekcie najbardziej wam zależy. Ortodonci mają różne doświadczenia, pomysły i różne szkoły nauki zawodu. Zawsze warto skonsultować z innym Orto. I zapłacić za konsultację dodatkowo niż później żałować latami wyrzuconej kasy.
O ósemki też warto dopytać, tak jak dziewczyny pisały. Potrafią namieszać.

Do góry