reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
Co do witamin, ja nie biorę takich komoleksowych, biorę kwas foliowy, wit D I jod, zobaczymy co zaleci ginek na wizycie.

Co do witamin, ja nie biorę takich komoleksowych, biorę kwas foliowy, wit D I jod, zobaczymy co zaleci ginek na wizycie.
Na pewno zaleci suplementację z kwasem DHA ponieważ jest on bardzo ważny jeśli chodzi o prawidłowy wzrost wielu narządów u maluszka, w tym mózgu i oczu . Mam szczęście mieć siostrę farmaceutkę, to ona od razu podłapała temat i zaczęła mi robić wykład co muszę brać 😂.

Na pewno zaleci suplementację z kwasem DHA ponieważ jest on bardzo ważny jeśli chodzi o prawidłowy wzrost wielu narządów u maluszka, w tym mózgu i oczu . Mam szczęście mieć siostrę farmaceutkę, to ona od razu podłapała temat i zaczęła mi robić wykład co muszę brać 😂.
myślę że zdecyduje się na puerie uno ona ma dość fajny skład ;)

Kochane a jakie witaminy polecacie ? Ja nie w temacie , biorę na dzień dzisiejszy kwas foliowy z naturell, ale zastanawiam się nad pueria uno ? Stosowała któraś ?
Ja biorę Doppelhertz Aktiv Mama Premium. Ma fajny skład, ale nie dla każdego bo zawiera żelazo (akurat ja potrzebuję, mam wieczną anemię). A do tego Profolium, to jest kwas foliowy metylowany (w badaniach genetycznych wyszło że mam problem z wchłanianiem tego zwykłego).

A tak omega 3 także!! Ale to biorę już dluuugo, tak jak witd

Pueria Uno ma fajny skład, dwa tabsy:
1721634632526.png

Marzę już o zmianie na Duo, bo biorę Uno już chyba drugi rok "na wszelki wypadek" i chciałabym zmienić smak :p

@Kitsune kciukasy za pozytywne wieści ✊ ✊
Ja też żadnych objawów . Do głowy przychodzi zaraz pełno myśli .. coś tam kawa mi nie smakuje jak w każdej ciąży ale jeszcze jest znośnie . Jeśli wszytko będzie dobrze u mnie to będzie bardzo trudna psychicznie dla mnie ciąża 🤷 😔 ale myślę pozytywnie .tym razem musi się udać 🤞

reklama
Dziewczyny, które już mają dzieci - jak sobie radziłyście z zaparciami? 🙈 Położna wspomniała o Lactulose (poza woda, śliwkami, błonnikiem itd), ale kazała najpierw zapytać gina. Tyle, że gina mam za jakiś czas, a od zaparć boli mnie brzuch. 😞🫠

Do góry