reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Na pewno zbierz wszystkie wyniki badań jakie macie (Twoje i partnera).
Nie daj sobie wcisnąć duphastonu ot tak, bez badania progresteronu.
Zapytaj o podstawowe badania, jeśli nie macie zrobionych (temat: Staraczki 2023 jest na 1 stronie lista)
Zapytaj o drożność jajowodów zanim bedzie jakąkolwiek stymulacja.
Zapytaj jaki jest plan - np jesli zaczniecie od stymulacji, a się nie uda - co dalej, jakie ramy czasowe. Ustalcie jakos harmonogram.

Hej dziewczyny 😊 byłam cicho prawie cały miesiąc bo próbowałam odciągnąć głowę od tego, ale teraz kiedy na testach znów biało ( jeszcze sobie sikne jutro dla pewności) postanowiłam że przyjdzie @ i idę do lekarza. Znalazłam polecanego w okolicy ds niepłodność i może macie jakieś dobre rady o co zapytać na co zwrócić uwagę na pierwszej wizycie?
a ile się staracie i czy macie za sobą jakieś badania?

a ile się staracie i czy macie za sobą jakieś badania?
tylko ja mam podstawowe hormony robione z 4 msc temu, staramy się pół roku ponad, od stycznia tak że zwracam uwagę na owulację itp, robiłam też testy owulacyjne. Chcieliśmy podejść do tego na luzie na początku ale im dalej wlas tym gorzej dla mnie więc w tym cyklu uznałam że idziemy do lekarza (na początek ja) i zobaczymy co będzie

Nie daj sobie wcisnąć duphastonu ot tak, bez badania progresteronu.
Zapytaj o podstawowe badania, jeśli nie macie zrobionych (temat: Staraczki 2023 jest na 1 stronie lista)
Zapytaj o drożność jajowodów zanim bedzie jakąkolwiek stymulacja.
Zapytaj jaki jest plan - np jesli zaczniecie od stymulacji, a się nie uda - co dalej, jakie ramy czasowe. Ustalcie jakos harmonogram.
dziękuję może w takim razie zrobię sobie badania z krwi na świeżo, te które się uda, żeby mieć już na wizytę chociaż część aktualnych

tylko ja mam podstawowe hormony robione z 4 msc temu, staramy się pół roku ponad, od stycznia tak że zwracam uwagę na owulację itp, robiłam też testy owulacyjne. Chcieliśmy podejść do tego na luzie na początku ale im dalej wlas tym gorzej dla mnie więc w tym cyklu uznałam że idziemy do lekarza (na początek ja) i zobaczymy co będzie
Pomyśl czy nie byłoby dobrze, żeby partner zrobił badanie nasienia. Ty nalatasz się po lekarzach, zrobisz tonę badań, a może się okazać, że problemem jest czynnik męski. A tak już byłoby to odkreślone.

Pomyśl czy nie byłoby dobrze, żeby partner zrobił badanie nasienia. Ty nalatasz się po lekarzach, zrobisz tonę badań, a może się okazać, że problemem jest czynnik męski. A tak już byłoby to odkreślone.
każdy normalny lekarz od tego zaczyna. Mój też powiedział na początku, że najpierw badania nasienia

każdy normalny lekarz od tego zaczyna. Mój też powiedział na początku, że najpierw badania nasienia
Tak, to koniecznie, ale można to w klinice juz ogarnac po 1 wizycie. Bedzie tam też ktos do interpretacji wyników.

reklama
Wydaje mi się, że tak. Raz mnie tak ukłuło, że myślałam, że to wyrostek 🤣
ja też tak miałam! Dosłownie jakby mały balonik pękł i po tym trochę napięcie w podbrzuszu się zmniejszyło

Wzięłam poprawkę na moją zdolnosc do wymyślania symptomów ale akurat to tak ukłuło że aż przeklęłam 😅

Do góry