Marcia 1983
Fanka BB :)
Nie mam pojęcia co było przyczyną, poprzednie dwie ciąże z 1 mężem przenosiłam i było wszystko super ale to było dawno 18 i 12 lat temu. Teraz tracąc miałam 38, 39 lat bo dwie pod rząd co rok tracilam ale na wczesnym etapie po 6 tyg. Pani dokto mi powiedziała, że tak bywa, że organizm odrzuca zarodki z wadą ale te bardzo słabe. Selekcja naturalna. Zrobiłam z mężem badania i z mojej strony wszystko dobrze natomiast z nasienia wyszło, że mąż miał bogate nasienie w plemniki ale dużo z nich było np. bez główki czyli uszkodzone. Po drugiej stracie stwierdzilismy, że ja skupiam sie na nowej pracy i dajemy sobie juz spokoj z dzieckiem. Mąż w miedzy czasie borykał się z refluksem i bardzo czesto mial zgage wiec postanowił zmienić swoj tryb jedzenie bo uznal , ze sie źle odzywia tzn przestal jesc zupelnie chleb bialy i jadl tylko chlen zytni bez drożdży. Od tamtego momentu nie mial ani razu refluksu, zgagi i przestal miec problemy z załatwianiem. Ja zaszlam w zdrowa ciąze wiec podejrzewamy, ze przez jego zmiane jedzenia rowniez jakosc nasienia sie zmienila i to mialo duzo znaczenie na to, ze zaszlam w ciazeKochana wiadomo jakie były przyczyny dwóch poprzednich poronień? Bardzo mi przykro,a teraz dużo dużo zdrówka dla Was