reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Moja koleżanka miała dwie córki i była w trzeciej ciąży to słuchała tekstów: teraz to już musi być chłopak. Jak urodziła się trzecia dziewczynka to ludzie jej rzucali tekstami: "co za pech", na jej męża, że to "damski krawiec". Jak wtedy gadałyśmy to mi mówiła, że jestem jedyną osobą, która normalnie jej pogratulowała.
Ja to bym się pokroić dała, żeby mieć 3 dziewczyny 🤩

a masz potwierdzoną owu? Bo chyba nic się nie chwaliłaś!
No właśnie nie mam, w Bocianie usłyszałam, że mogła być z lewego, czyli ciałko żółte nie było widoczne. Właśnie nie do końca widzę sens tego badania i już sama nie wiem. Proga kazała mi zbadać ta gin, u której byłam w ostatni poniedziałek, ale skoro w Bocianie w piątek na usg nie było nic widoczne to pewnie się wchłonął po prostu..

A słyszałyście o koncepcie "Paint and drink"? Od dawna planowałam się wybrać... Podczas takiego wieczorku tworzy się reprodukcje znanych obrazów - pijąc wino ;-)
Słyszałam ale nie wiedziałam że robi się reprodukcje, myślałam że się maluje z własnej głowy a w tym jestem słaba :D ale Ty to teraz się wina nie napijesz 🤭

reklama
No właśnie nie mam, w Bocianie usłyszałam, że mogła być z lewego, czyli ciałko żółte nie było widoczne. Właśnie nie do końca widzę sens tego badania i już sama nie wiem. Proga kazała mi zbadać ta gin, u której byłam w ostatni poniedziałek, ale skoro w Bocianie w piątek na usg nie było nic widoczne to pewnie się wchłonął po prostu..
Jeśli badanie byłoby faktycznie 8dpo to jak najbardziej, a tak to średnio. Jedynie możesz zrobić, żeby wiedzieć czy owu w ogóle była, bo z tego co pamiętam (niech mnie ktoś poprawi jak coś) jeśli wynik jest poniżej 3 to nie było owulacji.

Do góry