reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

A ja sobie myślę, że coś w tym jednak może być, dostałam zastrzyk w 20dc, ale pęknięcie było około 25, więc może faktycznie komórka była za stara? Ale nie mam o tym wiedzy, nie czytałam badań.
A ja dopóki nie przeczytam, to nie uwierzę. Całe życie mam długie cykle, nigdy nie miałam krótkich, nigdy nie miałam owu w 14dc. I nie chciałabym, żeby któraś ze Staraczek po przeczytaniu tego typu hipotezy usiadła z płaczem, ze ma za stare komórki, bo uwazam, ze każda na głowie ma już baaardzo baaardzo dużo.

reklama
A ja dopóki nie przeczytam, to nie uwierzę. Całe życie mam długie cykle, nigdy nie miałam krótkich, nigdy nie miałam owu w 14dc. I nie chciałabym, żeby któraś ze Staraczek po przeczytaniu tego typu hipotezy usiadła z płaczem, ze ma za stare komórki, bo uwazam, ze każda na głowie ma już baaardzo baaardzo dużo.
Myślę, że intencją @Avy nie było przestraszenie nikogo, ale pokazanie pewnej hipotezy. Co organizm to inna historia i chyba „książkowy” cykl zdarza się coraz rzadziej, a wśród staraczek tutaj tym bardziej.

Ja się wydygałam i się zaczęłam zastanawiać, czy te moje szczęście w postaci pęcherzyka w 17dc, którego w 21 dc już nie było, nie okazało się starą, niezdolną do zapłodnienia komórką - no bo ostatecznie się nie udało 🙃

Ja się wydygałam i się zaczęłam zastanawiać, czy te moje szczęście w postaci pęcherzyka w 17dc, którego w 21 dc już nie było, nie okazało się starą, niezdolną do zapłodnienia komórką - no bo ostatecznie się nie udało 🙃
Mnie się ostatecznie nie udało, ale wiem, że na to składa się mnóstwo przyczyn to raz, a dwa, że seks był nie wtedy, co trzeba🙃.

My

Myślę, że intencją @Avy nie było przestraszenie nikogo, ale pokazanie pewnej hipotezy. Co organizm to inna historia i chyba „książkowy” cykl zdarza się coraz rzadziej, a wśród staraczek tutaj tym bardziej.
Być może, nie posądzam o celowa chęć straszenia, tylko sugeruje, ze większość Staraczek przypisuje sobie dużo i chwyta się każdej możliwości i niesprawdzone hipotezy podziałają na wyobraźnie i na dopisywanie do listy kolejnego problemu, który de facto może nie istnieć. W naturalny sposób tez jest ciężko skrócić okres, jeśli ktoś ma tak od zawsze, wiec co taka Staraczka dalej z ta wiedza ma zrobić?

reklama
Ja mam owu w 18/19/20 dc i jak ostatnio mnie dziewczyny uspokajały, że późniejsze owu są ok (bo reszta cyklu gra), tak teraz na nowo się wystraszyłam...

Do góry