reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Ja miło wspominam dzwony , które mama mi kupiła za ostatnie pieniądze, pamiętam ja bardzo chciałam mieć tak jak inne laski z gimnazjum, miały takie dwa serduszka wychaftowane na prawej nogawce na dole, oczywiście kupowane na bazarze, mierzone na pace jakiegoś busa, aż się rozczuliłam jak sobie o tym pomyślałam.
Wtedy mama nie miała kasy a i tak mi kupiła, bo ja chciałam.

reklama
Ja tylko chciałam napisać w sprawie dyskusji o modzie sprzed lat.
Moja mama kochana, gdy byłam nastolatką, to nauczyła mnie, jak poluje się na ciuchy w lumpach. Ona zawsze była bardziej obcykana w modzie niż ja, świetnie się ubierała i ubiera.

Nie dość, że były tanie, jak barszcz te ciuchy (tańsze niż na targu), to jeszcze miałam większość jeansów Levis’a i wszystkie z lumpa😎.

Moja mama samotnie mnie wychowywała, nie miała alimentów i nie stać jej było na wiele rzeczy. Komórkę miałam najpóźniej w klasie i to cegłę po kimś z antenką. Komputer też dopiero po piątej klasie dostałam.

Z rozrzewnieniem wspominam te czasy, bo mama kończyła lekcje, czasem czekała na mnie i obie cisnęłyśmy na rowerach do lumpa na wspólne poszukiwania🥰.
Zawsze zazdroszczę ludziom, którzy wchodzą do lumpa i wiedzą gdzie i co szukać 🙈
Jeju jak ja bym chciała tak chodzić. Moja przyjaciółka za każdym wejściem wychodzi j super rzeczami. A mnie mnie wkurza,że to trzeba szukać, przebierać 🙈🙈
Ja nawet jak muszę kupić sobie bluzkę lub spodnie to już się wkurzam,że muszę iść do sklepów i to wszystko przymierzać 😅😅 nienawidzę shoppingów 🥲

A ile bierzesz na barki obciążenia?

Źle technicznie je wykonujesz. Gdy schodzisz w dół kolana ustawiaj do zewnętrznej str a ciezar ciała opieraj nie na nogach a na posladkach i udach... przynajmniej u mnie to pomogło gdy ten ciężar z nog przenosilam w ciężar pupy i ud.

Może być kilka przyczyn. Możesz niepoprawnie technicznie wykonywać ćwiczenia. Robiąc przysiad zbyt duże obciążenie kierujesz na kolana. Trzeba bardziej zaangazować pośladki Sprobuj innego ustawienia. Może zbyt duże obciążenie sobie wzięłaś. A możesz mieć problem z kolagenem w stawach. U mnie picie Flexa np pomogło 🙂
Ogólnie obciążenie jak biorę to male, hantle albo kettle. No wydaje mi sie, że cos z technika jest nie tak, bo juz kiedyś Wam pisalam, że ja nie moge poczuc poslada w cwiczeniach tylko jak coś to czworki. Dzięki za rady. Spróbuję popracować.

Zawsze zazdroszczę ludziom, którzy wchodzą do lumpa i wiedzą gdzie i co szukać 🙈
Jeju jak ja bym chciała tak chodzić. Moja przyjaciółka za każdym wejściem wychodzi j super rzeczami. A mnie mnie wkurza,że to trzeba szukać, przebierać 🙈🙈
Ja nawet jak muszę kupić sobie bluzkę lub spodnie to już się wkurzam,że muszę iść do sklepów i to wszystko przymierzać 😅😅 nienawidzę shoppingów 🥲
Mnie siostra nauczyła "grzebać" w lumpach ona zawsze coś znalazła, zakorzeniła tego bakcyla we mnie.
Ja uwielbam, i tak samo jak Ty na początku myślałam, że nie umiem.
Kupowanie w sklepach czasem mnie nudzi, wolę upolować coś na lumpach ,jaką satysfakcja z tego, a nie bierzesz z wieszaka.
Czasem tak mam 😄

Widzialam, że pisałyście o bólach głowy. Ja od wczoraj dostałam takiej migreny, że z seksu nici. Cała noc się przebudzałam. Do tego leki nie chca zadziałać. Wiec coś sie dzieje w pogodzie ewidentnie.
Jestem niewyspana i zła bo trzeba było poprawić po owu, a tu uj.
Przed owu najlepiej jest działać :) teraz zadbaj o siebie i się porozpieszczaj, a co

Mnie siostra nauczyła "grzebać" w lumpach ona zawsze coś znalazła, zakorzeniła tego bakcyla we mnie.
Ja uwielbam, i tak samo jak Ty na początku myślałam, że nie umiem.
Kupowanie w sklepach czasem mnie nudzi, wolę upolować coś na lumpach ,jaką satysfakcja z tego, a nie bierzesz z wieszaka.
Czasem tak mam 😄
No właśnie! Tego właśnie zazdroszczę 🙈
Może jakbym mieszkała w mieście to częściej próbowałabym. A tak to w szkole średniej mieszkałam w duzym mieście i tam poznałam moja przyjaciółkę i musiałam z nią chodzić 😅😅
Naprawdę super rzeczy można kupić.

reklama
No właśnie! Tego właśnie zazdroszczę 🙈
Może jakbym mieszkała w mieście to częściej próbowałabym. A tak to w szkole średniej mieszkałam w duzym mieście i tam poznałam moja przyjaciółkę i musiałam z nią chodzić 😅😅
Naprawdę super rzeczy można kupić.
Na prawde ja stwierdzam, że lumpy są nieocenione, nie raz potrafi trafić się perełka, firmowe, albo gatunkowo dobry ciuch, że sklep się chowa🙈

Do góry