reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Mam dwóch lekarzy (jeden w Medicover, drugi prywatnie), każdy chce oglądać przyrost przed wizytą, więc wychodzi na to że betę sprawdzam od początku stale.. Poza tym jestem po 3 stratach, więc beta mnie jakoś tak trzyma w moim realistycznym optymizmie. Ale dzisiaj mnie mega zasmuciła 😔
Będzie dobrze , zobaczysz !!! :)

reklama
Ja mam totalną załamkę dziewczyny 😔
Dostałam wyniki Bety i proga z dzisiaj..
Jestem już 23 dzień po owulacji.
16.07 hcg: 1573,6 prog: 28,77
19.07 hcg: 4966,9 prog: 27,44
21.07 (dzisiaj) hcg: 7714,0 prog: 25,8
Wychodzi na to, że dzisiejszy przyrost jest poniżej normy, bo tylko 55,3%, poprzedni był na poziomie 115,2%.. Czytałam gdzieś, że powyżej 6000 beta przyrasta wolniej.. Co o tym sądzicie? Ja nie wiem jak wytrzymam do tego lekarza do 19.. 👀

level of about 6,000 mIU/ml that makes no sense because at this point a sonogram provides better information about the pregnancy.

Gratuluje wszystkim dzisiejszych wyników!
@AnielkoweLove co do karmienia: ja karmiłam cała druga ciąże, równo do dnia porodu. Miała 18 miesięcy. Pojechałam na porodówkę mała została z tata i jak wróciłam to ona całkiem zapomniała ze cyc był jej. Oczywiście mleka to tam raczej nie było w ciąży, bardziej ssanie z przyzwyczajenia.
Na dodatek nie umiałam jej uśpić wcześniej w żaden inny sposób.
Jedyne co to bardzo bałam się tandemu ale jakoś nie umiałam odstawić.
Jeśli nie ma zastrzeżeń lekarza to może nie rób sobie ciśnienia ze musisz odstawic i kropka a jakoś przyjdzie.

Hej, ja sie od wczoraj bardzo zle czuje, ciagle mdlosci, zawroty glowy a wczoraj w nocy tez wymiotowalam, pozniej mialam okropny bol zoladka i przez te objawy i ta informacje bylam mega wykonczona. Dzis zrobilam ta awidnosc ale na wyniki trzeba czekac do 7 dni roboczych wiec tyle niepewnosci przede mna 🙈

Gratuluje udanych wizyt i witam wszystkie nowe dziewczyny 🙂

Ja właśnie się zastanawiam czy sprawdzać betę. Bo robiłam 13 dni po owu i 15 dpo. Skoro przyrost był dobry, to już nie robiłam, ale nie wiem czy nie powtórzyć jej przed pierwszym usg w środę. Wtedy powinnam być 6+3.

Jstem po wizycie :) tej na NFZ. Zarodek jest, tętno też. Ale :p ja nie wiem nie może chyba być tak,że wyjdę zadowolona z wizyty... Eh byłam na USG lekko ponad tydzień temu i było niby 5+3 z pomiarów. Dziś wizyta tydzień i dwa dni od tamtej i tak jest wszystko ale według jej wyliczeń 6+1 🤷 to co ta ciąża stoi w miejscu? Wolno się rozwija? Crl 0.44. Nie mam pojęcia jaki wymiar na pecherzyk bo go chyba nie zmierzyła... We wtorek idę prywatnie,może coś więcej się dowiem . Z plusów dostałam skierowanie na te badania krwi, więc to będzie z głowy
a ostatnio tez mialas usg na tym sprzecie? Roznica moze byc bo ostatnio mierzyl pecherzyk a dzis zarodek 🙂 najwazniejsze ze jest maluszek i serduszko a pomiarami narazie nie ma co sie przejmowac bo to sa milimetry

Ja właśnie się zastanawiam czy sprawdzać betę. Bo robiłam 13 dni po owu i 15 dpo. Skoro przyrost był dobry, to już nie robiłam, ale nie wiem czy nie powtórzyć jej przed pierwszym usg w środę. Wtedy powinnam być 6+3.
Myśle, że nie ma sensu już robi bety na tym etapie tym bardziej, że idziesz już na usg a tam wszystko już sobie zobaczysz😊

reklama
ta beta teraz raczej ci juz nic nie powie bo po pierwsze zeby porownac z tamtymi to za duzy odstep a po drugie na tym etapie juz tak nie rosnie i usg jest wazniejsze 🙂 wiec chyba bez sensu sie kluc, jeszcze troche tej krwi oddamy podczas calej ciazy 😉

Do góry