reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Mam dwóch lekarzy (jeden w Medicover, drugi prywatnie), każdy chce oglądać przyrost przed wizytą, więc wychodzi na to że betę sprawdzam od początku stale.. Poza tym jestem po 3 stratach, więc beta mnie jakoś tak trzyma w moim realistycznym optymizmie. Ale dzisiaj mnie mega zasmuciła 😔
Będzie dobrze , zobaczysz !!! :)

reklama
Ja mam totalną załamkę dziewczyny 😔
Dostałam wyniki Bety i proga z dzisiaj..
Jestem już 23 dzień po owulacji.
16.07 hcg: 1573,6 prog: 28,77
19.07 hcg: 4966,9 prog: 27,44
21.07 (dzisiaj) hcg: 7714,0 prog: 25,8
Wychodzi na to, że dzisiejszy przyrost jest poniżej normy, bo tylko 55,3%, poprzedni był na poziomie 115,2%.. Czytałam gdzieś, że powyżej 6000 beta przyrasta wolniej.. Co o tym sądzicie? Ja nie wiem jak wytrzymam do tego lekarza do 19.. 👀

level of about 6,000 mIU/ml that makes no sense because at this point a sonogram provides better information about the pregnancy.

Gratuluje wszystkim dzisiejszych wyników!
@AnielkoweLove co do karmienia: ja karmiłam cała druga ciąże, równo do dnia porodu. Miała 18 miesięcy. Pojechałam na porodówkę mała została z tata i jak wróciłam to ona całkiem zapomniała ze cyc był jej. Oczywiście mleka to tam raczej nie było w ciąży, bardziej ssanie z przyzwyczajenia.
Na dodatek nie umiałam jej uśpić wcześniej w żaden inny sposób.
Jedyne co to bardzo bałam się tandemu ale jakoś nie umiałam odstawić.
Jeśli nie ma zastrzeżeń lekarza to może nie rób sobie ciśnienia ze musisz odstawic i kropka a jakoś przyjdzie.

Hej, ja sie od wczoraj bardzo zle czuje, ciagle mdlosci, zawroty glowy a wczoraj w nocy tez wymiotowalam, pozniej mialam okropny bol zoladka i przez te objawy i ta informacje bylam mega wykonczona. Dzis zrobilam ta awidnosc ale na wyniki trzeba czekac do 7 dni roboczych wiec tyle niepewnosci przede mna 🙈

Gratuluje udanych wizyt i witam wszystkie nowe dziewczyny 🙂

Ja właśnie się zastanawiam czy sprawdzać betę. Bo robiłam 13 dni po owu i 15 dpo. Skoro przyrost był dobry, to już nie robiłam, ale nie wiem czy nie powtórzyć jej przed pierwszym usg w środę. Wtedy powinnam być 6+3.

Jstem po wizycie :) tej na NFZ. Zarodek jest, tętno też. Ale :p ja nie wiem nie może chyba być tak,że wyjdę zadowolona z wizyty... Eh byłam na USG lekko ponad tydzień temu i było niby 5+3 z pomiarów. Dziś wizyta tydzień i dwa dni od tamtej i tak jest wszystko ale według jej wyliczeń 6+1 🤷 to co ta ciąża stoi w miejscu? Wolno się rozwija? Crl 0.44. Nie mam pojęcia jaki wymiar na pecherzyk bo go chyba nie zmierzyła... We wtorek idę prywatnie,może coś więcej się dowiem . Z plusów dostałam skierowanie na te badania krwi, więc to będzie z głowy
a ostatnio tez mialas usg na tym sprzecie? Roznica moze byc bo ostatnio mierzyl pecherzyk a dzis zarodek 🙂 najwazniejsze ze jest maluszek i serduszko a pomiarami narazie nie ma co sie przejmowac bo to sa milimetry

Ja właśnie się zastanawiam czy sprawdzać betę. Bo robiłam 13 dni po owu i 15 dpo. Skoro przyrost był dobry, to już nie robiłam, ale nie wiem czy nie powtórzyć jej przed pierwszym usg w środę. Wtedy powinnam być 6+3.
Myśle, że nie ma sensu już robi bety na tym etapie tym bardziej, że idziesz już na usg a tam wszystko już sobie zobaczysz😊

reklama
ta beta teraz raczej ci juz nic nie powie bo po pierwsze zeby porownac z tamtymi to za duzy odstep a po drugie na tym etapie juz tak nie rosnie i usg jest wazniejsze 🙂 wiec chyba bez sensu sie kluc, jeszcze troche tej krwi oddamy podczas calej ciazy 😉

Do góry