reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

O, też jestem ciekawa jak to jest więcej niż 7/8 dpo, jaki wynik świadczy, że owu była, a jaki ją wyklucza.
Wykres hormonów cyklu prezentuje się tak:
z22821971IH,Luteina-to-inaczej-progesteron.jpg

Więc z progiem może być różnie.
"Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml do ok. 50 ng/ml. W ciąży stężenie dochodzi do 250 ng/ml. Stan poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła." (źródło: zdrowie.parenting.pl)

reklama
Wykres hormonów cyklu prezentuje się tak:
z22821971IH,Luteina-to-inaczej-progesteron.jpg

Więc z progiem może być różnie.
"Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml do ok. 50 ng/ml. W ciąży stężenie dochodzi do 250 ng/ml. Stan poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła." (źródło: zdrowie.parenting.pl)
Hmm, to 8/9dpo to już będzie spadek...Szczerze to wcale nie chce mi się jechać, właściwie to na tę chwilę niewiele to u mnie wniesie....A inna sprawa, że jestem przekonana, że owu nie było ;-p.

Chłop mi mówił że musi być belka stalowa
Ja się kompletnie nie znam
Stalowa na murowanych budynkach jest słaba, bo trudno to ocieplić, a stal ma tendencję do takiej pracy, że może pękać na styku z murem. Zawsze można kupić gotowe belki z betonu sprężonego prefabrykowane np. strunobetonowe lub wylać tak jak wieniec. Oczywiście mówimy cały czas o budynku murowanym.

reklama
Do góry