reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

@Nel331 dziękuję Ci za informację o doc. Paśniku, jeszcze w lutym była informacja że nie ma zapisów na ten rok i już nie śledziłam strony a tak to napisze mejla ☺️

reklama
Ja ostatnio jestem coraz większym przeciwnikiem brania czegokolwiek. Coraz więcej lekarzy mowi ze to ściema. A podczas starań bedzie ciężko wyłapać (albo dluzej zajmie) co pomaga, jaka działa, czy działa, czy szkodzi.
Właśnie ten gin z kliniki co byłam w piątek też mówił że on nie wierzy w suple, jedynie wit D i kwas foliowy. Jak zapytalam o miovelie pro i NAC to mówił że nie zaszkodzą, jak chcę to mogę brać, ale tak sugerował jakby to bardziej dla mojej głowy było :p
1. To zależy po jakim czasie od piku występuje u Ciebie owulacja. Zazwyczaj się liczy, że następnego dnia jest owulacja więc 1dpo będzie dopiero w czwartek.
2. U mnie na owulakach w apce wyszła kiedyś wartość 6. Ale każda wartość ponad 1 oznacza pik. 😉

Aaa i jutro raczej nie będzie jeszcze ciałka, raczej dopiero zapadnięty pęcherzyk lub płyn w zatoce Douglasa.
Kurde to może powinnam to przełożyć... Zadzwonię i zapytam, po co mam jeździć niepotrzebnie :p
Jakich owulaków używasz? Mi jeszcze nigdy tak mocna kreska nie wyszła na tych tanich z Allegro, chcę akurat kupić jakieś lepsze na ten cykl :)
Właśnie to jakieś tanie z horien medical, zamawiałam coś tam na Gemini i tylko takie mieli :D ale one nie mają dobrych opinii, przeczytałam już po fakcie, więc nie wiem czy na lepszą partię trafiłam czy jak.

Właśnie mąż pisał, że droga na Zakopane zawalona śniegiem i musi jechać na około gdzieś przez Suchą 🤣
U nas A4 stanęła i obwodnica Krakowa już się korkuje i pewnie też stanie 🤣
Ah ta nasza zakopianka 😬 U nas stoi już całe Podhale xD Nowy Targ tiry nie potrafią wjechać pod górę, Zakopane turyści w rowach… Generalnie jak to w naszym kraju zima zaskoczyła 🤣

Na razie nie kupuję już nic. Czekam na teleporadę i zapytam wtedy. Zapytałam teraz, bo chciałam poznać Wasze opinie 🙂.
Moja ilość suplementów to teraz 1/3 tego co było jeszcze miesiąc temu 😋.
Ja bym już nie kupowała kolejnych supli dopóki nie znajdziesz lekarza, któremu zaufasz, że wie co robi i on ci wskaże co masz łykać :)

Mi kiedyś pani doktor powiedziała, że AMH takie czy siakie nie ma co się fiksować, bo nie potrzebujemy 1000 jajeczek, tylko jedno dobre, żeby zajść w ciążę i niczego nie przekreśla ani obniżone ani nawet niskie AMH. To ma znaczenie w zasadzie do in vitro i dofinansowania. Gdyby AMH było znacznikiem ciąż, to wszystkie, które mają wysokie czy choćby normalne powinny natychmiast w zajść, a potrafią nie zachodzić całe lata, więc AMH nie jest żadnym gwarantem ciąży. U ciebie ważniejsze jest żeby były owulacje.

Właśnie ten gin z kliniki co byłam w piątek też mówił że on nie wierzy w suple, jedynie wit D i kwas foliowy. Jak zapytalam o miovelie pro i NAC to mówił że nie zaszkodzą, jak chcę to mogę brać, ale tak sugerował jakby to bardziej dla mojej głowy było :p

Kurde to może powinnam to przełożyć... Zadzwonię i zapytam, po co mam jeździć niepotrzebnie :p

Właśnie to jakieś tanie z horien medical, zamawiałam coś tam na Gemini i tylko takie mieli :D ale one nie mają dobrych opinii, przeczytałam już po fakcie, więc nie wiem czy na lepszą partię trafiłam czy jak.
No to ja właśnie tych używałam póki co i było średnio, szok ze taka kreska 🙈 Ja już bym biegła trzonować na Twoim miejscu 😁

W ogóle tak sobie myśle… lekarz zaraz po ustaniu krwawienia kazał mi zrobić LH,FSH i Proga a w 20dc roma, estradiol, fsh, lh, progesteron, prolaktyna, shbg i testosteron. I tak się zastanawiam czy brać teraz od 3dc miovelie nac czy może to wpłynąć na wyniki badań?

BIOSTERON
ZIOŁA AJURWEDYJSKIE
VIT D3
KWAS FOLIOWY

To polecili mi brać w Bocianie. Co do ziół jestem jak zwykle sceptyczna, co myślicie o Biosteronie?
Ja ostatnio jestem coraz większym przeciwnikiem brania czegokolwiek. Coraz więcej lekarzy mowi ze to ściema. A podczas starań bedzie ciężko wyłapać (albo dluzej zajmie) co pomaga, jaka działa, czy działa, czy szkodzi.
Nie wiem co to biosteron , ale byłam wczoraj na Livie z Akademii Płodności i chyba się wezmę porządnie za dietę bez dodatkowych supli ;) wystarczy mi ta garść, która biorę teraz :)

reklama
Do góry