reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

dokładnie, go Brownie, jutro jedziesz z dzwonieniem po szpitalach! Pora Ci już zajść w tego cionsza, ile ja jeszcze mogę czekać na te Twoje krechy
W Krakowie może być średnio z terminami, ale cieszy mnie sam fakt posiadania skierowania i oszczędzenia 1000 zł za drożność i 2500 za histeroskopię 😁

reklama
Niestety nie, u niego mam termin na koniec kwietnia dopiero.
Byłam w Luxmedzie u babki która mi wykryła mięśniaka, ale przyjmuje bardzo bardzo rzadko więc do niej nie chodziłam. Przestawiłam jej cała dokumentację, powiedziałam że na recepcji mi już powiedziano, że nie wykonują drożności w luxmedzie i wprost jej powiedziałam, że owszem mogę iść zrobić prywatnie, ale czy byłaby tak uprzejma wypisać skierowanie. Długo myślała czytała i dala skierowanie do szpitala nie tylko na drożność, ale cały pakiet histeroskopia i laparoskopia. Mam się zorientować w Krakowie, jeśli będzie ciężko się dostać to zaprasza do siebie na oddział - pracuje w jakimś szpitalu za Krakowem ok 50 km. Nie wiem jakbym to miala organizacyjnie ugryźć, ale mąż proponował, że weźmie wolne. Jutro spróbuję podzwonić po szpitalach i popytać jak to wygląda.
No i zaproponowała czy chciałabym spróbować jeszcze tej stymulacji.
jedna mądra osóbka mi powiedziała, że mam Ci przekazać, że jej mądra ginka widziała potencjał w stymulacji nawet mimo tego, że ona miała swoje owu ;)

@997tenNumerToKlopoty a Ty masz sobie ogarnąć receptę na nimesil na te bolesne miesiączki ;)

Myślę, że może być w tym trochę prawdy. Jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem tj. w 2011r. to się mówiło, że od tych wszystkich witamin dla ciężarnych rodzą się b. duże dzieci.
Były nawet takie wit. co się nazywały Materna i na forum dla matek mówiło się:
Bierze Maternę? Urodzisz Manna (był kiedyś w tv taki program MdM)
To ja jak leżałam w szpitalu na podtrzymaniu w 33 tc to modliłam się o każdy następny dzień, żeby wybiła północ i żebym mogła wziąć tabletki dla ciężarnych, żeby do mojego dziecka w brzuchu doszły te witaminy. Ale jednego dnia położyli do mnie na salę dziewczynę, która była jakoś w 35-36 tc, bo niby miała już skurcze i ona mi powiedziała, że ona od początku 3 trymestru nie bierze już żadnych witamin, bo nie chcę mieć dużego dziecka 🤡 także ten

W Krakowie może być średnio z terminami, ale cieszy mnie sam fakt posiadania skierowania i oszczędzenia 1000 zł za drożność i 2500 za histeroskopię 😁
Próbuj! W Uniwersyteckim to jest poradnia endokrynologii ginekologicznej: 12 424 85 70. Czasami cięzko się dodzwonić, zauważyłam, że do do 10 najlepiej, popołudniu już słabo.

reklama
Do góry