reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

My w sumie wzięliśmy ślub tylko dla formalności .
Ależ to była zajebista impreza . Z chęcią bym powtórzyła.
jeżeli nie chcecie wielkiego wesela żadnej imprezy to może po prostu ślub cywilny ?
Mam ślub cywilny i robiłam wesele na 120 osób do białego rana, nie widzę związku 😋 jak nie jest się chrześcijaninem to nie można wesela zrobić? 🤔

reklama
Mam ślub cywilny i robiłam wesele na 120 osób do białego rana, nie widzę związku 😋 jak nie jest się chrześcijaninem to nie można wesela zrobić? 🤔
Jasne, że można. I z tego co zrozumiałam to Kaala też miała imprezę i cywilny.
Chyba raczej chodzi o to, że jeśli ktoś deklaruje się jako osoba wierząca to raczej nie powinien mieszkać z facetem bez ślubu i na dodatek dzieci planować :D

Jasne, że można. I z tego co zrozumiałam to Kaala też miała imprezę i cywilny.
Chyba raczej chodzi o to, że jeśli ktoś deklaruje się jako osoba wierząca to raczej nie powinien mieszkać z facetem bez ślubu i na dodatek dzieci planować :D
No i z cywilnym jest „mniej zamieszania”. W sensie umawiasz się w urzędzie i nikt od Ciebie nie wymaga jakichś zaświadczeń ze chrztu, bierzmowania i nauk przedmałżeńskich 😉

Co za akcje tu się dzieją od rana 😊😍 trzymam kciuki za pozytywną betę. Robię w diagnostyce badania, też w sobotę i zawsze wynik był w sobotę. Nawet po godzinie 14. Tyle że ja zawsze z samego rana byłam na pobraniu (o 8). Mimo wszystko mam nadzieję że już będzie wynik. 🤗
My też nie chcieliśmy ślubu ani wesela, nie jesteśmy jacyś zabawowi szczególnie ale to była impreza życia ♥️ a wesele minęło nie wiadomo kiedy. Polecam ale nie namawiam, każdy robi jak chce. Tym bardziej teraz, przy tej inflacji gdzie za talerzyk płaci się już ok.300 zł jak nie więcej. 🙄

Chciałabym jeszcze przypomnieć, że dwa tygodnie temu w poniedziałek w drodze do pracy widziałam lecącego bociana 😁.

Także tego…
O kuźwa...idę wyglądać za okno 😂 ale na You tubie sobie puszczę😂
Ile będziesz dpo ? 🙈
Niby owulacja ma być 7 więc było by 11 dni, ale patrząc po oznakach może być szybciej. Zobaczę po dzisiejszym teście.

Ostatnia edycja:
IMG_20230304_130120.jpg
czy Wy też widzicie tego lecącego bociana?! 😁

No i z cywilnym jest „mniej zamieszania”. W sensie umawiasz się w urzędzie i nikt od Ciebie nie wymaga jakichś zaświadczeń ze chrztu, bierzmowania i nauk przedmałżeńskich 😉
W kategoriach utrudnień to nawet bym tego nie rozpatrywała. Dla mnie najgorszą wadą ludzi jest hipokryzja. Kompletnie nie rozumiem osób, które np. biorą ślub kościelny, bo tak wypada, bo ktoś ich obgada czy coś, albo biorą tylko cywilny, bo z kościelnym za dużo formalności. Dla mnie kwestie wiary (precyzyjniej nie-wiary) są czymś istotnym.

reklama
Do góry