reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

To ja tylko tak nieśmiało napiszę, że nadal jeszcze robimy listopadowe bobasy. Dopiero od 10.03.2023r. startują grudniowe maluchy :)

twas the night before christmas GIF
Mi na podstawie kalkulatora wychodzi słodki 17 listopada 😂😂 akurat na Swieta będzie mógł już wyjść do ludzi 🙈🙈

reklama
A jaka mialas insulinę po 1h? Bierzesz coś na to? Bo ja w krzywej tez mialam ten 1 wynik ponad norme i dostalam mete 750.
Jak w zalaczeniu. Teraz mam mete 750 xr dwie tablety wieczorem.

Załączniki

• Screenshot_20230301_130535_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20230301_130535_Samsung Notes.jpg
    205,7 KB · Wyświetleń: 54
Od lipca. Nie sprawdzalam jeszcze, ale mam w planach. O probach watrobowych nie pomyslalam, ale dorzuce przy kolejnym pobraniu.
Ja sam wskazik homa to mialam blisko 1. Na krzywej tylko ta insulina po 1h jest wyzej..
I tak od zawsze czuje, ze ta meta nie do końca mi potrzebna. Ze dieta i ruchem udalo by sie to obniżyć, a meta to jednak chemia

Ja biorę dopiero jakoś od dwóch tygodni i póki co 500. Mi endo kazała sprawdzić właśnie po dwóch tygodniach próby wątrobowe, bo meta może je podwyższać, ale może dlatego, że ja mam duże "przejścia" z wątrobą. No u mnie wyniki akurat są podwyższone i po 1h i po 2. Także jeśli próby wyjdą okej, to będę mieć zwiększoną dawkę, ale trochę się tego boję, bo odkąd biorę to 500 to w połowie dnia codziennie mam dość silne mdłości.

Załączniki

• ebf291e7-8e1a-4978-8126-ddf3ca4d9f9d.jpeg
    ebf291e7-8e1a-4978-8126-ddf3ca4d9f9d.jpeg
    57,9 KB · Wyświetleń: 44
Ja biorę dopiero jakoś od dwóch tygodni i póki co 500. Mi endo kazała sprawdzić właśnie po dwóch tygodniach próby wątrobowe, bo meta może je podwyższać, ale może dlatego, że ja mam duże "przejścia" z wątrobą. No u mnie wyniki akurat są podwyższone i po 1h i po 2. Także jeśli próby wyjdą okej, to będę mieć zwiększoną dawkę, ale trochę się tego boję, bo odkąd biorę to 500 to w połowie dnia codziennie mam dość silne mdłości.
Z takimi wynikami meta??? Kurcze dziwne. Ja to po godzinie mam ponad dwa razy wyżej insuline.

Z mojej wiedzy wynika, ze po 1h są "złe " wyniki jak wartości jest ponad 5 krotnie wyższa niz bazowa - u Ciebie tak nie jest. Faktycznie po 2h wysoko, nie spada... ja bym sie skonsultowała z innym lekarzem jeszcze w tym przypadku.

reklama
Do góry