reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

A w drugą stronę? Wytłumaczyć co i jak, powinni zrozumieć.
że przełożyć tą wizytę na NFZ? no pewnie można, ale co ja będę im tłuamczyć - przełożą mi na pierwszy wolny termin, który w tym momencie pewnie będzie na czerwiec...
Szukam jakiegoś immunologa jakiegokolwiek, który ma pojęcie o immunologii rozrodu, nawet teleporadę, ale nic nie ma.

reklama
U mnie od rana też totalna lipa :( przyszły wyniki nasienia męża i jest źle... Fakt, że chorował z miesiąc temu, ale no gorączkę miał przez 2 dni, radziłyście aby się wstrzymać, ale w sumie on się uparł że chce iść... i teraz pytanie... choroba aż tak mogłaby obniżyć parametry? Zwłaszcza, że nie był jakoś strasznie chory a po prostu gorączka przez 2 dni 38st. Czy dacie radę zernknąć i coś poradzić :( czy da się jakoś to poprawić :(
Zobacz załącznik 1504766
Zobacz załącznik 1504768

Troche załamka :(
na spokojnie. Macie słabe %, ale za to jakie ilości!!

Gorączka bardzo wpływa na nasienie, szczególnie na ruchliwość i odsetek nieruchomych plemnikow. Badanie przeprowadzone na mężczyźnie polegające na tym, że pobrano mu próbkę przed gorączka, i w 15, 37, 58, 79 i 180 dniu po gorączce wykazało, że odsetek ruchliwości znacznie zmniejszyl się w 15 i 37 dniu, ale wrócił do normy już w 58 dniu.

Kiedy dokładnie miał te gorączkę? Jeżeli mniej niż 32 dni temu, to w ogóle nie ma co się martwić, bo najbardziej obrywają od temperatury plemniki w ostatniej fazie spermatogeneza, czyli w fazie spermiogenezy. Tam te odsetki spadku są szalone wręcz

że przełożyć tą wizytę na NFZ? no pewnie można, ale co ja będę im tłuamczyć - przełożą mi na pierwszy wolny termin, który w tym momencie pewnie będzie na czerwiec...
Szukam jakiegoś immunologa jakiegokolwiek, który ma pojęcie o immunologii rozrodu, nawet teleporadę, ale nic nie ma.
Hmmm zawsze warto spróbować tak żeby zrozumieli i przełożyli na 3 dni później. Może się trafi akurat jakiś człowiek anioł;).
A wiesz kto tam teraz rządzi w uczkinie? Mój profesorek od operacji.
Mówił że jak będę mieć problemy to żeby dzwonić. Zadzwonić?😁

na spokojnie. Macie słabe %, ale za to jakie ilości!!

Gorączka bardzo wpływa na nasienie, szczególnie na ruchliwość i odsetek nieruchomych plemnikow. Badanie przeprowadzone na mężczyźnie polegające na tym, że pobrano mu próbkę przed gorączka, i w 15, 37, 58, 79 i 180 dniu po gorączce wykazało, że odsetek ruchliwości znacznie zmniejszyl się w 15 i 37 dniu, ale wrócił do normy już w 58 dniu.

Kiedy dokładnie miał te gorączkę? Jeżeli mniej niż 32 dni temu, to w ogóle nie ma co się martwić, bo najbardziej obrywają od temperatury plemniki w ostatniej fazie spermatogeneza, czyli w fazie spermiogenezy. Tam te odsetki spadku są szalone wręcz
Chyba muszę oddać koronę królowej nasienia
Season 1 Queen GIF by The Spanish Princess

Hmmm zawsze warto spróbować tak żeby zrozumieli i przełożyli na 3 dni później. Może się trafi akurat jakiś człowiek anioł;).
A wiesz kto tam teraz rządzi w uczkinie? Mój profesorek od operacji.
Mówił że jak będę mieć problemy to żeby dzwonić. Zadzwonić?😁
narazie w pocie czoła szukam innego immunologa :D

Klinika, do której chodziłam wspólpracowała z dobrym immuno - Wojciech Sydor. Przyjmuje w kilku ośrodkach i klniakch może coś Ci się uda załatwić

reklama
@LadyCaro przejęłam się tymi twoimi wynikami i zaczęłam czytać trochę i znalazłam coś takiego :
„Przeciwciała przeciwplemnikowe – leczenie:
Leczenie niepłodności immunologicznej polega na zachowaniu wstrzemięźliwości płciowej oraz przyjmowaniu kortykosterydów – hormonów steroidowych.

Jest to grupa leków o działaniu przeciwzapalnym, przeciwalergicznym i immunosupresyjnym.”
Czyli, nie tylko in vitro wchodzi w grę
O coś takiego moja immunolog mówiła.
Spróbuj u tej, byłam u niej i naprawdę miała sporą wiedzę w temacie niepłodności a widzę że ma też teleporady Link do: dr Ewelina Nowak - Przeczytaj opinie i umów wizytę

Do góry