reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Jak w maju badałam, a wcześniej brałam sobie co drugi dzień 4000 + to co było w femibionie - to wyszło mi trochę ponad normę :p
Potem odstawiłam tę dodatkową tabletkę i brałam tylko suple ciążowe. Teraz przez okres chorób brałam to co w suplach + 2000.
Ło, to dużo. Ja to jednak trochę się obawiam, że nadmiar może się odkładać w nerkach, sercu...

reklama
Ja pamiętam jak koordynowałam takie badania dla mieszkańców, gdzie mogli sobie mierzyć poziom witaminy D3 i prawie każdemu wychodziły niedobory. Jednym większe innym mniejsze. Jedni brali jakieś suple, inni nie.
No a ja na tej właśnie jak zauważyłaś sporej dawce wyszłam ponad normę leciutko :)

A ja 34 🤦 ciągle myślę że jakby się udało rok temu wtedy co cp to moje dziecko miałoby już pół roku. I tak odliczam ... Jak się miało urodzić ,jak to jak tamto.
Heh, ja staram się tego nie robić, ale drugie dziecko miało się urodzić akurat w terminie 40 urodzin mojego męża. I teraz co pomyślę o jego urodzinach, to samo mi się przypomina. Cholera. Jeszcze jego rodzina chce jakąś imprezę z okazji jego 40-stki. To nie ich wina oczywiście, nawet nie wiedzą, że byłam w ciąży, ale te jego nieszczęsne tegoroczne urodziny są dla mnie połączone z nienarodzonym dzieckiem i jak pomyślę o jakiejś większej imprezie...

Zamówiłam algabion to też będę na oko dalej działać ;-p. I w sumie w pregnie też mam 2000.
ja badałam w grudniu i było u mnie średnio z witaminą D bo tylko coś koło 29, ale nic nie brałam🫣 i lekarz zalecił mi brać 4tys, teraz mamy vigantol bo mężu tylko w kroplach... W kwietniu idę zrobic badania czy jest lepiej:)

I ja też w sumie biorę tą witamine D na oko...bo mam jeszcze w tabletkach i czasem biorę więcej niż 4tys, jak mi się zachce albo przypomni :D

Ja po ostatniej wizycie mam zalecenie brać między 6000-8000tys, właśnie dziś zamówiłam, bo biorę dawkę 2000 i powiedział mi ze to jak dla dzieciaka dawka🤣🤡

reklama
Ale supli dla starających się też nie brałaś?
brałam od wakacji, potem była ciąża ale jak poroniłam to wszystko mi już było jedno, wiem dołek, ale olalam na troche te suple..po szpitalu polecialo mi żelazo i to chciałam ogarnąć, i myślę że mogłam potem o niej zapomnieć totalnie...🤷‍♀️

Do góry