reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

hej😊 nie martw się nie jesteś sama ja już za godz będę mieć 8+2 i też ani razu nie zrobiłam bety nawet przed pójsciem do lekarza, uznałam ze jak pojdę w 6+1 bedzie juz widoczny zarodek z serduszkiem i tak było a też jestem po dwoch stratach wiec nie chcialam sie nakrecać🙈
Ja lęcę 31 lipca do Wloch na 2 tyg i bede juz ponad w 9 tyg i nie ma zadnych przeciwskazan do latania wiec spokojnie lece 😁
Uff uspokoiłaś mnie podwójnie 🤣❤️

reklama
Cześć dziewczyny, chciałabym przywitać się z Wami nieśmiało. Może najpierw coś o mnie, mam 27 lat, dzieci na pokładzie brak, ale może za 8 miesięcy się to zmieni 😃 W marcu zaliczyłam poronienie samoistne na wczesnym etapie, bo na początku 6tyg. Od maja zaczęliśmy z partnerem starania i w 3 cyklu się udało 😄 dziś mam dopiero 4+4, do lekarza idę w środę 26.08. Nie robiłam bety, nie chce się nakręcać, pewnie nie będziecie tego pochwalać ale uważam że co ma być to będzie 🙈 Zrobię ją dopiero przed wizytą u lekarza we wtorek, razem z progiem i podstawowymi badaniami. Termin porodu apki wyliczają mi na 26.03.2024, wiec pewnie będę jedną z ostatnich mamusiek. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie ciepło, mam 0 doświadczenie z dziećmi, a z ciążą tym bardziej -5, wiec na pewno nie raz będę potrzebowała porady 😅
W sumie już mam problem, ale może będziecie mogły mnie uspokoić: mam wakacje zaklepane od pół roku w Grecji 😅 będę wtedy 9-8 tc. Błagam powiedzcie że to jest wykonalne żebym poleciała na te wakacje xd od razu powiem, że się załamie jak nie pojadę, będzie depresja przed porodowa 🥲
Hejka ❤️ ogólnie to nie wiem czy jest sens w ogóle robić betę w takim terminie :) wtedy już na USG wszystko będzie widać więc szkoda się kłóć. Ja też nie robiłam bety ani żadnych wyników teraz (tak samo jak w 1ciazy) a inne badania dopiero po skierowaniu przez lekarza po wizycie :)
Co do wakacji w tak wczesnej ciąży na pewno można lecieć jak jest ok ☺️

hej😊 nie martw się nie jesteś sama ja już za godz będę mieć 8+2 i też ani razu nie zrobiłam bety nawet przed pójsciem do lekarza, uznałam ze jak pojdę w 6+1 bedzie juz widoczny zarodek z serduszkiem i tak było a też jestem po dwoch stratach wiec nie chcialam sie nakrecać🙈
Ja lęcę 31 lipca do Wloch na 2 tyg i bede juz ponad w 9 tyg i nie ma zadnych przeciwskazan do latania wiec spokojnie lece 😁
Kochana wiadomo jakie były przyczyny dwóch poprzednich poronień? Bardzo mi przykro,a teraz dużo dużo zdrówka dla Was ♥️

Hejka ❤️ ogólnie to nie wiem czy jest sens w ogóle robić betę w takim terminie :) wtedy już na USG wszystko będzie widać więc szkoda się kłóć. Ja też nie robiłam bety ani żadnych wyników teraz (tak samo jak w 1ciazy) a inne badania dopiero po skierowaniu przez lekarza po wizycie :)
Co do wakacji w tak wczesnej ciąży na pewno można lecieć jak jest ok ☺️
Dziękuje bardzo za rady ❤️ może masz racje, że nie ma to już sensu zastanowię się jeszcze nad tym do wtorku

Cześć dziewczyny, chciałabym przywitać się z Wami nieśmiało. Może najpierw coś o mnie, mam 27 lat, dzieci na pokładzie brak, ale może za 8 miesięcy się to zmieni 😃 W marcu zaliczyłam poronienie samoistne na wczesnym etapie, bo na początku 6tyg. Od maja zaczęliśmy z partnerem starania i w 3 cyklu się udało 😄 dziś mam dopiero 4+4, do lekarza idę w środę 26.08. Nie robiłam bety, nie chce się nakręcać, pewnie nie będziecie tego pochwalać ale uważam że co ma być to będzie 🙈 Zrobię ją dopiero przed wizytą u lekarza we wtorek, razem z progiem i podstawowymi badaniami. Termin porodu apki wyliczają mi na 26.03.2024, wiec pewnie będę jedną z ostatnich mamusiek. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie ciepło, mam 0 doświadczenie z dziećmi, a z ciążą tym bardziej -5, wiec na pewno nie raz będę potrzebowała porady 😅
W sumie już mam problem, ale może będziecie mogły mnie uspokoić: mam wakacje zaklepane od pół roku w Grecji 😅 będę wtedy 9-8 tc. Błagam powiedzcie że to jest wykonalne żebym poleciała na te wakacje xd od razu powiem, że się załamie jak nie pojadę, będzie depresja przed porodowa 🥲
Witaj w naszym marcowym gronie 🙂 Trzymamy tutaj kciuki za siebie wszystkie nawzajem, więc pamiętaj - nie ma głupich pytań 🙂
Ja też nie mam dzieci, jestem po kilku stratach, więc cykam się bardzo o wszystko 👀 Mam też dawna zabookowane wakacje w Grecji i będę wtedy w 13-14 tc. Pytałam na ostatniej wizycie lekarza o zdanie w tej sprawie. Jeśli nic nie będzie się działo, to mogę lecieć. Nie muszę jeszcze dopłacać do zaliczki, więc wstrzymaliśmy się z mężem do ostatniego możliwego terminu (żeby zapłacić). Jeśli wszystko będzie ok, to lekarz powiedział, żeby pamiętać o piciu dużej ilości wody i małym spacerku po samolocie (co 30-40 min), żeby nie tworzyły się żadne zakrzepy (lot 3-3,5h jest bezpieczny). I to tyle 🙂
Są w naszej grupie dziewczyny, które niedawno leciały lub też mają w planach, więc może jeszcze coś ciekawego podpowiedzą 🙂
Życzę Ci nudnych pozostałych 8 miesięcy 😍

Nie wiem czy to normalne ale teraz przy każdym jakimś mocniejszym ruchu, przekręceniu się czy mocniejszym siadaniu czuje takie ukłucie chwilowe w jajniku raz jednym raz drugim.. Wy też tak macie? 🤔
Tak, normalne :) też mam kłucie a nawet bolesne ciągnięcie przy gwałtowniejszym ruchu - raz w jednym, raz w drugim jajniku. W poprzedniej ciąży też tak miałam, ale najgorsze nadeszło później 😂

Tak, normalne :) też mam kłucie a nawet bolesne ciągnięcie przy gwałtowniejszym ruchu - raz w jednym, raz w drugim jajniku. W poprzedniej ciąży też tak miałam, ale najgorsze nadeszło później 😂
Dziękuję za uspokojenie już myślałam że jest coś nie tak 🧐 chciałabym aby ta ciąża przebiegła bez żadnych komplikacji.
Oj znam to uczucie pod koniec 😆 ale na początku już nie pamiętam jak to było 😁

A które z was jeszcze nie były na żadnej wizycie? Ja dziś z OM 6+0, wizyta dopiero w czwartek. Jakoś tak przez to, że jeszcze nie widziałam nawet pęcherzyka to nie czuję kompletnie tego, że jestem w ciąży. Poza tym, mój 15 miesięczny syn bardzo pilnuje, żebym się zbytnio nie nudziła i nie miała czasu na myślenie o tym 😂
Ja jeszcze nie byłam Idę na USG pierwsze 02.08 a teraz z om wychodzi 7+2 ale ciaża na pewno o tydzień młodsza

Dziewczyny to moja 3 ciąża i mam mega wywalony brzuch póki co nie chce nikomu mówić i przez kolejne kilka tyg tak będzie więc chyba będę musiała zacząć nosić luźne bluzki 🤦 u mnie to chyba co ciążę brzuch coraz wcześniej się uwydatnia

reklama
Do góry