reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Być może nie miały😑 jestem po 3 cc i faktycznie macica nie jest taka jak była. No i waga - mam nadwagę to tez moze być problem, ale robilam badanie pod kątem problemow z insuliną i tym co wplywa na to, ze nie chudne,i wyniki byly dobre, nie wskazywały na problemy tarczycowe, narazie wzielam sie za siebie od str diety bez ćwiczeń i zobaczymy moze tu tez tkwi przyczyna.
Ale to nie jest walka o 1 dziecko czy 2 więc nie traktuje tego priorytetowo.
Po 3 CC? Nie boisz się czwartego? Mojej koleżance po trzecim powiedzieli, że czwarta cesarka to będzie zagrożenie jej życia. Ta trzecia już była groźna 😶
Może faktycznie też masz jakąś niszę po CC i stąd to długie oczyszczanie 🤔

reklama
z tego samego powodu, dla którego ciążowy się robi :D w porannym może być zawyzone stężenie lh i może wyjść fałszywie pozytywny;)
w testach z Domowego Laboratorium jest taka informacja w instrukcji ;)
Ja miałam kreski równego zaciemnienia około 18:00. I na drugi dzień zrobiłam z pierwszego moczu żeby sprawdzić, czy ciemnieją, i ta druga była już sporo sporo bledsza 😏🤔

Bylam z corką na konsultacji przygotowana juz na plan kiedy zakladamy i się rozczarowalam a corka wystraszyla i juz nie chce tego aparatu. Skierowala nas do perdiologa, bo stwierdziła, ze corka ma bardzo cienkie dziąsło na dole z samego przodu, prawdopodobnie trzeba byloby robić przeszczep dziąsła z podniebienia (cena od 1500+) a z boku wadę krzyżową i tam być moze trzeba byloby podczas zabiegu naciąć kość w 2 miejscach (1000zł +), by łatwiej ustawić zeby. I powiem szczerze, ze samą mnie zdolowały te inf co dopiero 13 latkę 😥😭 pierwszy raz spotykam się z takimi komplikacjami przed założeniem aparatu a znam mnostwo osob, ktore nosiły. Będę się konsultować z innym ortodontą w innym gabinecie ale mi juz to tkwi w głowie jak kołek, ze bez tego ani rusz.
Boże mój pierwsze słyszę o takich przeciwskazaniach albo o przeszkodach w założeniu aparatu. U mnie to samo, co drugie dziecko miało i teraz jako dorośli, niektórzy niestety po drugi raz.

Może niech faktycznie młoda trochę podrośnie i założy aparat jako nastolatka? Moje wyprostowane zęby trafił szlag jak urosły mi ósemki

Po 3 CC? Nie boisz się czwartego? Mojej koleżance po trzecim powiedzieli, że czwarta cesarka to będzie zagrożenie jej życia. Ta trzecia już była groźna 😶
Lekarz ktory prowadzil moją 3 ciążę, w moim przypadku powiedział, ze do 5 cc nie ma zadnego ryzyka, ale oczywiscie ocenia się stan po ostatnim cc. U mnie wszystko było dobrze. Zaden lekarz, po poronieniu oraz po cp nawet się nie zająknął się na ten temat, by w moim przypadku odpuścić, bo jest zagrożenie.

A czemu u niej 3 cc bylo groźne ? Co się wydarzyło? U mnie przebiegła sprawnie, ja się czułam tylko źle po znieczuleniu, przez pierwszą godzinę, było mi niedobrze. Cala reszta jak zwykle. Szybko na nogi i energia 100%.

Bylam z corką na konsultacji przygotowana juz na plan kiedy zakladamy i się rozczarowalam a corka wystraszyla i juz nie chce tego aparatu. Skierowala nas do perdiologa, bo stwierdziła, ze corka ma bardzo cienkie dziąsło na dole z samego przodu, prawdopodobnie trzeba byloby robić przeszczep dziąsła z podniebienia (cena od 1500+) a z boku wadę krzyżową i tam być moze trzeba byloby podczas zabiegu naciąć kość w 2 miejscach (1000zł +), by łatwiej ustawić zeby. I powiem szczerze, ze samą mnie zdolowały te inf co dopiero 13 latkę 😥😭 pierwszy raz spotykam się z takimi komplikacjami przed założeniem aparatu a znam mnostwo osob, ktore nosiły. Będę się konsultować z innym ortodontą w innym gabinecie ale mi juz to tkwi w głowie jak kołek, ze bez tego ani rusz.
Miałam aparat, ale bez przygód. Jedyne co to lekko mi się spowrotem rozjechały zęby i zęby na których miałam obręcze mam słabe i już dwa musiałam leczyć kanałowo. Wcześniej miałam zęby zdrowe. Może to zbieg okoliczności, bo też urodziłam dzieci karmiłam. Nie wiem.

A czemu u niej 3 cc bylo groźne ? Co się wydarzyło? U mnie przebiegła sprawnie, ja się czułam tylko źle po znieczuleniu, przez pierwszą godzinę, było mi niedobrze. Cala reszta jak zwykle. Szybko na nogi i energia 100%.
Ona akurat zachodziła w ciążę prawie rok po roku, na kp. Pierwsze było CC bo się dziecko nie obróciło, a kolejne już z automatu bo za krótki okres odstępu od poprzedniej operacji.

Boże mój pierwsze słyszę o takich przeciwskazaniach albo o przeszkodach w założeniu aparatu. U mnie to samo, co drugie dziecko miało i teraz jako dorośli, niektórzy niestety po drugi raz.

Może niech faktycznie młoda trochę podrośnie i założy aparat jako nastolatka? Moje wyprostowane zęby trafił szlag jak urosły mi ósemki
Ja tez pierwszy raz spotkalam się z czyms takim, obu nam się chciało plakać po wizycie, bo brzmi strasznie , skomplikowanie i generuje i tak wysokie koszty. Ale ja chcę tak bardzo by ona miala proste, ja sobie nie moglam na to pozwolić i cale zycie idzie ze mną ten kompleks... chce dla niej lepiej.😥

reklama
Ona akurat zachodziła w ciążę prawie rok po roku, na kp. Pierwsze było CC bo się dziecko nie obróciło, a kolejne już z automatu bo za krótki okres odstępu od poprzedniej operacji.
U mnie identycznie. Rok po roku, i pierwsze bo miednicowe ulozenie. W 3 ciąży czułam się najlepiej, pelna energii, bez zadnych przygód, zadnych plamien a miałam 32 lata. I duzo jezdzilam na rowerze i to z brzuszkiem 😁😊🤣

Do góry