reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
no właśnie do takiej jazdy miejskiej niekoniecznie 😂 ja to jeszcze nie korzystam z tego przyspieszenia, ale on to szaleje 😅
Ja od czasu jak mam auto 230KM to mam poczucie, że umiem jeździć. Poprzednie miało sporo mniej i zawsze mówiłam, że nie umiem wyprzedzać, a tu się okazało, że po prostu samochód miał za małą moc :D

Bo płytkowy ma czułość 20mlu a strumieniowy 10:) jest zwyczajnie dużo czulszy.

Jest taki zwrot po transferze zarodka: PUPO czyli pregnant until proven otherwise 😛😛😛 jesteś wiec po prostu pupo 😄♥️
A widzisz nie spojrzałam na czułość, ja te płytkowe zawsze dziesiątki kupowałam :d
O podoba mi się PUPO :D
nie biorę acardu.
Ciężko mi powiedzieć nawet. Wiem np że w badaniach miałam za dużo kwasu foliowego, ze aż był poza skalę. I nie wiem, czy przeginam, czy mam mutację, ale biorę metylowany już dłuszczy czas...
A syntetyczny też bierzesz czy tylko sam metylowany?

A widzisz nie spojrzałam na czułość, ja te płytkowe zawsze dziesiątki kupowałam :d
O podoba mi się PUPO :D

A syntetyczny też bierzesz czy tylko sam metylowany?
brałam metylofolian z naturell, potem puerie i teraz znów metylofolian. I nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale może to co napisałam jakoś odpowie :D

Pierwsze słyszę takie coś 😶 byłam w ciąży na Fejsie na grupie mam z całej Polski, nie było tam takiego tematu w ogóle. W trakcie ciąży leżałam w dwóch różnych szpitalach: nikt nigdy nie wspomniał o tym 😶

Nie mierzyli Ci miednicy u gina i na przyjeciu na porodówkę?

To u mnie mierzyli na przyjeciu na ip, zaraz przed porodem.... chociaż właściwie to już w trakcie :D

Cc planowe miałam w Bielańskim
Vbac w Orłowskim

Ja mam biodra jak Kim Kardashian może dlatego uznali że im cyrkla zabraknie 🤣
W tym sęk, że nie zawsze właśnie te mające szerokie biodra dadzą radę zwłaszcza jeśli sprzężna jest za mała.
Jestem w szoku, że tak mało kobiet o tym wie i są zmuszane do rodzenia naturalnie kiedy ich fizjologia na to po prostu nie pozwala. U mnie próbowali wymusić bo dziecko małe, ale wtedy od razu zażądałam wypisu na żądanie i pójścia do innego szpitala. No i przez jedną panią doktor zostałam potem mianowana "pani wąska miednica"....

Sama się zdziwiłam jak parę miesięcy po porodzie usłyszałam że teraz dla mnie najważniejsze jest dziecko a mąż zszedł na drugi plan. Trochę mnie to otrzeźwiło, ale z drugiej strony to w sumie nie jest bardzo dziwne. Kobieta pierwsze parę miesięcy jest prawie 24/dobę przyklejona do dziecka, przynajmniej ja byłam. Facetom trudno się z tym pogodzić, mój wprost powiedział że czuje że rywalizuje z dzieckiem... Ba, nawet że czuje jakby nasz syn był jego wrogiem. Ale wyszliśmy z tego i już jest ok :)

Dzielna kobieto, tyle razy się podnosić... Mocno wierzę że w końcu będzie już wszystko dobrze ❤️

Właśnie na to utrzymanie passy zwalam moje białe testy, przecież nie możemy się wszystkie wysikać w jeden dzień, musimy dozować, nie?
Aczkolwiek jak jutro będzie biało to zacznę pomału gasić mój entuzjazm :d (będzie 10-12dpo)

Nigdy mi problemu nie robili z żadnym skierowaniem, co najwyżej jak receptę chciałam na euthyrox to musiałam wstawić skan papieru że mam niedoczynność tarczycy.

Jaka różnica między płytkowym a strumieniowym :o
A ta mega blada pierwsza kreska wyszła Ci ile dpo, przypomnisz proszę?
9dpo ta pierwsza turbo jasna :) co nie zmienia faktu że pierwszy test który mi cos pokazał to z allegro czulosc 25 bardziej widoczny jak pink

reklama
Do góry