AnnMar88
Moderator
A po 2h Ci malała?To ja w sumie mialam insu po 1h 50 i dostalam mete 750 xr 1 tabletkę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A po 2h Ci malała?To ja w sumie mialam insu po 1h 50 i dostalam mete 750 xr 1 tabletkę.
No właśnie za tydzień mam konsultację z innym. Więc chciałabym żeby całościowo spojrzał na Hashimoto i IO i podjął jakieś decyzje.Z mojej wiedzy wynika, ze po 1h są "złe " wyniki jak wartości jest ponad 5 krotnie wyższa niz bazowa - u Ciebie tak nie jest. Faktycznie po 2h wysoko, nie spada... ja bym sie skonsultowała z innym lekarzem jeszcze w tym przypadku.
Tak, po 2h jest juz w normie z tego co pamietam. Jak bede w domu moge odkopać wyniki. Tylko po 1h mialam 50, a reszte wszystko i glukoze i insulinę dobrze.A po 2h Ci malała?
A stosujesz diete z niskim ig i jakaś formę aktywności fizycznej?? Czasem to pomaga bez mety.
To ja bym zaczęła od diety niski ig plus ćwiczenia. Taki wynik wedlug mniw do zbicia beez mety, ale lekarzem nie jestem. Chociaż podobno meta wplywa pozytywnie na starania....Tak, po 2h jest juz w normie z tego co pamietam. Jak bede w domu moge odkopać wyniki. Tylko po 1h mialam 50, a reszte wszystko i glukoze i insulinę dobrze.
Ok to może faktycznie do zbicia tego wyniku po 2h potrzeba.Tak, mam dietę ułożoną pod kątem wątroby, IO, Hashi i aktywność fizyczną w pracy i regularną poza pracą też.
Mnie z kalkulatora 11 listopada. Nie ukrywam, że walczyliśmy w tym miesiącu jak o niepodległość więc by się zgadzało Przynajmniej zawsze by miał/miała wolne na urodzinyMi na podstawie kalkulatora wychodzi słodki 17 listopada akurat na Swieta będzie mógł już wyjść do ludzi
a u mnie idealnie w dzień moich urodzinMnie z kalkulatora 11 listopada. Nie ukrywam, że walczyliśmy w tym miesiącu jak o niepodległość więc by się zgadzało Przynajmniej zawsze by miał/miała wolne na urodziny
haha you made my day!Mnie z kalkulatora 11 listopada. Nie ukrywam, że walczyliśmy w tym miesiącu jak o niepodległość więc by się zgadzało Przynajmniej zawsze by miał/miała wolne na urodziny