reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Być może nie miały😑 jestem po 3 cc i faktycznie macica nie jest taka jak była. No i waga - mam nadwagę to tez moze być problem, ale robilam badanie pod kątem problemow z insuliną i tym co wplywa na to, ze nie chudne,i wyniki byly dobre, nie wskazywały na problemy tarczycowe, narazie wzielam sie za siebie od str diety bez ćwiczeń i zobaczymy moze tu tez tkwi przyczyna.
Ale to nie jest walka o 1 dziecko czy 2 więc nie traktuje tego priorytetowo.
Po 3 CC? Nie boisz się czwartego? Mojej koleżance po trzecim powiedzieli, że czwarta cesarka to będzie zagrożenie jej życia. Ta trzecia już była groźna 😶
Może faktycznie też masz jakąś niszę po CC i stąd to długie oczyszczanie 🤔

reklama
z tego samego powodu, dla którego ciążowy się robi :D w porannym może być zawyzone stężenie lh i może wyjść fałszywie pozytywny;)
w testach z Domowego Laboratorium jest taka informacja w instrukcji ;)
Ja miałam kreski równego zaciemnienia około 18:00. I na drugi dzień zrobiłam z pierwszego moczu żeby sprawdzić, czy ciemnieją, i ta druga była już sporo sporo bledsza 😏🤔

Bylam z corką na konsultacji przygotowana juz na plan kiedy zakladamy i się rozczarowalam a corka wystraszyla i juz nie chce tego aparatu. Skierowala nas do perdiologa, bo stwierdziła, ze corka ma bardzo cienkie dziąsło na dole z samego przodu, prawdopodobnie trzeba byloby robić przeszczep dziąsła z podniebienia (cena od 1500+) a z boku wadę krzyżową i tam być moze trzeba byloby podczas zabiegu naciąć kość w 2 miejscach (1000zł +), by łatwiej ustawić zeby. I powiem szczerze, ze samą mnie zdolowały te inf co dopiero 13 latkę 😥😭 pierwszy raz spotykam się z takimi komplikacjami przed założeniem aparatu a znam mnostwo osob, ktore nosiły. Będę się konsultować z innym ortodontą w innym gabinecie ale mi juz to tkwi w głowie jak kołek, ze bez tego ani rusz.
Boże mój pierwsze słyszę o takich przeciwskazaniach albo o przeszkodach w założeniu aparatu. U mnie to samo, co drugie dziecko miało i teraz jako dorośli, niektórzy niestety po drugi raz.

Może niech faktycznie młoda trochę podrośnie i założy aparat jako nastolatka? Moje wyprostowane zęby trafił szlag jak urosły mi ósemki

Po 3 CC? Nie boisz się czwartego? Mojej koleżance po trzecim powiedzieli, że czwarta cesarka to będzie zagrożenie jej życia. Ta trzecia już była groźna 😶
Lekarz ktory prowadzil moją 3 ciążę, w moim przypadku powiedział, ze do 5 cc nie ma zadnego ryzyka, ale oczywiscie ocenia się stan po ostatnim cc. U mnie wszystko było dobrze. Zaden lekarz, po poronieniu oraz po cp nawet się nie zająknął się na ten temat, by w moim przypadku odpuścić, bo jest zagrożenie.

A czemu u niej 3 cc bylo groźne ? Co się wydarzyło? U mnie przebiegła sprawnie, ja się czułam tylko źle po znieczuleniu, przez pierwszą godzinę, było mi niedobrze. Cala reszta jak zwykle. Szybko na nogi i energia 100%.

Bylam z corką na konsultacji przygotowana juz na plan kiedy zakladamy i się rozczarowalam a corka wystraszyla i juz nie chce tego aparatu. Skierowala nas do perdiologa, bo stwierdziła, ze corka ma bardzo cienkie dziąsło na dole z samego przodu, prawdopodobnie trzeba byloby robić przeszczep dziąsła z podniebienia (cena od 1500+) a z boku wadę krzyżową i tam być moze trzeba byloby podczas zabiegu naciąć kość w 2 miejscach (1000zł +), by łatwiej ustawić zeby. I powiem szczerze, ze samą mnie zdolowały te inf co dopiero 13 latkę 😥😭 pierwszy raz spotykam się z takimi komplikacjami przed założeniem aparatu a znam mnostwo osob, ktore nosiły. Będę się konsultować z innym ortodontą w innym gabinecie ale mi juz to tkwi w głowie jak kołek, ze bez tego ani rusz.
Miałam aparat, ale bez przygód. Jedyne co to lekko mi się spowrotem rozjechały zęby i zęby na których miałam obręcze mam słabe i już dwa musiałam leczyć kanałowo. Wcześniej miałam zęby zdrowe. Może to zbieg okoliczności, bo też urodziłam dzieci karmiłam. Nie wiem.

A czemu u niej 3 cc bylo groźne ? Co się wydarzyło? U mnie przebiegła sprawnie, ja się czułam tylko źle po znieczuleniu, przez pierwszą godzinę, było mi niedobrze. Cala reszta jak zwykle. Szybko na nogi i energia 100%.
Ona akurat zachodziła w ciążę prawie rok po roku, na kp. Pierwsze było CC bo się dziecko nie obróciło, a kolejne już z automatu bo za krótki okres odstępu od poprzedniej operacji.

Boże mój pierwsze słyszę o takich przeciwskazaniach albo o przeszkodach w założeniu aparatu. U mnie to samo, co drugie dziecko miało i teraz jako dorośli, niektórzy niestety po drugi raz.

Może niech faktycznie młoda trochę podrośnie i założy aparat jako nastolatka? Moje wyprostowane zęby trafił szlag jak urosły mi ósemki
Ja tez pierwszy raz spotkalam się z czyms takim, obu nam się chciało plakać po wizycie, bo brzmi strasznie , skomplikowanie i generuje i tak wysokie koszty. Ale ja chcę tak bardzo by ona miala proste, ja sobie nie moglam na to pozwolić i cale zycie idzie ze mną ten kompleks... chce dla niej lepiej.😥

reklama
Ona akurat zachodziła w ciążę prawie rok po roku, na kp. Pierwsze było CC bo się dziecko nie obróciło, a kolejne już z automatu bo za krótki okres odstępu od poprzedniej operacji.
U mnie identycznie. Rok po roku, i pierwsze bo miednicowe ulozenie. W 3 ciąży czułam się najlepiej, pelna energii, bez zadnych przygód, zadnych plamien a miałam 32 lata. I duzo jezdzilam na rowerze i to z brzuszkiem 😁😊🤣

Do góry