reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Jak w ogóle znosicie ten tydzień? Ja w pracy jestem wydajna, ale wracam do domu i tylko lezing. Nie mam siły na nic, nawet gotować mi się nie chce. A zarlabym wszystko jak idzie, więc walczę z pokusami 😶‍🌫️ podbieram tylko merci :d teraz leżę i marzy mi się jakieś dobre ciacho z lodami albo dobry chips 🤤🤤🤤
Ja nawet dzisiaj zmobilizowałam się do spaceru, bardzo podbił mi nastrój, mnie jednak ruch jest potrzebny do szczęścia. Teraz zaczęłam się martwić krwią, ale lekarz w piątek, więc jak coś nie zostanę z rozkminą sama.

reklama
Wszędzie gdzie nie czytam w internatach dziewczyny mają podobne spadki tsh, tzn obniża się ono tak stopniowo z miesiąca na miesiąc po lekach.
U mnie wyglądało to tak, że zaczynałam z wynikiem prawie 6 a po miesiącu miałam już 2 … cieszyłam się z tego powodu niezmiernie bo łał, że szybko a teraz mija kolejny miesiąc a ja czuje się dziwnie :/
Jestem jakby wystrzelona, czasami wręcz czuję takie odrealnienie 😳 Jak rano się budzę to słyszę bicie swojego serca, autentycznie tak wali 🫢
Z początkiem kwietnia będę robić wyniki, zobaczymy.
Ale chyba poproszę o zmniejszenie dawki leku, podejrzewam, że jest za wysoka
a jaka masz dawkę? Bo chyba na początku trzeba dość często kontrolować by nie przesadzić

Ja od początku jestem na dawce 25mg i myślałam że w życiu nie zejdzie tak ładnie z ponad 5 ale dziewczyny tutaj mi poradziły nie kombinować i nie zwiększać samej tylko poczekać jak organizm zareaguje

Odliczam już godziny do wolnego. Piątek mamy wolne (w sensie ja i niemąż), bo już nie mieliśmy na nic siły po poprzednim weekendzie 🙈
Z jedzeniem mam to samo :D Tylko, że moim szczytem marzeń jest wielka tabliczka czekolady Milka z orzechami, ale mogę sobie pozwolić tylko na gorzką 99% :D
Mam wyrzuty sumienia, że nie uczę się na egzamin...
Edit: dodam jeszcze, że zaopatrzyłam się dzisiaj leki na nowy cykl ;)
Musicie odpocząć, bo się idzie zatrzonowac😃 hmmm gorzka 99% to zatrzymuje mi się na zębach😆 to już wyższy poziom tolerancji :p

W ogóle w marcu miałam nadzieję, że odłożymy trochę kasy, bo nie wydawałam nic na tematy staraczkowe, a tu: coś w aucie jakas mini mini rzecz się zjebala i pach ponad 300zl, podwyżki rachunków, nieplanowane zakupy kranów (bo stare przeciekały) 🤣😶‍🌫️ help, jak uciec od wydatków 🧘💆🥲

Też po pracy mi się nie chce nic i też żarłam merci 😎
Pjona! 😃

Ja nawet dzisiaj zmobilizowałam się do spaceru, bardzo podbił mi nastrój, mnie jednak ruch jest potrzebny do szczęścia. Teraz zaczęłam się martwić krwią, ale lekarz w piątek, więc jak coś nie zostanę z rozkminą sama.
Dobrze, że lekarz już w piątek i będzie szybka reakcja! Ale wiem, że głowa już swoje kręci 😕

a jaka masz dawkę? Bo chyba na początku trzeba dość często kontrolować by nie przesadzić

Ja od początku jestem na dawce 25mg i myślałam że w życiu nie zejdzie tak ładnie z ponad 5 ale dziewczyny tutaj mi poradziły nie kombinować i nie zwiększać samej tylko poczekać jak organizm zareaguje
50

No niestety, 11dc, podwójna dawka lametty, brak pęcherzyka :( mamy z ciekawości zmienić ja clostibegyt w kolejnym cyklu bo z nim zaszłam w pierwszą ciążę

Ale ani jednego nawet małego poniżej 10 mm ? A tym razem zaczęłas od razu od lametty ? Clostilbegytu nie brałaś?

reklama
No mnie pojebie… Zrobią testy nadzieje a potem kicha 😳 szkoda, ze nie ma takich niespodzianek ze test biały a tu ciąż jak ta lala 😭
Są! Ja poprzedniej ciąży dowiedziałam się jakoś w 9-10 TC podczas wizyty u gina na fotelu. Umówiłam się, żeby sprawdzić co się dzieje, bo nie miałam okresu, a dwa testy mi wyszły negatywnie. Miałam już wizję poważniejszych problemów z cyklem, a tu taka niespodzianka :) Testy z jednego pudełka, więc domyślam się, że jakieś felerne były.
Jak w ogóle znosicie ten tydzień? Ja w pracy jestem wydajna, ale wracam do domu i tylko lezing. Nie mam siły na nic, nawet gotować mi się nie chce. A zarlabym wszystko jak idzie, więc walczę z pokusami 😶‍🌫️ podbieram tylko merci :d teraz leżę i marzy mi się jakieś dobre ciacho z lodami albo dobry chips 🤤🤤🤤
Ja dziś zdalnie i zasypiałam przed monitorem 🙄

Ja jutro mam wizytę liczę, że takiej starej babie pozwoli od razu się starać (po poronieniu) i nie czekać kilku cykli... Trzymajcie kciuki!

Do góry