reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dziewczyny zastanawiałam się właśnie (nie wiem skąd mi się to wzięło, ale muszę się tym z Wami podzielić 😂) czy pora dnia kiedy dostajemy okres jest zależna od pory dnia kiedy była owulacja? Np. jeśli dostaję okresu wieczorem to znaczy, że pęcherzyk pękł też wieczorem? 🤔🤯
Też mnie to zastanawiało :) wg moich obserwacji z ostatniego cyklu owu miałam w piątek tak o 21:00, a okres dostałam dwa tyg późnej o 7:00, czyli tak jakby trochę szybciej niż była owu 😛

reklama
Dziewczyny zastanawiałam się właśnie (nie wiem skąd mi się to wzięło, ale muszę się tym z Wami podzielić 😂) czy pora dnia kiedy dostajemy okres jest zależna od pory dnia kiedy była owulacja? Np. jeśli dostaję okresu wieczorem to znaczy, że pęcherzyk pękł też wieczorem? 🤔🤯
Tez jestem ciekawa. Tak samo jak tego ze faza lutealna jest stała- jakos mi to nie gra. Bylam pewna ze mam 13 dni,ale kilka razy ewidentnie mi się rozjechalo.

Pytanie (bo Wy szybciej i lepiej mi odpowiecie niż klinika): czy można w trakcie brania leków na stymulację brać jednocześnie antybiotyk? Tzn. do środy mam ten durny augmentin a od dzisiaj musiałabym zacząć brać lamettę. Ktoś coś?
Mnie lekarz mówił, że można.

Pytanie (bo Wy szybciej i lepiej mi odpowiecie niż klinika): czy można w trakcie brania leków na stymulację brać jednocześnie antybiotyk? Tzn. do środy mam ten durny augmentin a od dzisiaj musiałabym zacząć brać lamettę. Ktoś coś?
Ja bym brała. Lametta powoduje jedynie wzrost pecherzykow, jest szansa, ze do owulacji wyleczysz infekcję antybiotykiem i będzie git. Skoro powiedzieli Ci, ze po przeleczeniu możesz podejść do hsg a wiedzieli, ze jestes na stymulacji to widocznie liczyli się z jednoczesnym braniem tych dwóch leków.

U mnie wciąż temperatura płaska, po operacji moje wykresy wyglądają całkiem inaczej do tego jak na razie cykle się skróciły (przed operacją zazwyczaj miałam 29 dni, a teraz pełne cykle po operacji 26 i 27 dni 🫣). Wcześniej też zazwyczaj miałam owu na spadek temperatury, a teraz analizując poprzedni cykl i fazę lutelną, to albo owu była na płaskiej temperaturze przed skokiem, albo w dzień skoku 😂 Człowiek się ledwo nauczył swojego organizmu, już wiedział jak zajść w ciążę i wszystko teraz legło w gruzach 🤣
P.S. - nie sugerujcie się owulacją wyznaczoną przez flo, bo aplikacje nie bardzo umieją w owulacje 😝
A jesteś pewna, ze owu już była? Patrząc na wykres, ja tego jeszcze nie widze 🙈

Nigdy się w sumie nad tym nie zastanawiałam ale ciekawa rozkmina :D

reklama
Aleeeeeeeee po rozebraniu komisjo wzywam 🤣😁😁😁
Ja na niektórych pinkach mam tak wyraźną 2 linię, ze jestem pewna ze na drugi dzień, będzie pozytyw bez wątpliwości i doopa. I zazwyczaj jak na złość mam tak od 7 dni po do 10 dni po a potem jakby zlosliwie ta fabryczna jest ledwo dostrzegalna... ja już reaguje coraz mniej emocjonalnie na te cienie - bo oszaleć można.

Do góry