reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dużo wypiłam dzisiaj i kurde latam do kibelka co 20min… także siuski mega rozwodnione, chyba poczekam do rana 😜
Nie byłabym sobą hahaha widzę te ****** cienie na wszystkich testach xD ale pewnie dlatego, ze po prostu chce być w ciąży i słabo się czuje 🤷‍♀️ jutro rano zrobię 🤦‍♀️🤣🤦‍♀️🤣🤣

Załączniki

• A529229F-7FD6-4A34-BECB-C4CB6A1B0029.jpeg
    A529229F-7FD6-4A34-BECB-C4CB6A1B0029.jpeg
    408,9 KB · Wyświetleń: 154
reklama
Ech walnelam autem przy cofaniu i zrobiłam wgniecenie, ale nawet jakoś się tym bardzo nie przejęłam :p mąż bardziej 🫣 czujniki parkowania mnie zrobiły w wała, auto w które później uderzyłam zaczęło być widoczne w lusterku to zwolniłam, czekam aż zaczną pikać a tu "pik piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik", od razu praktycznie ten nieprzerwany sygnał że już jest za blisko 😅 ale to był dostawczak typu jak z Castoramy, może za wysoko miał tą budę i dlatego 🤷
brałam metylofolian z naturell, potem puerie i teraz znów metylofolian. I nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale może to co napisałam jakoś odpowie :D
To chyba syntetycznego nie bierzesz i nie brałaś, ale ekspertką nie jestem od tych nazw :d a bo miałam na myśli że u osób z mutacją mthfr syntetyczny kwas foliowy może się nie wchłaniać, tylko gromadzić.

No mops nie może takiego czegoś zrobic.... prawa człowieka itp.
Gdy jeszcze pracowalam w swoim zawodzie (nie mops itp) to byla babeczka "patoluska" co miala za sobą z 15 ciąż (w tym kilka poronień). Wszystkie dzieci oczywiście jej odebraliśmy.
Chyba dawno Cię tu nie było, co słychać, który dc u Ciebie?
Duzo dziewczyn na ovufriend 14 dni po ma dopiero zaznaczony pozytywny test. Dla mnie 14 d po jest juz decydujący- no ale ja 14 dni po dostaje tez @.
Ciekawe czy to efekt tego że po prostu wcześniej nie testują 🤔 no bo tak generalnie 10dpo to już większości wychodzi test czy niekoniecznie? Ja w pierwszej ciąży robiłam test gdzieś 12dpo, beta wyszła coś koło 60 więc myślę sobie że dwa dni wcześniej było pewnie 30, więc test też by wyszedł... Chociaż z drugiej strony jak widzę tutaj przyrosty to nieraz te pierwsze bety ciąż wcześnie wyłapanych rosną dużo szybciej niż minimum.
Mam wyniki. Jakoś jeszcze nie umiem się cieszyć..
Na to czekałam ❤️ super, gratulacje! Kiedy planujesz pierwsze USG? :)
Zero zaskoczenia
Wrr co ten pink z rana!!! Bardzo, bardzo współczuję :(
Będę obserwować, tylko zastanawia mnie kiedy mniej wiecej ten dominujący pęcherzyk widać na Usg. Nigdy nie miałam monitoringu, a z tego co dziewczyny piszą to jakoś zwykle przed połową cyklu już widać jak rosnie. (Chyba?🤨) Chodzi mi o to ile dni przed domniemana owulacja jest już widoczny ten dominujący? 🤔
Ja byłam na dwóch monitoringach:
1. 11dc pęcherzyk 14mm, 16dc pęcherzyk 24mm i pęknął prawdopodobnie tego samego dnia, cykl trwał 29 dni
2. Pęcherzyk dominujący ujawnił się dopiero w 30dc i miał 16mm, 32dc 19mm i wyglądał trochę jakby już pękał ale jajnik najbardziej bolał w 34dc i ten dzień obecnie przyjmuję jako dzień owu. Obecnie 45dc i czekam na moje dwie krechy 😅

Ech walnelam autem przy cofaniu i zrobiłam wgniecenie, ale nawet jakoś się tym bardzo nie przejęłam :p mąż bardziej 🫣 czujniki parkowania mnie zrobiły w wała, auto w które później uderzyłam zaczęło być widoczne w lusterku to zwolniłam, czekam aż zaczną pikać a tu "pik piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik", od razu praktycznie ten nieprzerwany sygnał że już jest za blisko 😅 ale to był dostawczak typu jak z Castoramy, może za wysoko miał tą budę i dlatego 🤷

To chyba syntetycznego nie bierzesz i nie brałaś, ale ekspertką nie jestem od tych nazw :d a bo miałam na myśli że u osób z mutacją mthfr syntetyczny kwas foliowy może się nie wchłaniać, tylko gromadzić.

Ciekawe czy to efekt tego że po prostu wcześniej nie testują 🤔 no bo tak generalnie 10dpo to już większości wychodzi test czy niekoniecznie? Ja w pierwszej ciąży robiłam test gdzieś 12dpo, beta wyszła coś koło 60 więc myślę sobie że dwa dni wcześniej było pewnie 30, więc test też by wyszedł... Chociaż z drugiej strony jak widzę tutaj przyrosty to nieraz te pierwsze bety ciąż wcześnie wyłapanych rosną dużo szybciej niż minimum.

1. 11dc pęcherzyk 14mm, 16dc pęcherzyk 24mm i pęknął prawdopodobnie tego samego dnia, cykl trwał 29 dni
2. Pęcherzyk dominujący ujawnił się dopiero w 30dc i miał 16mm, 32dc 19mm i wyglądał trochę jakby już pękał ale jajnik najbardziej bolał w 34dc i ten dzień obecnie przyjmuję jako dzień owu. Obecnie 45dc i czekam na moje dwie krechy 😅

Trzymam kciuki!
Ja trochę staram sie odpoczywać psychicznie dlatego mnie tutaj mniej....
Aktualnie 8 dc

Ja jutro 11dc, ciekawa jestem czy coś urósł od 8. U Ciebie takie pęcherzyki po stymulacji, czy bez?

reklama
Do góry