reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Z tego co pamiętam badałaś proga I był ok 🙂
U mnie kilku ginekologów stwierdziło, że skoro prog jest ok to ta faza 11 dni też jest ok i nie ma co panikować. Przed braniem antykoncepcji też miałam takie krótkie cykle I moja mama też ma takie a mam jeszcze 3 braci więc wnioskuję że to nie problem 🙂
Generalnie to wszystko jest ok :D tylko dzidzi brak. Progesteron tak zazwyczaj ok. 12-14, więc szału nie ma, ale niby ok

reklama
Generalnie to wszystko jest ok :D tylko dzidzi brak. Progesteron tak zazwyczaj ok. 12-14, więc szału nie ma, ale niby ok
Tak sobie jeszcze myślę, czy u Ciebie to może jednak nie kwestia niskiego poziomu tkanki tłuszczowej? Pisałaś chyba, że masz około 15%. Chociaż z drugiej strony jeśli masz regularne cykle, owulacje, to pewnie nie mw to znaczenia w Twoim przypadku.

Dziewczyny jeszcze Was zapytam o badanie nasienia. W tym miejscu gdzie mamy termin mają takie badania. Warto robić coś więcej oprócz tego podstawowego seminogramu?
1 badanie nasienia w ogóle u nas więc nic nie wiemy na razie.
Z jednej strony machnęłabym wszystko, a z drugiej jak będzie problem to androlog pewnie jakieś swoje zleci.

Załączniki

• Screenshot_20230316-115850_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230316-115850_Samsung Internet.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 73
Dziewczyny jeszcze Was zapytam o badanie nasienia. W tym miejscu gdzie mamy termin mają takie badania. Warto robić coś więcej oprócz tego podstawowego seminogramu?
1 badanie nasienia w ogóle u nas więc nic nie wiemy na razie.
Z jednej strony machnęłabym wszystko, a z drugiej jak będzie problem to androlog pewnie jakieś swoje zleci.
Mój machnął od razu wszystko co się tylko dało, bo nie chciał drugi raz przechodzić tego ;p więc pytanie o Wasze możliwości i chęci partnera do badania drugi raz

Mój machnął od razu wszystko co się tylko dało, bo nie chciał drugi raz przechodzić tego ;p więc pytanie o Wasze możliwości i chęci partnera do badania drugi raz
Na początku myślał, że musi być na czczo i to będzie z krwi i jak on wytrzyma do 17. 🤣🤣🤣🤣
Jak mu powiedziałam jak to wygląda to stwierdził: A okej, nie wiedziałem. Więc nie było jakiegoś buntu strajku czy paniki.🤣

Tak sobie jeszcze myślę, czy u Ciebie to może jednak nie kwestia niskiego poziomu tkanki tłuszczowej? Pisałaś chyba, że masz około 15%. Chociaż z drugiej strony jeśli masz regularne cykle, owulacje, to pewnie nie mw to znaczenia w Twoim przypadku.
Chyba u mnie tkanka nie ma różnicy... bo owu są i wszystko. Chociaż może faktycznie za dużo trenuje, już nawet nie pod względem tkanki tłuszczowej, ale stresu, ciało może nie odróżniać, że to dobry stres ;D ale bez tego głowa by mi siadła zupełnie, więc nie bede ryzykować

W takim wypadku zadna temperatura nie jest miarodajna. Ani ta mierzona godzinę wcześniej ani ta, przed którą wstałaś z łózka.

Nie wiem w jakiej apce zaznaczasz temp ale niektóre mają możliwość "ignorowania" temperatury w danym dniu. Zaznaczasz, że mierzyłaś ale apka nei bierze jej pod uwagę.
Ja czytałam, ze do godziny opoznienie w jedną czy drugą str jest dopuszczalne. Ale ta przed wstaniem z lozka.

reklama
Do góry