reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Wychodzę dzisiaj znowu wcześniej, o 13 żeby zdążyć do lekarza, ale i tak mi coś praca średnio idzie..
Może jeszcze rada o co warto spytać lekarza, co zasugerować? Wy zawsze macie dobre pomysły ☺️.

reklama
A tak odnośnie szybkiego wzrostu pęcherzyków, to Wam pokaże ciekawostkę. Dopiero wczoraj, w 6dc zaczęłam mierzyć temperaturę i była standardowa jak na pierwszą fazę cyklu. A dzisiaj taka historia :D pytanie: czy to stres, czy winko (chociaż do tej pory nigdy nie miało wpływu), czy zaliczyłam owu w 6dc 😅
Nie, owulakow jeszcze nawet nie zaczęłam robić 😅
Też miałam taki skok w zeszłym cyklu i stwierdziłam, że po prostu było cieplej pod kołdrą 🤣

ja po opłacaniu multisporta przez 2 miesiące, podczas których ANI RAZU nie przestąpiłam progu fitnessclubu🫣 zaczęłam ćwiczyć w domu i tfu tfu, żeby nie zapeszyć 🤣 całkiem niezle mi idzie. Oby udało się utrzymać nam tę motywację 😉
No ja stwierdziłam, że multi sport u mnie się nie sprawdzi. Ale wykupiłam sobie apke i od dwóch tygodni ćwiczę i chcę wiecej 🤩 w końcu coś mi podeszło

Próbowałam ćwiczyć w domu już wielokrotnie ale nie mam motywacji 😞 Dodatkowo pracuje w 100% zdalnie, więc jak jest okazja to tylko patrzę, aby wyrwać się z domu chociażby na 5 minut nawet do sklepu. Dlatego mam nadzieje, że przełoży się to również na poprawę mojego zdrowia psychicznego, bo naprawdę jak za długo nigdzie nie wychodzę, to siada mi na głowę 😐
W taki wypadku to tylko jakiś sport poza domem ;) nawet żebys psychicznie odpoczęła od czterech ścian ;)

Zakładając, ze któryś się wybije, to za 3-4 dni możesz mieć owu i to wcale nie będzie nic dziwnego. Ja mam owu zawsze powyżej 20dc i już się przyzwyczaiłam do tego
Oby tak było, ja mam cykle 27 dni jak dotąd stad mnie dziwi takie przesunięcie. Idę we wtorek zobaczyć czy coś pękło i będę mieć pewność 😁 działamy cały czas 🤭

Wychodzę dzisiaj znowu wcześniej, o 13 żeby zdążyć do lekarza, ale i tak mi coś praca średnio idzie..
Może jeszcze rada o co warto spytać lekarza, co zasugerować? Wy zawsze macie dobre pomysły ☺️.
Najważniejsze żebyś miała te wszystkie badania ze sobą. Nie wiem czy dobrze kojarzę ale wskoczyłas do niej ot tak bo zwoniło się miejsce? więc musisz powiedzieć, że się starasz o dziecko i o tym, że nie możesz przytyć, no i zapytaj czy może te słabe wyniki wpływają na słabe owu, endo itd. Zapisz sobie wszystkie pytania najlepiej.

reklama
Cześć, mam nadzieje, że w tym wątku posypie się wieeeele dwóch kresek 💕
Ja za to wstałam z nastawieniem, że na pewno znowu nic z tego. Absolutnie nic nie odchodzi od normy w moim samopoczuciu 🤷🏼‍♀️ Dodatkowo dziś temperatura znowu poleciała mocniej w dół 😐
Moze byc 7 d po akurat dołek implantacyjny. Niewykluczone
@Lady With Cats czekam na wyniki ✊✊💚🍀🦋

A ja przerwa w sprzątaniu remontu i siadłam z kawa na chwilę i bummm....moje beżowe dresiki raczej do kosza pojdą, tampon, wkładka czerwone i nie pamiętam bym miała az taki potop ostatnio, bo kiedyś bywało... pocieszam się, ze moze endometrium było zacne .

Ostatnia edycja:
Do góry