reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Hehe widocznie 😆

Ja biorę 25 mg Eutyrox i obecnie mam tsh zbite do 1.5 z 2.6 wyjściowego 😉

Już nam tarczyca nie podskoczy 😎😎😎
Oby😁🙈
albo niech podskakuje ale przez cionsz 😁

Rany i jeszcze właśnie lekarz dzwonił upewnić się czy widziałam wyniki, potwierdzić że wszystko dobrze wygląda i że będziemy kontynuować co robimy i trzymać na mnie oko ❤️🥹

Jak w ogóle znosicie ten tydzień? Ja w pracy jestem wydajna, ale wracam do domu i tylko lezing. Nie mam siły na nic, nawet gotować mi się nie chce. A zarlabym wszystko jak idzie, więc walczę z pokusami 😶‍🌫️ podbieram tylko merci :d teraz leżę i marzy mi się jakieś dobre ciacho z lodami albo dobry chips 🤤🤤🤤
Też po pracy mi się nie chce nic i też żarłam merci 😎

Jezu dziewczyny, cieszę sie prawie tak samo jakbym 2 kreski zobaczyła! Mam wyniki badań krwi i mój progesteron 6dpo wzrósł do 9.6ng (w ostatnim cyklu był ledwo ponad 6) a TSH spadło do 1.66 (miesiac temu było 3.15 a gdy zaczynałam leki 2 miesiące temu, ponad 5)

Szczególnie cieszę się tym progesteronem bo bałam się że będę musiała łazić znowu po lekarzach i błagać by mi przepisali. Wiem że to ciągle trochę ponizej 10 ale mam nadzieję że jeszcze podskoczy skoro dzisiaj 6dpo 🤞🥹
Wszędzie gdzie nie czytam w internatach dziewczyny mają podobne spadki tsh, tzn obniża się ono tak stopniowo z miesiąca na miesiąc po lekach.
U mnie wyglądało to tak, że zaczynałam z wynikiem prawie 6 a po miesiącu miałam już 2 … cieszyłam się z tego powodu niezmiernie bo łał, że szybko a teraz mija kolejny miesiąc a ja czuje się dziwnie :/
Jestem jakby wystrzelona, czasami wręcz czuję takie odrealnienie 😳 Jak rano się budzę to słyszę bicie swojego serca, autentycznie tak wali 🫢
Z początkiem kwietnia będę robić wyniki, zobaczymy.
Ale chyba poproszę o zmniejszenie dawki leku, podejrzewam, że jest za wysoka

Jezu dziewczyny, cieszę sie prawie tak samo jakbym 2 kreski zobaczyła! Mam wyniki badań krwi i mój progesteron 6dpo wzrósł do 9.6ng (w ostatnim cyklu był ledwo ponad 6) a TSH spadło do 1.66 (miesiac temu było 3.15 a gdy zaczynałam leki 2 miesiące temu, ponad 5)

Szczególnie cieszę się tym progesteronem bo bałam się że będę musiała łazić znowu po lekarzach i błagać by mi przepisali. Wiem że to ciągle trochę ponizej 10 ale mam nadzieję że jeszcze podskoczy skoro dzisiaj 6dpo 🤞🥹
Super, gratuluję🥰

Wszędzie gdzie nie czytam w internatach dziewczyny mają podobne spadki tsh, tzn obniża się ono tak stopniowo z miesiąca na miesiąc po lekach.
U mnie wyglądało to tak, że zaczynałam z wynikiem prawie 6 a po miesiącu miałam już 2 … cieszyłam się z tego powodu niezmiernie bo łał, że szybko a teraz mija kolejny miesiąc a ja czuje się dziwnie :/
Jestem jakby wystrzelona, czasami wręcz czuję takie odrealnienie 😳 Jak rano się budzę to słyszę bicie swojego serca, autentycznie tak wali 🫢
Z początkiem kwietnia będę robić wyniki, zobaczymy.
Ale chyba poproszę o zmniejszenie dawki leku, podejrzewam, że jest za wysoka
A jaką dawkę bierzesz?

albo niech podskakuje ale przez cionsz 😁

Rany i jeszcze właśnie lekarz dzwonił upewnić się czy widziałam wyniki, potwierdzić że wszystko dobrze wygląda i że będziemy kontynuować co robimy i trzymać na mnie oko ❤️🥹
No , tylko jak będzie cionsz😉 a tak lepiej niech już będzie tak jak jest , albo niżej 😊
No widzisz , jak się lekarz martwi o Ciebie, dobry lekarz to połowa sukcesu😉

reklama
Oby, oby :p
Ale trochę to wszystko smutne, bo od początku chciałam clo ale jeszcze poprzednia gin mówiła że lepiej lametta bo jest po niej lepsze endometrium. Znowu po pierwszym stymulowanym cyklu, gdy owu i tak była w 34dc to pytałam obecnej gin czy nie lepiej zmienić na clo to mówiła że nie widzi sensu.
A do tego w poprzednim cyklu mówiła że po 4 cyklu mnie przekieruje gdzieś, a dziś wyszło że jednak próbujemy z clo. A ja przecież już mam drugiego lekarza 🤦 ale pójdę w piątek z ciekawości, zobaczę co powie, przy okazji zrobi monitoring, nic mnie to nie kosztuje bo to z pakietu. Spytam go co myśli o tym powrocie do clo.
Troszkę miała racji z tym clo. Ja Po 4 cyklach na clo w owu miałam endometrium 3 mm. Gdzie bez niego miałam ok 12 mm

Do góry