reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

A które testy strumieniowe polecacie bardziej - Testeo czy Pink?
moim zdaniem nie ma testów idealnych, każde mają kreskę fabryczną i jeżeli ktoś im się przygląda np. z latarką, to je dojrzy (to nie jest ocena, sama tak robiłam i się na tym przejechałam po prostu :))

Dlatego moim zdaniem najlepiej mieć w domu różne testy i w razie wątpliwości machnąć innej firmy. Ja do takiego "codziennego" testowania używam babyplany, bo są wygodne, paskowe, one mają też widoczna kreskę fabryczną, ale już o niej wiem, więc się nią nie przejmuję. Jak czuje presję, czyli tak 10-13dc, to rano zdarzy mi się zrobić z jednego moczu i babyplana, i pinka.

Wydaje mi się, że nie ma firmy idealnej, kazda może zawieść. Ja mimo wszystko najbardziej ufam strumieniowym pinkom (choć zdarzają się przypadki, że niestety zawodzą), przy czym od zeszłego cyklu ich nie rozbieram, nie oglądam pod światło, etc - nie widać na pierwszy rzut oka przez szybkę, na babyplanie nic wyraźnego = wywalam do kosza i staram się mocno już w tym koszu nie grzebać później.

reklama
ja nigdy nie myślałam o tym i nie myślę. Nie patrzę na ubranka, dziciowe rzeczy i nawet mnie do tego nie ciągnie.
A ja wiem, że miałabym ogromną frajdę z kupowania, urządzania przestrzeni, ale gdybym była w ciąży to nie odważyłabym się tego robić wcześniej niż w ósmym miesiącu.

ja nigdy nie myślałam o tym i nie myślę. Nie patrzę na ubranka, dziciowe rzeczy i nawet mnie do tego nie ciągnie.
ja mam trochę problem z tym, bo mam generalnie cały dom do uporządkowania. I sposób zrobienia tego jest uzależniony od tego, czy wolny pokój będzie pokojem dziecięcym, czy moim pokojem 🤦‍♀️

ja mam trochę problem z tym, bo mam generalnie cały dom do uporządkowania. I sposób zrobienia tego jest uzależniony od tego, czy wolny pokój będzie pokojem dziecięcym, czy moim pokojem 🤦‍♀️
no nasz pokój, który był "dziecięcym" teraz jest graciarnią i biurem xD

no nasz pokój, który był "dziecięcym" teraz jest graciarnią i biurem xD
nasz jest suszarnią i graciarnią, ale generalnie cały dom wymaga przeorganizowania, z którym nie możemy ruszyć, bo właśnie nie wiemy co zrobić z tym pokojem, a od tego wszystko zależy

moim zdaniem nie ma testów idealnych, każde mają kreskę fabryczną i jeżeli ktoś im się przygląda np. z latarką, to je dojrzy (to nie jest ocena, sama tak robiłam i się na tym przejechałam po prostu :))

Dlatego moim zdaniem najlepiej mieć w domu różne testy i w razie wątpliwości machnąć innej firmy. Ja do takiego "codziennego" testowania używam babyplany, bo są wygodne, paskowe, one mają też widoczna kreskę fabryczną, ale już o niej wiem, więc się nią nie przejmuję. Jak czuje presję, czyli tak 10-13dc, to rano zdarzy mi się zrobić z jednego moczu i babyplana, i pinka.

Wydaje mi się, że nie ma firmy idealnej, kazda może zawieść. Ja mimo wszystko najbardziej ufam strumieniowym pinkom (choć zdarzają się przypadki, że niestety zawodzą), przy czym od zeszłego cyklu ich nie rozbieram, nie oglądam pod światło, etc - nie widać na pierwszy rzut oka przez szybkę, na babyplanie nic wyraźnego = wywalam do kosza i staram się mocno już w tym koszu nie grzebać później.
Hmm, to kupię kilka Pinkow i kilka Testeo 🙂 Żadnego z nich wcześniej nie miałam, więc w sumie nie mam preferencji.

reklama
Czyli miałaś swoje owulacje? To dlaczego stymulacja?
Tak, przynajmniej te dwa razy, wcześniej nie mam pojęcia (a tak całkiem wcześniej przed pierwszą ciążą chyba w ogóle nie miałam). Stymulacja żeby skrócić cykle, ale tylko raz był taki efekt (a to trzecia stymulacja). Ogólnie trzech ginow tak zalecało, z resztą mi też na rękę krótsze cykle :d
Brałam dupka po stymulacji owulacji we wrześniu z czego wyszła CP. Z tego co pamietam to dupka brałam od owulacji do 12 dnia po, Beta i jak była zerowa to odstawiałam. Teraz jestem bez żadnej stymulacji :)
A czyli teraz nie bierzesz w ogóle? To z kimś mi się pomyliło. Hmm popatrz czyli ten 12dpo jest jednak kluczowy 🤔

Do góry