reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Niestety nie, u niego mam termin na koniec kwietnia dopiero.
Byłam w Luxmedzie u babki która mi wykryła mięśniaka, ale przyjmuje bardzo bardzo rzadko więc do niej nie chodziłam. Przestawiłam jej cała dokumentację, powiedziałam że na recepcji mi już powiedziano, że nie wykonują drożności w luxmedzie i wprost jej powiedziałam, że owszem mogę iść zrobić prywatnie, ale czy byłaby tak uprzejma wypisać skierowanie. Długo myślała czytała i dala skierowanie do szpitala nie tylko na drożność, ale cały pakiet histeroskopia i laparoskopia. Mam się zorientować w Krakowie, jeśli będzie ciężko się dostać to zaprasza do siebie na oddział - pracuje w jakimś szpitalu za Krakowem ok 50 km. Nie wiem jakbym to miala organizacyjnie ugryźć, ale mąż proponował, że weźmie wolne. Jutro spróbuję podzwonić po szpitalach i popytać jak to wygląda.
No i zaproponowała czy chciałabym spróbować jeszcze tej stymulacji.
Jestem z Ciebie dumna paróweczko 😘

Im Proud Of You GIF by Doja Cat

reklama
To ja jak leżałam w szpitalu na podtrzymaniu w 33 tc to modliłam się o każdy następny dzień, żeby wybiła północ i żebym mogła wziąć tabletki dla ciężarnych, żeby do mojego dziecka w brzuchu doszły te witaminy. Ale jednego dnia położyli do mnie na salę dziewczynę, która była jakoś w 35-36 tc, bo niby miała już skurcze i ona mi powiedziała, że ona od początku 3 trymestru nie bierze już żadnych witamin, bo nie chcę mieć dużego dziecka 🤡 także ten

I teraz nie wiem czy powinnam to pisać. Ale w pierwszej ciąży witaminy brałam przez cały czas. Przez głupotę lekarzy cc planowe miałam w 36tc. Mimo to waga dziecka to 3500g
W drugiej ciąży odżywiałam się zdrowo. Do 12tc brałam kwas foliowy. Potem już nic. Zależało mi na vbac a podobno mój max to 3600g. Waga dziecka w 41tc to 3100g

W obu ciążach przytyłam 15kg

Cześć dziewczyny. @pluto_nova można mi wpisać @. Dzisiaj 1 DC.
Zastanawiam się czy stymulować się w tym cyklu bo akurat okres USG i potem owulacji, zastrzyków itp przypadnie prawdopodobnie na święta a ja z mężem wyjeżdżam. I chyba sobie zrobię cykl przerwy od leków, bo chce w święta sobie niczego nie odmawiać napić się wina nalewki i odpocząć w innym otoczeniu. Nie mówię "odpuścić" ale po prostu zostawić cykl samemu sobie.

To ja jak leżałam w szpitalu na podtrzymaniu w 33 tc to modliłam się o każdy następny dzień, żeby wybiła północ i żebym mogła wziąć tabletki dla ciężarnych, żeby do mojego dziecka w brzuchu doszły te witaminy. Ale jednego dnia położyli do mnie na salę dziewczynę, która była jakoś w 35-36 tc, bo niby miała już skurcze i ona mi powiedziała, że ona od początku 3 trymestru nie bierze już żadnych witamin, bo nie chcę mieć dużego dziecka 🤡 także ten

Ja uważam ze to pic na wodę.
Ja brałam witaminy nie w jakis końskich dawkach całą ciążę i urodzilam córkę po terminie 3220g.

reklama
Do góry