reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki❤️ bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko❤️ a mój kropek mierzy 1.23cm🥰 termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM 🙂 jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma 🙄.
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę😒
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek 🥰❤️❤️
Cudowne wieści, gratulacje ❤️ przepisać cię w takim razie na 4 marca czy czekamy jeszcze do prenatalnych? ☺️
Mi tez lekarz na NFZ włączył serce bez pytania…
Biorę luteinę 200 mg dowcipnie, na szczęście póki co nie odczuwam żadnych podrażnień 😄
Kiedy kolejna wizyta? ❤️

reklama
Odebrałam dziś betę wynosi 3600 a we wtorek była 1790 więc równo się podwoiła chociaż ciągle mnie to nurtuje czy aby nie zbyt mało bo przy córce to w tym czasie była x3-4 więc mega szybko szła do góry🤔 W poniedziałek mam wizytę u lekarza więc będę już coś wiedzieć. Jeśli ktoś taką listę wizyt prowadzi to proszę i mnie na nią wpisać.
Może tym razem to chłopak;) Mi przy synku beta urosła raz 300%, a potem już dwa razy niewiele ponad 100%.
Oczywiście się śmieje, ale gdzieś czytałam taką teorię, że w ciąży z dziewczynkami o wiele szybciej ta beta rośnie. Może niektórym się sprawdza.

tyle ze u mnie w miescie nie ma dobrego lekarza na nfz zeby w ciazy do niego sie zapisac na zwykla wizyte a co dopiero prenatalne 🙂 musialabym w Krakowie szukac i tam jechac, a to chyba bez sensu jak moj prowadzacy robi te badania. A tak z ciekawosci ile u was kosztuje taka normalna prywatna wizyta z usg przy prowadzeniu ciazy? 🙂 ja place 350 zl
U nas ok 250-300zł
Dziewczyny, a czy wy też macie taki rollercoaster emocjonalny? Bo ja już sama nie wiem czasem o co mi chodzi 🙃
Sama ze sobą nie mogę czasami wytrzymać, w momencie potrafię soe rozpłakać, albo wybuchnąć złością 🙄
Ja cały dzień nic nie robie... siedzę i leze na zmianę. I mi się ma na wszystko. Wiecznie buszuje w lodówce i zjem czegoś kawałek zaraz twierdzę, że to nie to i sięgam po cos innego 🤫 mąż mówi, że to będzie ciężki rok i nie wie czy nie będzie lepiej jak sobie na razie na dworze rozbije namiot i tak zamieszka 😅
To niech rozbija już teraz póki ciepło na polu 😅🤭
Oj z tym jedzeniem mam podobnie, cały czas mam na coś ochotę ale nie wiem na co.....chcę mi się mięsa i kiszonych ogórków 😅 ale nutella też by siadła 🙈
nic nie mow. Moja pierwsza wizyta jest 7+1🤦‍♀️ Co mną kierowało? Ale zato w poprzednich ciążach miałam 8+, chyba miałam nerwy że stali...
Też pierwsza miałam dziś dopiero 😅 7+3 No ale ten czas oczekiwania dramat 🙈

A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁

Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki❤️ bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko❤️ a mój kropek mierzy 1.23cm🥰 termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM 🙂 jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma 🙄.
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę😒
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek 🥰❤️❤️
Ale pięknie! Super bardzo się cieszę 🥰 ja wczoraj jak byłam to miałam 7+5 i moje maleństwo mierzyło 1,38 cm❤️

Cudowne wieści, gratulacje ❤️ przepisać cię w takim razie na 4 marca czy czekamy jeszcze do prenatalnych? ☺️
Mi tez lekarz na NFZ włączył serce bez pytania…
Biorę luteinę 200 mg dowcipnie, na szczęście póki co nie odczuwam żadnych podrażnień 😄
Kiedy kolejna wizyta? ❤️
Dziekuje 😘 To zostaw narazie ten 1 marca a po prenatalnych najwyżej będziemy zmieniać❤️ No właśnie pamiętam jak pisałaś, że też Ci włączył serduszko, kurde nie powinni tak robić bez pytania No ale już nic nie zrobimy. A bierzesz coś jeszcze prócz tej luteiny? Dupka np? Bo mi kazał tylko to brać 🤔
Kolejna wizyta na 17 sierpnia😊
I teraz czekamy na Twoją wizytę❤️❤️

A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁
na początku starań "przyczepiła się" do mnie Amelka :p jakoś tak pewnego dnia przyszła do głowy i nie chce wyjść. Chociaż mam nadzieję na chłopaka
Za młodu podobało mi się Franek i tak chciałam nazwać przyszłego synka, ale teraz chyba jakoś się nie widzi.

Dziekuje 😘 To zostaw narazie ten 1 marca a po prenatalnych najwyżej będziemy zmieniać❤️ No właśnie pamiętam jak pisałaś, że też Ci włączył serduszko, kurde nie powinni tak robić bez pytania No ale już nic nie zrobimy. A bierzesz coś jeszcze prócz tej luteiny? Dupka np? Bo mi kazał tylko to brać 🤔
Ja właśnie już jestem w poczekalni, może do 17 wejdę 😂
Biorę luteinę i dupka, ale będę dziś pytać czy mogę dupka odstawić, bo mam wrażenie, że strasznie dużo tego wszystkiego 😳
17.08 to już prenatalne? Bo tak by wychodziło 😄

reklama
a to ciekawostka, nie wiedziałam, że muszą o to pytać. Myśłałam, że jest to standardem na późniejszym etapie badań. Mój mi nic nie włączał, tylko widziałam na monitorze

Do góry