reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Ja chyba jestem jakaś głupia, ale głowa mnie boli jak w ciąży i chociaż na logikę wiem że może po prostu sobie boleć to mam zamiar jeszcze testować aż okres nie przyjdzie. Żeby w razie W wrócić do duphastonu jak najszybciej. W ogóle są jakieś szanse jeśli owu była potwierdzona na USG, beta w 12dpo negatywna? Wydaje mi się że bez szans ale w sumie niewiele tracę na tych testach.
Powiem Wam że po poronieniach to człowiek na rzęsach staje żeby czasem sobie nic potem nie zarzucić jakby znowu coś było nie tak...
I chyba obrażam się na inozytol, a przynajmniej ten z Aliness. Biorę go od września i zero efektów. Jedynie myślę czy nie kupić miovelii jak przed pierwszą ciążą. Mężowi też myślę czy nie zmienić prenacare z Aliness na fertilman plus. A może by brał obydwa do czasu wykończenia aliness, ale muszę przeanalizować czy się nie przesadzi z czymś.
U mnie tak samo, w tym cyklu już 11dc miałam owulację ☺️ trzonuuuj

Pytanie trochę z upy ale macie może lidlomixa? Jesteście zadowolone? ☺️
Ja mam, chyba @Calineczka92 też miała, jak Cię niepotrzebnie wywołuję to wybacz :)
U mnie używany bardzo często, nawet mąż który narzekał że to takie drogie to teraz mówi że sprzęt na siebie zapracował. Mało robię stricte z przepisów wbudowanych, zazwyczaj sama wymyślam a czasem biorę przepisy z przepisowni. Jakbyś się zdecydowała to mam gdzieś zapisane jak przenieść przepisy z cookiedo ale jeszcze nie testowałam.
Ja bardzo lubię opcje gotowania na parze - w koszyku robi się kasza/ryż, na jednym poziomie mięso/ryba, na drugim jakieś warzywa. Często robię surówki, gdzie jak się obierze warzywa, pokroi na trochę mniejsze kawałki to sprzęt w 5-6s je rozdrobni. Do tego czasem robię dziecku musy i wkładam do tubek wielorazowych. Z innych rzeczy to latem super była mrożona kawa, fajnie wyrabia ciasto drożdżowe czy kruche.
A i często robię jakieś sosy na zasadzie: sprzęt rozdrabnia cebulę+ czosnek, podsmaza, dodaję pozostałe składniki i samo się miesza i gotuje a ja się zajmuję czymś innym. Albo zupy gdzie np do ogórkowej rozdrabnia kiszone ogórki, podsmaza cebulę na maśle no i potem gotuje resztę.
ja też mam takie w domu rodzinnym!

W ogóle ja ostatnio mam taką nostalgię, bo... mam w aucie odtwarzacz CD :D i po wielu wielu wielu latach zaczęłam kupować płyty. I kurde żal mi dupe ściska, że w domu rodzinnym mam całą kolekcję wspaniałych płyt i pewnie jeszcze przez dobry rok nie będę miała do nich dostępu
Oo czemu aż rok? Może ktoś da radę Ci wysłać paczkę?

I chciałam dodać, że u mnie nie mówi się targ tylko rynek.
W Krakowie się że mnie śmiali bo dla nich rynek to z Sukiennicami a targ to Kleparz 😂
U nas najczęściej mówi się bazar jednak, a ze wychowywałam się w Warszawie, to stadion dziesięciolecia był grany i te podroby wszystkiego :D nienawidzialam jak mama kazała mi tam spędzać sobory chodząc po koronie w kółko po kilka razy

ej szukałam nuty, a nic o niej nie wiedziałam 😅 udało się 😅
1678484980721.png

Oo czemu aż rok? Może ktoś da radę Ci wysłać paczkę?
Niestety nie, jest tam mój ojciec, z którym nie utrzymuje kontaktu i do rozwodu rodziców i podziału majątku-sprzedaży mieszkania nie mam tam po co jechać. Udało nam się swego czasu "ukraść" większość rzeczy mojej mamy, która musiała stamtąd uciec, i nasze dokumenty, świadectwa, itd, ale rzeczy osobiste jak ubrania moje i rodzeństwa, jakieś pamiętniki, albumy ze zdjęciami, płyty, wszystko zostało

U nas najczęściej mówi się bazar jednak, a ze wychowywałam się w Warszawie, to stadion dziesięciolecia był grany i te podroby wszystkiego :D nienawidzialam jak mama kazała mi tam spędzać sobory chodząc po koronie w kółko po kilka razy
a też zaciągała Cię o 6 rano by być tam przed wszystkimi tłumami? 🙄😅

jak byłam na ich koncercie, to wysiadł prąd i cześć koncertu była akustyczna, siedzieliśmy wszyscy na podłodze przy świecach i oni grali, to była magia!
to ja jedynie mogę powiedzieć, że mój brat sobie z wokalistą Huntera rękę podał, ale czemu i w jakich okolicznościach to nie wiem :D

reklama
to ja jedynie mogę powiedzieć, że mój brat sobie z wokalistą Huntera rękę podał, ale czemu i w jakich okolicznościach to nie wiem :D
mi się zdarzyło nawet raz piwo z nimi pić :D to jest jeden z moich ulubionych zespołów z nastoletnich czasów, byłam na dwóch albo trzech ich koncertach, no a popularni jakoś nie byli, jakiejś mega frekwencji na nich nie było, ale im to wcale nie przeszkadzało, dobrze się bawiliśmy 😂

Do góry