reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

staram się od czerwca 2021 o trzecie dziecko (dla mojego męża będzie to pierwsze biologiczne). Grudzień 2021 pierwszy biochem, potem drugie poronienie na początku czerwca 2022 i trzecie poronienie w połowie lipca 2022. Od sierpnia diagnostyka poronień, kupa badań które wyszły ok, do tego skierowanie do immunologa i poradni genetycznej, ale lekarza zaniepokoiła moja nisza po CC i wysłał mnie do kolegi, który się w tym specjalizuje. On skierował mnie na histero jakoś we wrześniu i po histeroskopii od razu umawiał mnie do szpitala na operację naprawy niszy, którą miałam 8.12. Poza tym wszystkie hormony w normie, owulki swoje, nasienie perfekt i ogólne ideolo. Immunolog dał Nam do zrobienia 3 badania (ale je zrobimy dopiero jeśli teoria z niszą się nie sprawdzi) no i poradnię genetyczną na NFZ mamy dopiero pod koniec maja. To tak w skrócie 😝
Żeby inni pisali tak skrótowo to niewiele pytań dodatkowych by trzeba było zadawać 😀.

reklama
O pierwsze 8 cykli, z czego 2 na ovi (nie zadziałało), bez innych wspomagaczy poza suplami.
Badania takie podstawowe (morfo, tarczyca, wszystkie z listy "3-5 dc", krzywa cukrowa i insulinowa, amh, drożność HyCoSy) plus nasienie. Wyszyskie, poza insuliną po 1h wyszły dobre.
Czyli nie masz własnych owu, wiadomo dlaczego?

staram się od czerwca 2021 o trzecie dziecko (dla mojego męża będzie to pierwsze biologiczne). Grudzień 2021 pierwszy biochem, potem drugie poronienie na początku czerwca 2022 i trzecie poronienie w połowie lipca 2022. Od sierpnia diagnostyka poronień, kupa badań które wyszły ok, do tego skierowanie do immunologa i poradni genetycznej, ale lekarza zaniepokoiła moja nisza po CC i wysłał mnie do kolegi, który się w tym specjalizuje. On skierował mnie na histero jakoś we wrześniu i po histeroskopii od razu umawiał mnie do szpitala na operację naprawy niszy, którą miałam 8.12. Poza tym wszystkie hormony w normie, owulki swoje, nasienie perfekt i ogólne ideolo. Immunolog dał Nam do zrobienia 3 badania (ale je zrobimy dopiero jeśli teoria z niszą się nie sprawdzi) no i poradnię genetyczną na NFZ mamy dopiero pod koniec maja. To tak w skrócie 😝
A ile macie lat?

Nie wiem jak Wy, ale ja mam w tym miesiącu postanowienie, żeby nie testować przed planowanym 1 dniem miesiączki! Poprzedni miesiąc tak mnie zorał psychicznie, że potrzebuję głowę czymś zająć i niech się dzieje co chce 🙈

Nie wiem jak Wy, ale ja mam w tym miesiącu postanowienie, żeby nie testować przed planowanym 1 dniem miesiączki! Poprzedni miesiąc tak mnie zorał psychicznie, że potrzebuję głowę czymś zająć i niech się dzieje co chce 🙈
ja zawsze testuje maksymalnie dzień przed ;p jak już to wole iść na bete 10-12 dpo niż testować, nie cierpię dopatrywać się cieni, dlatego owulaki też mam elektroniczne, bo bym oszalała od kolejnego domyślania się, czy to już czy nie

A ja dziś przedwcześnie siknęłam, bo od kilku dni naprzemiennie bolą i mrowieją mi piersi, jakieś delikatne ciągnięcia w podbrzuszu się utrzymują i tym sposobem wysikałam się z ostatniego testu. 🙈 Tak więc dla bezpieczeństwa psychicznego po bielusieńkiej bieli wzięłam te objawy za PMS, a tu nagle tak "od czapy" 37,8°C. I jak co miesiąc zastanawiam się jak ja mogłam dziwić się mojemu psu, że co chwilę miał urojoną ciążę?! 🤪🙆

ja zawsze testuje maksymalnie dzień przed ;p jak już to wole iść na bete 10-12 dpo niż testować, nie cierpię dopatrywać się cieni, dlatego owulaki też mam elektroniczne, bo bym oszalała od kolejnego domyślania się, czy to już czy nie
i to jest rozsądne podejście, ja się dopatrywałam w zeszłym miesiącu i mnie to dobijało. Także jeśli napiszę, że zrobiłam test przed 19 to proszę mnie zbesztać 😂

reklama
Do góry