reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

tylko ja mam podstawowe hormony robione z 4 msc temu, staramy się pół roku ponad, od stycznia tak że zwracam uwagę na owulację itp, robiłam też testy owulacyjne. Chcieliśmy podejść do tego na luzie na początku ale im dalej wlas tym gorzej dla mnie więc w tym cyklu uznałam że idziemy do lekarza (na początek ja) i zobaczymy co będzie
a miałaś kiedyś potwierdzoną owulację na usg? Jeżeli nie, to na pewno warto by było od tego zacząć ;)

Jeżeli badałas hormony 3-4 miesiące temu i tam nie było nic niepokojącego, to nie wiem, czy jest sens je powtarzać. To niedawno. Jeżeli lekarz powie, że chce nowe, to wtedy ;) lepiej zainwestować te pieniądze w badanie nasienia partnera.

Myślę, że warto by było zrobić cykl lub dwa monitoring, żebyś zobaczyła jak Ci się testy owulacyjne pokrywają z monitoringiem, żebyście lepiej się "wstrzeliwali" ;)

A jeżeli chodzi o to na co zwrócić uwagę na wizycie: po prostu pytaj lekarza. Jeżeli zleci Ci jakieś badanie - zapytaj dlaczego. Jeżeli zleci Ci jakieś leki - zapytaj dlaczego i co te leki mają sprawić. Masz prawo pytać i wyjść z gabinetem z poczuciem, że wszystko zrozumiałaś, wszystko wiesz. Warto ustalać terminy i plan: jeżeli masz mniej niż 35 lat i podstawowe badania w porządku i partner również, to możesz usłyszeć, że zdrowa para ma rok na zajscie w ciążę. Tak po prostu, jeżeli badania nie wykazują nic niepokojącego, to ten rok to po prostu statystyka. Wtedy warto ustalić z lekarzem np. właśnie monitoring, bo może być też tak, że uprawiacie seks za późno albo za wcześnie i po prostu nie trafiacie. I ustalić po ilu miesiącach, kiedy dokładnie, ruszacie z dalszą, pogłębioną diagnostyką - i co to będzie.

Tak, żebyś wyszła z tego gabinetu z planem, np. Ty badasz z krwi jeszcze to i to, mąż bada nasienie, jak wszystko w porządku to następne dwa cykle monitoring i seks, później kolejne trzy bez monitoringu, jak nie wyjdzie to robicie takie i takie badania i wtedy... I żebyście wiedzieli po co i dlaczego :)

reklama
Hej! Nie odzywam się przez weekend bo mnie wzięły stresy.. okresu dalej brak, oczywiście m milion wkręt ze na bank jestem znowu w CP bo mnie pobolewa lewa strona podbrzusza.. byłam w aptece i czekam żeby siknąć bo umrę se stresu.. Pół nocy nie spałam 🤦‍♀️

Hej! Nie odzywam się przez weekend bo mnie wzięły stresy.. okresu dalej brak, oczywiście m milion wkręt ze na bank jestem znowu w CP bo mnie pobolewa lewa strona podbrzusza.. byłam w aptece i czekam żeby siknąć bo umrę se stresu.. Pół nocy nie spałam 🤦‍♀️
słońce a Ty byłaś po owu na usg? W sensie masz pewność, że pęcherzyk pękł? Bo pamiętam, że byłaś przed, ale nie pamiętam co z po

Kochana, nie stresuj się na wyrost, może po prostu podjedziesz jutro na usg? To może być cokolwiek, torbiel, może to nie być kompletnie nic.

Oczywiście, ze nie 🤪 do tego tsh 0,14 ft4 podwyższone.. ale wiecie co potrafi głowa zrobić 🤦‍♀️
no właśnie, to może się zamienił w torbiel albo się wchlonął i dlatego nie ma okresu po prostu. Masz możliwość podejść jutro do gin jak nie nadejdzie @, żeby zerknął i ewentualnie Ci wypisał jakąś receptę?
Wiadomo, siknij sobie na ten test dla spokoju ducha, ale kochana proszę Cię nie zadręczaj się, są dużo bardziej logiczne uzasadnienia braku @ nic cp😘

reklama
no właśnie, to może się zamienił w torbiel albo się wchlonął i dlatego nie ma okresu po prostu. Masz możliwość podejść jutro do gin jak nie nadejdzie @, żeby zerknął i ewentualnie Ci wypisał jakąś receptę?
Wiadomo, siknij sobie na ten test dla spokoju ducha, ale kochana proszę Cię nie zadręczaj się, są dużo bardziej logiczne uzasadnienia braku @ nic cp😘
Mam już proga bo sam mówił ze jak nie będzie okresu to mam zrobić test jak będzie negatyw to próg i badania. W czwartek mam wizytę :)

Do góry