reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

A w drugą stronę? Wytłumaczyć co i jak, powinni zrozumieć.
że przełożyć tą wizytę na NFZ? no pewnie można, ale co ja będę im tłuamczyć - przełożą mi na pierwszy wolny termin, który w tym momencie pewnie będzie na czerwiec...
Szukam jakiegoś immunologa jakiegokolwiek, który ma pojęcie o immunologii rozrodu, nawet teleporadę, ale nic nie ma.

reklama
U mnie od rana też totalna lipa :( przyszły wyniki nasienia męża i jest źle... Fakt, że chorował z miesiąc temu, ale no gorączkę miał przez 2 dni, radziłyście aby się wstrzymać, ale w sumie on się uparł że chce iść... i teraz pytanie... choroba aż tak mogłaby obniżyć parametry? Zwłaszcza, że nie był jakoś strasznie chory a po prostu gorączka przez 2 dni 38st. Czy dacie radę zernknąć i coś poradzić :( czy da się jakoś to poprawić :(
Zobacz załącznik 1504766
Zobacz załącznik 1504768

Troche załamka :(
na spokojnie. Macie słabe %, ale za to jakie ilości!!

Gorączka bardzo wpływa na nasienie, szczególnie na ruchliwość i odsetek nieruchomych plemnikow. Badanie przeprowadzone na mężczyźnie polegające na tym, że pobrano mu próbkę przed gorączka, i w 15, 37, 58, 79 i 180 dniu po gorączce wykazało, że odsetek ruchliwości znacznie zmniejszyl się w 15 i 37 dniu, ale wrócił do normy już w 58 dniu.

Kiedy dokładnie miał te gorączkę? Jeżeli mniej niż 32 dni temu, to w ogóle nie ma co się martwić, bo najbardziej obrywają od temperatury plemniki w ostatniej fazie spermatogeneza, czyli w fazie spermiogenezy. Tam te odsetki spadku są szalone wręcz

że przełożyć tą wizytę na NFZ? no pewnie można, ale co ja będę im tłuamczyć - przełożą mi na pierwszy wolny termin, który w tym momencie pewnie będzie na czerwiec...
Szukam jakiegoś immunologa jakiegokolwiek, który ma pojęcie o immunologii rozrodu, nawet teleporadę, ale nic nie ma.
Hmmm zawsze warto spróbować tak żeby zrozumieli i przełożyli na 3 dni później. Może się trafi akurat jakiś człowiek anioł;).
A wiesz kto tam teraz rządzi w uczkinie? Mój profesorek od operacji.
Mówił że jak będę mieć problemy to żeby dzwonić. Zadzwonić?😁

na spokojnie. Macie słabe %, ale za to jakie ilości!!

Gorączka bardzo wpływa na nasienie, szczególnie na ruchliwość i odsetek nieruchomych plemnikow. Badanie przeprowadzone na mężczyźnie polegające na tym, że pobrano mu próbkę przed gorączka, i w 15, 37, 58, 79 i 180 dniu po gorączce wykazało, że odsetek ruchliwości znacznie zmniejszyl się w 15 i 37 dniu, ale wrócił do normy już w 58 dniu.

Kiedy dokładnie miał te gorączkę? Jeżeli mniej niż 32 dni temu, to w ogóle nie ma co się martwić, bo najbardziej obrywają od temperatury plemniki w ostatniej fazie spermatogeneza, czyli w fazie spermiogenezy. Tam te odsetki spadku są szalone wręcz
Chyba muszę oddać koronę królowej nasienia
Season 1 Queen GIF by The Spanish Princess

Hmmm zawsze warto spróbować tak żeby zrozumieli i przełożyli na 3 dni później. Może się trafi akurat jakiś człowiek anioł;).
A wiesz kto tam teraz rządzi w uczkinie? Mój profesorek od operacji.
Mówił że jak będę mieć problemy to żeby dzwonić. Zadzwonić?😁
narazie w pocie czoła szukam innego immunologa :D

Klinika, do której chodziłam wspólpracowała z dobrym immuno - Wojciech Sydor. Przyjmuje w kilku ośrodkach i klniakch może coś Ci się uda załatwić

reklama
@LadyCaro przejęłam się tymi twoimi wynikami i zaczęłam czytać trochę i znalazłam coś takiego :
„Przeciwciała przeciwplemnikowe – leczenie:
Leczenie niepłodności immunologicznej polega na zachowaniu wstrzemięźliwości płciowej oraz przyjmowaniu kortykosterydów – hormonów steroidowych.

Jest to grupa leków o działaniu przeciwzapalnym, przeciwalergicznym i immunosupresyjnym.”
Czyli, nie tylko in vitro wchodzi w grę
O coś takiego moja immunolog mówiła.
Spróbuj u tej, byłam u niej i naprawdę miała sporą wiedzę w temacie niepłodności a widzę że ma też teleporady Link do: dr Ewelina Nowak - Przeczytaj opinie i umów wizytę

Do góry