Nasturtium
Fanka BB :)
Stawiam na różową NokięO matko a co chcesz żeby kupił?
Ciekawe czy Twoje stalkerki dalej czytają Twoje wpisy![]()
![Grinning face :grinning: 😀](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Stawiam na różową NokięO matko a co chcesz żeby kupił?
Ciekawe czy Twoje stalkerki dalej czytają Twoje wpisy![]()
Podany po owulacji nie blokujeTak, dupek nie blokuje owu- to też słyszałam od lekarzy.
Brałam rekovelle w bardzo malutkiej dawce, krótko (nie powiem ile dokładnie bo to było w październiku i musiałabym poszukać) nie dość że bardzo szybko zaczęłam czuć dosłownie cały brzuch i jakby był na wysokości macicy wręcz spuchnięty, to jeszcze okazało się że mam 13 pęcherzyków (tzn. ogólnie więcej, ale to 13 to takie równe) wszystkie rosły i wszystkie w 14dc miały w okolicach wymaganych 18mm - lekarz odradził starania, ale dał też zastrzyk na pęknięcie (bo lepiej żeby pękły niż nie). No i chyba z 3 dni po podaniu ovi ... dostałam okresu. Na szczęście na kolejnym USG już po miesiączce faktycznie było czysto - ale byłam przerażona. Dodam, że wcześniej miałam stymulacje aromkiem i tam hodowałam 1 pęcherzyk - oczywiście zero ciąży. Od listopada odpoczywam. Mam 3 ciąże za sobą, dwie w 100% wiem że właśnie z późnych owulacji.
Poza tym trochę się z tym nie zgodzę, że owu w 20któymś cyklu jest złe bo jednak określa się, że pęcherzyk ma prawo pękać po między 18 a 25mm więc widełki tu są spore, plus faza lutealna ma prawo trwać 10-16 dni. A cykl do 34dni jest normą więc przy 10 dniowej fazie lutealnej pękanie w 24dc jest całkowicie w normie biorąc pod uwagę opracowania medyczne. Ale wiadomo ginekolodzy lubią jak owulacja jest w 14 dniu cyklu, cykl ma 28 dni, a oni mogą sobie wyliczać termin porodu swoim magicznym kółeczkiem![]()
Hmmm a może Kena do tej Barbie co była na świętaStawiam na różową Nokię.
Nie będzie go bolał później albo jutro brzuszek?Stary pokroił sobie całą główkę czosnku do zjedzenia.
Wiem, wiem. Już, bo kiedyś wierzyłam ginPodany po owulacji nie blokuje
A przed owulacją - cytuje mojego ginekologa - "to tak jakby zapodała sobie pani antykoncepcję"![]()
On to może zjeść praktycznie wszystko i w każdej konfiguracji i nic mu nie jest. Ogólnie stary, ale zdrowie ma dobreNie będzie go bolał później albo jutro brzuszek?
U mnie tak objawiła się starość. Ból brzucha po jedzeniu, w którym było za dużo czosnku![]()
A ja to też tak mam, muszę uważać na połączenia i ilość wielu produktów. Ale pod tym względem jestem stara od zawsze właściwieNie będzie go bolał później albo jutro brzuszek?
U mnie tak objawiła się starość. Ból brzucha po jedzeniu, w którym było za dużo czosnku![]()
Ale na stymulacji nie rosły? Ile razy w trakcie cyklu miałaś monitoring? Dawał Ci lekarz coś na pęknięcie?
Lekarz nie proponował zwiększenia dawki Lametty? Mi lekarka mówiła, że zaczniemy od bardzo małej dawki i dała 2x1.Tak po stymulacji rosły do tego właśnie momentu 15 mm moze więcej. (Lametta 1x1).
Bylam zawsze w 9 dc i potem jakos po kilku dniach znowu. I jak nie urosl to duphaston itp
Nie dostalam nigdy zastrzyku ponieważ jak byla dobra owu (zdarzala sie raz albo 2 ) to pęcherzyk sam sobie pękał.