reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Macica jest jeszcze nie do końca "wypełniona" tymi naszymi człowiekami, więc może jakaś jej część nie ogarnęła jeszcze, że jest w ciąży. To właśnie powoduje czasami, że kobiety nie wiedzą przez jakiś czas, że są w ciąży, bo przecież miały okres.
Poczekaj na spokojnie, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło i nie wróciło ☺️
No na sprzęcie mojego gina na NFZ to wcześniej naprawdę niewiele bym zobaczyła 😂
O to chyba u mnie mają niezły sprzęt na NFZ bo w pierwszej ciąży byłam na wizycie jakoś 5+3 i potwierdził ciąże, a byłam tak szybko bo plamiłam. Dlatego teraz też idę tam chociaż nowy lekarz jest, ale polecany więc zobaczymy :) i oczywiście na każdej wizycie USG i badanie na fotelu, co prawda nie są to jakieś długie wizyty jak prywatnie, ale też zawsze Jest położna, która pomoże i odpowie na pytania o każdej porze.
Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki❤️ bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko❤️ a mój kropek mierzy 1.23cm🥰 termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM 🙂 jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma 🙄.
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę😒
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek 🥰❤️❤️
Czemu nie powinien włączać serduszka?
I czemu kazał odstawić starszą od piersi? :(
A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁
Mi sie podobają niezmiennie Michalina, Łucja, może by coś jeszcze się znalazło. Dla chłopca gorzej, ale Stanisław i Antoni mogło by być, chociaż kiedyś mówiliśmy, że syn będzie po ojcu, ale jakoś średnio mi sie ta opcja już podoba 😅 to może chociaż Stanisław bo to drugie imię tatusia 😅

reklama
A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁
A to ciekawa historia: pierwsza była Małgosia. Druga też miała być dziewczynka a okazało się że to Grześ. Mąż był niepocieszony, powiedział że on juz się nastawił i że w takim razie trzeba będzie jeszcze Madzię stworzyć ;)

Ogólnie pracuje w męskim towarzystwie i nie ma męskiego imienia które mu się dobrze kojarzy 😆 Dziewczynce imię wybrać łatwiej

Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki❤️ bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko❤️ a mój kropek mierzy 1.23cm🥰 termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM 🙂 jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma 🙄.
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę😒
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek 🥰❤️❤️
Gratulacje! Ja jutro wizyta i coraz większy stres .. i luteinę też biorę :)

I jeszcze jedna historia bo czekam na koniec pracy aż deszcz przestanie lać;) : moja mama nie miala w ciąży żadnego usg. Ba! Bez usg, nie wiedząc czy wszystko idzie w dobrym kierunku, wzięła w 3cim miesiącu ślub. Dla mnie to absurd. W tamtym czasie babcia(pielęgniarka) nalegała żeby nie robić usg bo może szkodzić a tata(lekarz) nie widział sensu, spoko, oświadczył się i wziął błyskawiczny ślub na słowo honoru 🤯🤯🤯 Do ostatniej chwili miałam być Karolem, wróżenie z brzucha tak twierdziło 🤦‍♀️

I jeszcze jedna historia bo czekam na koniec pracy aż deszcz przestanie lać;) : moja mama nie miala w ciąży żadnego usg. Ba! Bez usg, nie wiedząc czy wszystko idzie w dobrym kierunku, wzięła w 3cim miesiącu ślub. Dla mnie to absurd. W tamtym czasie babcia(pielęgniarka) nalegała żeby nie robić usg bo może szkodzić a tata(lekarz) nie widział sensu, spoko, oświadczył się i wziął błyskawiczny ślub na słowo honoru 🤯🤯🤯 Do ostatniej chwili miałam być Karolem, wróżenie z brzucha tak twierdziło 🤦‍♀️
O rany 😅 ile lat temu to było?

Laski, czasami myślę, że my to się powinnyśmy odwalić od naszych dzieciaków z tymi betami (tak, ja tez porównuje i histeryzuje 🙈) rośnie to rośnie, nie drążmy jak jesteśmy w normie 🙄😃
A imiona to Helena i Miłosz (czuje ze będzie chłopak) :)
No dlatego ja nie robiłam, co będzie to będzie.
Dziś mnie tak głowa bolała, na szczęście Apap pomógł, pogoda u nas nie ciekawa to pewnie przez to, teraz wróciłam z młodą z zakupów i zasnęła w aucie, więc śpi na dworze ja przy oknie i też się zdrzemnęłam chwilkę🥱 ale dalej bym spała…

No dlatego ja nie robiłam, co będzie to będzie.
Dziś mnie tak głowa bolała, na szczęście Apap pomógł, pogoda u nas nie ciekawa to pewnie przez to, teraz wróciłam z młodą z zakupów i zasnęła w aucie, więc śpi na dworze ja przy oknie i też się zdrzemnęłam chwilkę🥱 ale dalej bym spała…
Nie bądźmy znowu takie radykalne z tym „nie robię wcale” 😂😂😂
A tak serio, nie mogłabym odebrać sobie tego dreszczyku emocji i stresu przed wynikami 🤷🏻‍♀️😂

reklama
U mnie wczoraj też nie słuchała babka serduszka tylko pokazała, że bije. Mówiła, że na tym etapie za wcześnie i że przez to wytwarza się jakieś "ciepło" co może nie wpłynąć dobrze na bobasa. Nie znam się kompletnie na tym. Mówiła, że posłuchamy na następnej wizycie za 3 tygodnie ;) znowu tyle czekania 🫣

Do góry