reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Byłam w poniedziałek na monitoringu bo coś miałam przeczucie ze ten cykl się różni od wcześniejszych i miałam racje, chociaż nie monitoruje owulacji testami ani temperatura. Okazało się ze 13dc a dwa pecherzyki maja tylko 14mm nie wiem co to może zwiastować, ale pewnie cykl bez owulacji 😏
Albo owu będzie później? Spokojnie do 20 dc się wyrobi, żeby urosnąć i pęknąć

reklama
Byłam w poniedziałek na monitoringu bo coś miałam przeczucie ze ten cykl się różni od wcześniejszych i miałam racje, chociaż nie monitoruje owulacji testami ani temperatura. Okazało się ze 13dc a dwa pecherzyki maja tylko 14mm nie wiem co to może zwiastować, ale pewnie cykl bez owulacji 😏
Zakładając, ze któryś się wybije, to za 3-4 dni możesz mieć owu i to wcale nie będzie nic dziwnego. Ja mam owu zawsze powyżej 20dc i już się przyzwyczaiłam do tego

A tak odnośnie szybkiego wzrostu pęcherzyków, to Wam pokaże ciekawostkę. Dopiero wczoraj, w 6dc zaczęłam mierzyć temperaturę i była standardowa jak na pierwszą fazę cyklu. A dzisiaj taka historia :D pytanie: czy to stres, czy winko (chociaż do tej pory nigdy nie miało wpływu), czy zaliczyłam owu w 6dc 😅
Nie, owulakow jeszcze nawet nie zaczęłam robić 😅
Milion rzeczy albo nic, czuje, ze pomogłam 😂
Czasem mam tak, jak coś wypije dzień wcześniej z procentami albo jak słabiej spie, to mi skacze tak tempka. Ale jeśli jutro znów w dol, to nie znaczyło to niczego
Ale ja mam tak często, choć w tym cyklu wyjątkowo grzeczny ten wykres.

nie wiedziałabyś co tracisz. Zapach małego niemowlaczka jest najcudowniejszy :)

witaj siostro. Ja też znowu aktywowałam w pracy kartę na siłownie od 1 marca...zobaczymy po ilu mój zapał klapnie

Co tu się zadziało:o🫣
ja po opłacaniu multisporta przez 2 miesiące, podczas których ANI RAZU nie przestąpiłam progu fitnessclubu🫣 zaczęłam ćwiczyć w domu i tfu tfu, żeby nie zapeszyć 🤣 całkiem niezle mi idzie. Oby udało się utrzymać nam tę motywację 😉

ja po opłacaniu multisporta przez 2 miesiące, podczas których ANI RAZU nie przestąpiłam progu fitnessclubu🫣 zaczęłam ćwiczyć w domu i tfu tfu, żeby nie zapeszyć 🤣 całkiem niezle mi idzie. Oby udało się utrzymać nam tę motywację 😉
Ja tak samo ćwiczę w domu juz okolo miesiąc. Ciagle mi sie chce i mam motywacje, a czasem to nie moge sie doczekać treningu xD
No i rura 2x w tyg.

na początku cyklu endo generalnie jest cienkie. Rośnie sobie estradiol i rosną sobie pęcherzyki, a z nimi rośnie endometrium. Więc po tym jednym wyniku za wiele się nie stwierdzi w tym zakresie.

Mi na przykład nie rośnie endo, bo ja mam na starcie estradiol ok. 150, pęcherzyk zaczyna rosnąć za wcześnie, przez co nie ma takiego ładnego stopniowego wzrostu i endo nie nadąża
Ja miałam na przykład w sierpniu bardzo kiepski estradiol też, 11, a endo i tak około 12 mm. Więc nie kumam o co chodzi .
A estradiol można jakoś farmakologicznie podnieść?

reklama
Do góry