Belferka
Fanka BB :)
Też miałam wtedy owulację i Obliczenia się nam zgadzająOwulacje miałam 25.06 to chyba dobrze liczę ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też miałam wtedy owulację i Obliczenia się nam zgadzająOwulacje miałam 25.06 to chyba dobrze liczę ?
Spokojnie. Już powyżej 1000 przyrosty mogą zwolnić! Na tym etapie ciążę monitoruje się przez usg,a nie beta.Ja mam totalną załamkę dziewczyny
Dostałam wyniki Bety i proga z dzisiaj..
Jestem już 23 dzień po owulacji.
16.07 hcg: 1573,6 prog: 28,77
19.07 hcg: 4966,9 prog: 27,44
21.07 (dzisiaj) hcg: 7714,0 prog: 25,8
Wychodzi na to, że dzisiejszy przyrost jest poniżej normy, bo tylko 55,3%, poprzedni był na poziomie 115,2%.. Czytałam gdzieś, że powyżej 6000 beta przyrasta wolniej.. Co o tym sądzicie? Ja nie wiem jak wytrzymam do tego lekarza do 19..
Powiem tak. Widać, że USG nie pierwszej jakości, więc może mocno rozpraszać obraz i wtedy ciężko wycelować idealnie w krawędź malucha, tak żeby zebrać odpowiednio wymiary. Poza tym, umówmy się, 44mm to maleńko i łatwo gdzieś drgnąć ręką, żeby ta długość mocno się zmieniła. Nie stresuj się. Poczekaj do wizyty prywatnej. Mój lekarz na NFZ to nawet nie mierzył synka w pierwszej ciąży, bo sam przyznawał, że to nie będzie miarodajneJstem po wizycie tej na NFZ. Zarodek jest, tętno też. Ale ja nie wiem nie może chyba być tak,że wyjdę zadowolona z wizyty... Eh byłam na USG lekko ponad tydzień temu i było niby 5+3 z pomiarów. Dziś wizyta tydzień i dwa dni od tamtej i tak jest wszystko ale według jej wyliczeń 6+1 to co ta ciąża stoi w miejscu? Wolno się rozwija? Crl 0.44. Nie mam pojęcia jaki wymiar na pecherzyk bo go chyba nie zmierzyła... We wtorek idę prywatnie,może coś więcej się dowiem . Z plusów dostałam skierowanie na te badania krwi, więc to będzie z głowy
A po co dalej sprawdzasz bete ?Ja mam totalną załamkę dziewczyny
Wychodzi na to, że dzisiejszy przyrost jest poniżej normy, bo tylko 55,3%, poprzedni był na poziomie 115,2%.. Czytałam gdzieś, że powyżej 6000 beta przyrasta wolniej.. Co o tym sądzicie? Ja nie wiem jak wytrzymam do tego lekarza do 19..
Byłam nieco ponad tydzień temu, ale było za wcześnie żeby coś było widać.. Beta była wtedy na poziomie ok 200. Dzisiaj idę na 19:30 na USG i konsultacjęSpokojnie. Już powyżej 1000 przyrosty mogą zwolnić! Na tym etapie ciążę monitoruje się przez usg,a nie beta.
Byłaś juz u lekarza czy dzisiaj 1 raz?
Mam ochotę kopnąć w dupę wszystkie dziewczyny, które przy takiej becie jeszcze ją badają Nie będzie już rosnąć tak jak do tej pory. Teraz miarodajne i diagnostyczne jest tylko USG.Ja mam totalną załamkę dziewczyny
a na kiedy masz termin?Też miałam wtedy owulację i Obliczenia się nam zgadzają
Mam dwóch lekarzy (jeden w Medicover, drugi prywatnie), każdy chce oglądać przyrost przed wizytą, więc wychodzi na to że betę sprawdzam od początku stale.. Poza tym jestem po 3 stratach, więc beta mnie jakoś tak trzyma w moim realistycznym optymizmie. Ale dzisiaj mnie mega zasmuciłaA po co dalej sprawdzasz bete ?
Dokładnie ja zbadałam w sumie raz i miałam ponad 14000 a że nie miałam okazji iść po 2 dniach bo to była sobota to lekarz mówił aby dalej nie robić. Ale dziewczyny tutaj co 2 dzień robia bete i się nakręcają niepotrzebnie a niby stres nie jest teraz nam wskazanyMam ochotę kopnąć w dupę wszystkie dziewczyny, które przy takiej becie jeszcze ją badają Nie będzie już rosnąć tak jak do tej pory. Teraz miarodajne i diagnostyczne jest tylko USG.
Może mój zadek jednak oszczędzisz? Czyli mówisz żeby się jeszcze nie załamywać?Mam ochotę kopnąć w dupę wszystkie dziewczyny, które przy takiej becie jeszcze ją badają Nie będzie już rosnąć tak jak do tej pory. Teraz miarodajne i diagnostyczne jest tylko USG.