reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Z tego co pamiętam badałaś proga I był ok 🙂
U mnie kilku ginekologów stwierdziło, że skoro prog jest ok to ta faza 11 dni też jest ok i nie ma co panikować. Przed braniem antykoncepcji też miałam takie krótkie cykle I moja mama też ma takie a mam jeszcze 3 braci więc wnioskuję że to nie problem 🙂
Generalnie to wszystko jest ok :D tylko dzidzi brak. Progesteron tak zazwyczaj ok. 12-14, więc szału nie ma, ale niby ok

reklama
Generalnie to wszystko jest ok :D tylko dzidzi brak. Progesteron tak zazwyczaj ok. 12-14, więc szału nie ma, ale niby ok
Tak sobie jeszcze myślę, czy u Ciebie to może jednak nie kwestia niskiego poziomu tkanki tłuszczowej? Pisałaś chyba, że masz około 15%. Chociaż z drugiej strony jeśli masz regularne cykle, owulacje, to pewnie nie mw to znaczenia w Twoim przypadku.

Dziewczyny jeszcze Was zapytam o badanie nasienia. W tym miejscu gdzie mamy termin mają takie badania. Warto robić coś więcej oprócz tego podstawowego seminogramu?
1 badanie nasienia w ogóle u nas więc nic nie wiemy na razie.
Z jednej strony machnęłabym wszystko, a z drugiej jak będzie problem to androlog pewnie jakieś swoje zleci.

Załączniki

• Screenshot_20230316-115850_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230316-115850_Samsung Internet.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 66
Dziewczyny jeszcze Was zapytam o badanie nasienia. W tym miejscu gdzie mamy termin mają takie badania. Warto robić coś więcej oprócz tego podstawowego seminogramu?
1 badanie nasienia w ogóle u nas więc nic nie wiemy na razie.
Z jednej strony machnęłabym wszystko, a z drugiej jak będzie problem to androlog pewnie jakieś swoje zleci.
Mój machnął od razu wszystko co się tylko dało, bo nie chciał drugi raz przechodzić tego ;p więc pytanie o Wasze możliwości i chęci partnera do badania drugi raz

Mój machnął od razu wszystko co się tylko dało, bo nie chciał drugi raz przechodzić tego ;p więc pytanie o Wasze możliwości i chęci partnera do badania drugi raz
Na początku myślał, że musi być na czczo i to będzie z krwi i jak on wytrzyma do 17. 🤣🤣🤣🤣
Jak mu powiedziałam jak to wygląda to stwierdził: A okej, nie wiedziałem. Więc nie było jakiegoś buntu strajku czy paniki.🤣

Tak sobie jeszcze myślę, czy u Ciebie to może jednak nie kwestia niskiego poziomu tkanki tłuszczowej? Pisałaś chyba, że masz około 15%. Chociaż z drugiej strony jeśli masz regularne cykle, owulacje, to pewnie nie mw to znaczenia w Twoim przypadku.
Chyba u mnie tkanka nie ma różnicy... bo owu są i wszystko. Chociaż może faktycznie za dużo trenuje, już nawet nie pod względem tkanki tłuszczowej, ale stresu, ciało może nie odróżniać, że to dobry stres ;D ale bez tego głowa by mi siadła zupełnie, więc nie bede ryzykować

W takim wypadku zadna temperatura nie jest miarodajna. Ani ta mierzona godzinę wcześniej ani ta, przed którą wstałaś z łózka.

Nie wiem w jakiej apce zaznaczasz temp ale niektóre mają możliwość "ignorowania" temperatury w danym dniu. Zaznaczasz, że mierzyłaś ale apka nei bierze jej pod uwagę.
Ja czytałam, ze do godziny opoznienie w jedną czy drugą str jest dopuszczalne. Ale ta przed wstaniem z lozka.

reklama
Do góry