Nasturtium
Fanka BB :)
Czyli impreza była dobra .nie wiem, nie miałam zamiaru sprawdzać, poza tym spaliśmy u siostry i nie brałam termometru Mam kaca - tyle mam do powiedzenia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli impreza była dobra .nie wiem, nie miałam zamiaru sprawdzać, poza tym spaliśmy u siostry i nie brałam termometru Mam kaca - tyle mam do powiedzenia
Dobrze dobrany aparat rozwiąże problem.@black_angel @Kasiek88 fajnie, że o to tak dbacie ja właśnie mam krzywe zęby, dodatkowo szpare na pięciozłotówkę między jedynkami i to mój chyba największy kompleks jest
U Ciebie to wiek jest na pewno czynnikiem bardzo na plus, ale u mnie AMH to główny czynnik stresu, bo mam świadomość, że nie zostało mi wiele czasu, a też nie ma możliwości żeby ten parametr podnieść.Oczywiście, ja nie napisałam, że niskie AMH jest równoznaczne ze złą jakością komórek tylko, że to jedno z badań dzięki któremu można to ocenić.
Ja mam 24 lata i AMH ok 0,6ng.
Ale poza wiekiem nie mam żadnych plusów bo mam wiele innych chorób.U Ciebie to wiek jest na pewno czynnikiem bardzo na plus, ale u mnie AMH to główny czynnik stresu, bo mam świadomość, że nie zostało mi wiele czasu, a też nie ma możliwości żeby ten parametr podnieść.
Bylam z corką na konsultacji przygotowana juz na plan kiedy zakladamy i się rozczarowalam a corka wystraszyla i juz nie chce tego aparatu. Skierowala nas do perdiologa, bo stwierdziła, ze corka ma bardzo cienkie dziąsło na dole z samego przodu, prawdopodobnie trzeba byloby robić przeszczep dziąsła z podniebienia (cena od 1500+) a z boku wadę krzyżową i tam być moze trzeba byloby podczas zabiegu naciąć kość w 2 miejscach (1000zł +), by łatwiej ustawić zeby. I powiem szczerze, ze samą mnie zdolowały te inf co dopiero 13 latkę pierwszy raz spotykam się z takimi komplikacjami przed założeniem aparatu a znam mnostwo osob, ktore nosiły. Będę się konsultować z innym ortodontą w innym gabinecie ale mi juz to tkwi w głowie jak kołek, ze bez tego ani rusz.
Skonsultowałabym jeszcze w innym miejscu. I wtedy podjęła decyzję. 13 lat to jeszcze młoda dziewczyna, może troszkę przesunięcie w czasie, aby móc podjąć słuszne kroki,.aby jej pomóc. Wiem co czujesz. Też mam kompleksy z zębami, dalej po aparacie je mam bo nie jest idealnie. Córkę leczę ortodontyczne ale na aparacie zdejmowalnym bo uznałam że na stały jest za mała. 7 lat i mało stałych zębów u nas. Ale te co ma już są mega krzywe.
Jakie jeśli mogę zapytać?Ale poza wiekiem nie mam żadnych plusów bo mam wiele innych chorób.
Odpisałam Ci już na privJakie jeśli mogę zapytać?
Tak, tak, bardzo dziękujęOdpisałam Ci już na priv