reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Też swojego czasu piłam czarną bo w poprzedniej pracy zapomnieli mleka kupić przez dłuższy czas i tak piłam i piłam. Wróciłam do kawy z mlekiem ale migdałowym i nauczyłam się nie pić kawy rano a tym badziej na czczo. Pierwszą kawę piję najwcześniej o 10 a drugą o 17 ;)

Ostatnio wlałam sobie migdałowe, ale po łyku sprowadziła mnie na ziemię i doszłam do wniosku, że chyba jednak wcale nie potrzebuję kawy. 🤢😂

Niunia, ale z tego co pamiętam, to te ciążowe chorobowe się liczy od poprzedniego wynagrodzenia; to jest jakaś tam średnia z ostatnich przepracowanych miesięcy 🤔
Ciążowe, a tu było pytanie o to czy po transferze można iść i czy idę na l4 wiec to jeszcze nie ciążowe :) przyznam, ze w temacie zwolnień jestem totalnie zielona, bo przez ostatnie 8 lat pracy byłam dwa razy, raz na szpitalnym po usunięciu wyrostka i raz na równo miesięcznym przy immunosupresji.
I co, pijesz ją z przyjemnością? 😁 Jak zarekomendujesz, to może też się przerzucę. 😅
Ja piję tylko czarną kawę, bez cukru :) na kawę z mlekiem mam ochotę od wielkiego dzwonu i to raczej w formie deseru niż normalnej kawy. Herbaty tez nie słodzę 😛

Też swojego czasu piłam czarną bo w poprzedniej pracy zapomnieli mleka kupić przez dłuższy czas i tak piłam i piłam. Wróciłam do kawy z mlekiem ale migdałowym i nauczyłam się nie pić kawy rano a tym badziej na czczo. Pierwszą kawę piję najwcześniej o 10 a drugą o 17 ;)
no a ja wlasnie tylko rano na czczo mam ochotę. Potem kawa to już może nieistnieć. Więc pewnie prędzej odstawię kawę w ogóle niż zacznę pić do posiłku lub w środku dnia.

Ciążowe, a tu było pytanie o to czy po transferze można iść i czy idę na l4 wiec to jeszcze nie ciążowe :) przyznam, ze w temacie zwolnień jestem totalnie zielona, bo przez ostatnie 8 lat pracy byłam dwa razy, raz na szpitalnym po usunięciu wyrostka i raz na równo miesięcznym przy immunosupresji.

Ja piję tylko czarną kawę, bez cukru :) na kawę z mlekiem mam ochotę od wielkiego dzwonu i to raczej w formie deseru niż normalnej kawy. Herbaty tez nie słodzę 😛
ja herbaty też nie i prędzej byłabym skłonna odstawić cukier czy słodzidło do kawy niż mleko

Po godzinie zerknęłam ponownie na ten test i tylko się wkurzyłam. 🙃 Czy komuś jeszcze po dłuższym czasie pojawiał się taki cień? W sumie nawet nie cień, a jakby ta kreska prześwitywała.
Testy One Step

Piąteczka! Ja też dzisiaj siknęłam, też na One Step i też po godzinie mam coś podobnego, więc myślę że to jakiś fabryczny cień.

Dziewczyny jak myślicie kiedy zatestować jutro? Nie pomyślałam o tym, że mam dziś nockę od 19 do 7, zanim wrócę do domu będzie po 8. Wątpię, że w nocy uda mi się uniknąć wizyt w toalecie, a niestety po nocy nie położę się spać, bo mąż jedzie do pracy, więc będę siedzieć z dzieckiem. Ile godzin musiałabym zbierać siury żeby cokolwiek miało okazję się pokazać? 😅

nie próbowałam mlek roślinnych, więc nie wiem. Jedynie owsiane @Nasturtium i nope nope :D

No ja akurat robię swoje mleko, ale czasem jak chce kupnę to wybieram to i dla mnie spoko, spienia się super w ekspresie.

Przechwytywanie.JPG

I ja się witam z Wami z rana również przy kawie, chyba bym nie przeżyła dzisiaj bez kawy, taka jestem niewyspana a spałam całkiem dobrze tylko chyba o sto godzin za mało 😅

reklama
Hej! Witam się znad CZARNEJ kawy :D zobaczymy czy się przestawię :D Ale do posiłów mogę taką z mlekiem i erytrytolem? :D
Miłego piąteczku, oby zleciał szybko i bezproblemowo (szybko przynajmniej ta częśc do 16).
Ja dziś w planach trening, ogarnianie chaty i drineczek :)
Update ode mnie
Ja po kawie z mlekiem mam sraczkę 🥰

Do góry