reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
tak sobie mysle ze moja Mama czy generanie inne mamy z czasow okolo PRL to napewno ani sie nie suplementowaly ani nie jadly jakos super roznorodnie a jednak z zachodzeniem w ciaze/donoszeniem jakos mniej problemow chyba bylo

no ale ja lykam jak glupia, reklamy chyba dzialaja :D

Pytanie na ile się o tym mówi - bo mam wrażenie, że nadal po prostu temat jest zamiatany pod dywan.
Ja dopiero całkiem niedawno dowiedziałam się, że moja mama poroniła pod koniec '89
O moich babciach oficjalnie nic nie wiem ale biorąc pod uwagę to, że jedna miała konflikt krwi i po między pierwszą a drugą ciążą było 7 lat to obstawiam, że mogło być różnie. Druga dzieci miała mocno po 30stce, różnica to "tylko" 4 lata, ale nadal to chyba sporo jak na lata '60. Do tego drugie to skrajny, ledwo 1kg wcześniak (tzn. teraz to już całkiem spora babka ;) )

Prababcie to już w ogóle temat totalnie zamknięto odległy - jedna miała zaledwie 1 dziecko, moja mama coś mówiła, że tam były jakieś problemy, ale co i jak to nie wiem bo o tym się nie mówi, poza tym kto by w czasie powstania warszawskiego miał czas na seks i ciąże
Inna co prawda miała 4 dzieci, które udało mi się poznać, no ale podobno tych dzieci było dużo, dużo więcej ale umierały na tyle szybko, że ich siostra a moja babcia nawet nie była wstanie określić ich liczby
Kolejna też ma część dzieci na cmentarzu. Czwartej nie poznałam - więc i o liczbie dzieci nic nie wiem tzn. żyjących było 3, ale jako że mąż szybko trafił do obozu koncentracyjnego i tam zmarł to pewnie też nie bardzo potem były chęci by kolejne z kimś mieć

Ale wracając do roku 2023 - dopiero jak doświadczyłam ciąży pozamacicznej, zaczęłam się dowiadywać jaki to problem i jak wiele osób w moim otoczeniu doświadczyło straty

A ja uwielbiam mięso i nigdy nie zrezygnuje z jedzenia mięsa 😅🙆🏻‍♀️
this christmas soulmates GIF

Hejka, jestem po wizycie u lekarza i okazuje się że mam wadę wrodzoną macicy, jutro idę na potwierdzenie czy to macica łukowata czy przegroda macicy (USG 3d/4d). Pytanie, czy ktoś z was stara się zajść w ciążę z taką wadą? Nie ukrywam że poczułam jakby mnie ktoś walnął jak to usłyszałam i generalnie jak byłam podłamana już wcześniej tak teraz jestem jeszcze bardziej

Hejka, jestem po wizycie u lekarza i okazuje się że mam wadę wrodzoną macicy, jutro idę na potwierdzenie czy to macica łukowata czy przegroda macicy (USG 3d/4d). Pytanie, czy ktoś z was stara się zajść w ciążę z taką wadą? Nie ukrywam że poczułam jakby mnie ktoś walnął jak to usłyszałam i generalnie jak byłam podłamana już wcześniej tak teraz jestem jeszcze bardziej

Z przegrodą przychodzi mi do głowy tylko @Pszczolka38

reklama
Do góry