reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Mnie pomagała dieta, czyli ograniczenie tłustego nabiału, mięsa nie jem od lat. Więcej zdrowych tłuszczów roślinnych. Teraz nie wiem jaki mam poziom, ale zwykle lekko podwyższony ogólny, w rozbiciu na frakcje HDL był super i LDL w normie- jak u Ciebie to wygląda? Też jestem szczupła, ale przy niskiej wadze (wtedy u mnie sporej niedowadze) też często bywa podwyższony (tak jak próby wątrobowe).

Ja mam cholesterol calkowity 271 😞
Hdl 100
nie-hdl 171
Ldl 151

reklama
Myślę, że jeśli wskaźnik homa wychodzi taki na pograniczu (czyli w przedziale od 1 do 2) to wtedy daje to podstawę do dalszej diagnostyki pod kątem IO (np. zbadanie krzywej). Jeśli wyjdzie powyżej 2 to raczej badanie pod obciążeniem też wyjdzie nieciekawie. Ale to tylko moja teoria.

Mam takie cos, jest napisane w normie. Nigdy sie w sumie tym nie interesowałam 😞

Załączniki

• d0e7fd64-c6c1-48b0-a2b3-0a6612d6a73a.jpeg
    d0e7fd64-c6c1-48b0-a2b3-0a6612d6a73a.jpeg
    41,5 KB · Wyświetleń: 73
Myślę, że jeśli wskaźnik homa wychodzi taki na pograniczu (czyli w przedziale od 1 do 2) to wtedy daje to podstawę do dalszej diagnostyki pod kątem IO (np. zbadanie krzywej). Jeśli wyjdzie powyżej 2 to raczej badanie pod obciążeniem też wyjdzie nieciekawie. Ale to tylko moja teoria.
mi homa raz wyszedł 0.5 a pół roku później 2.1 z tym, że krzywe wyszły nisko 😎🤷🏻‍♀️

Hej, co prawda zapisałam się na testowanie na 17. Ale w poniedziałek byłam na badania beta wyszło 19.9 dzisiaj 67.5 więc myślę że jest ok. Progesteron 30. Staraliśmy się kilka miesięcy. Jeżeli chodzi o to co stosowałam to castagnus 2 cykl, ovarin 1 cykl oraz metformina 500 1 cykl (mam mała IO). Nie wiem co pomogło. Od urodzenia pierwszego dziecka (w 2018 roku) 5 dni przed okresem miałam plamienia. W tym cyklu bez plamienia. Testy w poniedziałek o czułości 10 wyszły ledwo widoczne. Trzymam kciuki za wszystkie z Was :*
A jak długie cykle miałaś? Bo sama jestem zapisana na 18 i nie wiem czy już nie spróbować czy czekać. I ile dni dpo.

reklama
Zgadzam się :) ja akurat teraz miałam 1,92 a insulina po 1h ponad 100... jest co zbijać :D

Do góry