reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Dziewczyny zastanawiałam się właśnie (nie wiem skąd mi się to wzięło, ale muszę się tym z Wami podzielić 😂) czy pora dnia kiedy dostajemy okres jest zależna od pory dnia kiedy była owulacja? Np. jeśli dostaję okresu wieczorem to znaczy, że pęcherzyk pękł też wieczorem? 🤔🤯

Kochana, ja nie zdążyłam, już jakiś czas temu pisałam, że dostałam okresu po bardzo krótkim cyklu ☹️
Nie ma już chyba dla mnie nadziei.
Śmieszna jestem z tą swoją nadzieją co miesiąc.
Jak się wyjaśni co z wizą, to lecimy do Polski, ale pewnie i na ivf za późno.
Mąż koniecznie chce spróbować z komórką dawcy, a mną targają sprzeczne uczucia.
W wieku 44 lat chciałabym po prostu cieszyć się życiem, a tu jedna wielka niewiadoma. Nawet nie wiem gdzie będę mieszkać za 2 miesiące 😞
Rozumiem w stu procentach Twoje sprzeczne emocje. Uważam, ze adopcja komórki to bardzo trudna i poważna decyzja. Może dobrze by Ci zrobiło porozmawianie z dziewczynami w i po ciążach z AK?
My z mężem tez o tym rozmawialiśmy, bo uznaliśmy, ze jest to jedna z opcji którą trzeba przegadać podchodząc do ivf i prawdę mówiąc nie doszliśmy do niczego. Nie byliśmy w stanie mentalnie wejść w buty ludzi którzy stają przed tym wyborem. MYŚLĘ, ze koniec końców byśmy się zdecydowali ale nie jestem wcale na sto procent tego pewna, „wiemy o sobie tyle na ile nas sprawdzono”.
Nam nadzieję, ze podejmiesz dobrą dla siebie decyzję, zgodną tym co Ci serce podpowiada. Ty masz być szczęśliwa, cokolwiek byś nie zdecydowała masz moje całkowite wsparcie ♥️

Dziewczyny zastanawiałam się właśnie (nie wiem skąd mi się to wzięło, ale muszę się tym z Wami podzielić 😂) czy pora dnia kiedy dostajemy okres jest zależna od pory dnia kiedy była owulacja? Np. jeśli dostaję okresu wieczorem to znaczy, że pęcherzyk pękł też wieczorem? 🤔🤯
Nie mam pojęcia, ale to bardzo ciekawe pytanie, warto zapytać o to ginekologa.

Hej dziewczyny, witam się z kawą w ręku i tez mam oczywiście kciuki zaciśnięte za wasze dzisiejsze tłuste bety już rano zerkałam z ukrycia do Was ale czasu mało rano było by pisać :)

Pytanie (bo Wy szybciej i lepiej mi odpowiecie niż klinika): czy można w trakcie brania leków na stymulację brać jednocześnie antybiotyk? Tzn. do środy mam ten durny augmentin a od dzisiaj musiałabym zacząć brać lamettę. Ktoś coś?

też kiedyś nad tym myślałam 😅 ale podobno nie 🤔

reklama
Mam pytanie z innej mańki, a nuż ktoś wie?
Lecą mi włosy. Ale naprawdę strasznie. Są wszedzie, przeczesanie włosów dłonią kończy się wyciągnięciem garści włosów. Po nocy z poduszki zgarniam dwie garście. To już jest po prostu przerazajace...

Zawsze miałam mega gęste włosy, zawsze byłam koszmarem fryzjerów, zawsze było "Jezu ile pani tu tego ma", zwykle podcięcie końcówek a pół podłogi w moich klakach (niestety głowa to nie jedyne takie miejsce na moim ciele... Taka uroda). Teraz zaczynam zauważać spore prześwity.... Do tego ewidentnie dużo wolniej rosną.

Do celu: czy możecie mi polecić jakieś szampony, odżywki, wcierki, maski czy cokolwiek, co byłoby w stanie mi zatrzymać to szaleństwo?
Nic mi tak nie pomogło na wypadające włosy jak kuracja karabione w tabletkach, a próbowałam wielu rzeczy…. Jak już widzę, że zaczyna się gorszy czas to znowu kuracja 😎

Do góry