reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

a co ma Hiter wspólnego z jedzeniem wege czy zaspokajaniem potrzeb organizmu na witaminy kiedy połowę jedzenia się wyklucza, bo nie widzę analogii porównania :)

No napisałaś, że jesteś wolnościowcem i każdy powinien robić co chce i jak chce :) - zrozumiałam, że ogólnie a nie tylko w kwestii jedzenia

Każda dieta jeżeli jest źle prowadzona może prowadzić do niedoborów żelaza. W przypadku wegnizmu suplementuje się B12

reklama
Nie no jasne. Ja tylko nie lubię uogólniania - że na pewno nikt zdrowo nie je bo się nie da.

Czasem ma się świra i się da ;) wolę czytać składy niż pakować w siebie jakieś niebotyczne ilości suplementów bez stwierdzonych niedoborów
Ja też czytam składy, ale czasem już pozwalam sobie na „zakazane”, kiedyś nie było na przykład opcji żebym zjadła coś z lecytyną sojową.

Aaaa i w ogóle ja nie chcę nikogo przekonywać. Ogólnie mnie to tak średnio interesuje co kto je i jak je.

Bardziej my cały czas chodzi o kwestię suplementów - chyba Polska jest w czołówce tych supli - większości krajów się ich nie bierze, w ogóle chyba całe prawo farmaceutyczne jest dużo bardziej restrykcyjne. Wiadomo są też minusy jak problem ze zbadaniem bety

I tak jak kocham @Owulacja tak totalnie nie zgadzam się z wydźwiękiem wpisu, że ktoś trafił do szpitala z przedwczesnym porodem bo nie brał supli. Nie od tego są przedwczesne porody. Jakby tak było tak by patologia ani w ciąże nie zachodziła, ani nie rodziła dzieci

No ja właśnie od niedzieli mam taką ochotę na drinka lub piwo. Ale, że jestem w II fazie cyklu to sobie odpuszczam. Podświadomość mi nie pozwala wypić z czystym sumieniem.
Jak nic z tego to odbije sobie elegancko w święta. :) Przynajmniej nie będzie pytań czy jestem w ciąży😂
na pewno tak rozsadniej ;) ja zazwyczaj tuz po owulacji jak chce to pije kieliszek wina ale tuz przed okresem sobie daruje gdyby cos jednak mialo juz tam cos byc

Aaaa i w ogóle ja nie chcę nikogo przekonywać. Ogólnie mnie to tak średnio interesuje co kto je i jak je.

Bardziej my cały czas chodzi o kwestię suplementów - chyba Polska jest w czołówce tych supli - większości krajów się ich nie bierze, w ogóle chyba całe prawo farmaceutyczne jest dużo bardziej restrykcyjne. Wiadomo są też minusy jak problem ze zbadaniem bety

I tak jak kocham @Owulacja tak totalnie nie zgadzam się z wydźwiękiem wpisu, że ktoś trafił do szpitala z przedwczesnym porodem bo nie brał supli. Nie od tego są przedwczesne porody. Jakby tak było tak by patologia ani w ciąże nie zachodziła, ani nie rodziła dzieci
tak sobie mysle ze moja Mama czy generanie inne mamy z czasow okolo PRL to napewno ani sie nie suplementowaly ani nie jadly jakos super roznorodnie a jednak z zachodzeniem w ciaze/donoszeniem jakos mniej problemow chyba bylo

no ale ja lykam jak glupia, reklamy chyba dzialaja :D

reklama
No jakieś tam burgerki warzywne jeszcze okej - szczególnie w Warszawie ale np. moja ulubiona wegańska knajpa się zamknęła ostatnio.
Swego czasu w McDonald's niby był wegański burger - ale jak przyszło co do czego to się okazało że sos jest jakiś śmietanowy i zdecydowanie nie wegański. Pominę już fakt, że w takich Biedronkach czy Lidlach mleko jest nawet w pieczywie. Przez jakiś czas były bardzo spoko batony vegan kitkat - łatwo dostępne bo w Żabkach. Też ich nie widuję. Jak się faktycznie nie jest wszystkich produktów odzwierzęcych (plus unika się glutenu bo syf), czyta się składy plus jeszcze jest się lewakiem, który np. nie zje w miejscu który łamie przepisy pracownicze (np. nie zjem w popularnym krowarzywa) to serio - wcale łatwo nie jest ;)
co to krowarzywa? 🤔

Do góry