reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Nie bądźmy znowu takie radykalne z tym „nie robię wcale” 😂😂😂
A tak serio, nie mogłabym odebrać sobie tego dreszczyku emocji i stresu przed wynikami 🤷🏻‍♀️😂
Haha nie No mi po prostu wystarczy test, szczerze to jakoś nikt z mojego najbliższego otoczenia nie robił bety po prostu :) i chyba właśnie też dlatego, żebym się nie nakręcała bardziej, a i tak tym razem nie mogłam się powstrzymać przed zrobieniem testu wcześniej niż przed spodziewanym okresem 🤪 bo jakoś w pierwszej ciąży nie pomyślałam, że może się od razu udać, a teraz trochę liczyłam na to 🙈

reklama
U mnie wczoraj też nie słuchała babka serduszka tylko pokazała, że bije. Mówiła, że na tym etapie za wcześnie i że przez to wytwarza się jakieś "ciepło" co może nie wpłynąć dobrze na bobasa. Nie znam się kompletnie na tym. Mówiła, że posłuchamy na następnej wizycie za 3 tygodnie ;) znowu tyle czekania 🫣
ufff ja czekam tylko 2 :p

A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁
My mamy w domu Aniele 😀 bardzo nam się podobają stare imiona xD No i miala być aniołkiem 😅 a póki co jest małym Ancymonem.
Teraz jeśli się okaże dziewczynka to będzie Marysia, a jak chłopczyk to Adam, albo Henio ❤️

Ostatnia edycja:
Laski, czasami myślę, że my to się powinnyśmy odwalić od naszych dzieciaków z tymi betami (tak, ja tez porównuje i histeryzuje 🙈) rośnie to rośnie, nie drążmy jak jesteśmy w normie 🙄😃
A imiona to Helena i Miłosz (czuje ze będzie chłopak)
Ja właśnie czułam, że dziewczynka w pierwszej, a teraz nic 😅 pewnie podświadomie chciałam córkę 🤪

Ja mam w domu Aniele 😀 bardzo nam się podobają stare imiona xD No i miala być aniołkiem 😅 a póki co jest małym Ancymonem.
Teraz jeśli się okaże dziewczynka to będzie Marysia, a jak chłopczyk to Adam, albo Henio ❤️
Ja mam Marianne 😁

Ja właśnie już jestem w poczekalni, może do 17 wejdę 😂
Biorę luteinę i dupka, ale będę dziś pytać czy mogę dupka odstawić, bo mam wrażenie, że strasznie dużo tego wszystkiego 😳
17.08 to już prenatalne? Bo tak by wychodziło 😄
Trzymam kciuki będzie dobrze!
To będzie zwykla wizyta jeszcze, na prenatalne będę się umawiać jutro ❤️

Dziewczyny zobaczylam na wyniki i wyszedl mi cytomegalowirus Igg wysoko i Igm tez jest odrobine ponad norme, czekam co lekarz mi na to odpowie ale bardzo sie martwie 😔😔 chce mi sie plakac

Załączniki

• Screenshot_2023-07-20-16-28-35-513_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-07-20-16-28-35-513_com.android.chrome.jpg
    351,9 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Ale czemu nie zalecane?
Tak jak pisała nusia, głowica emituje ciepło które może zaszkodzić- wiadomo nie musi- też tak właśnie słyszałam z tym ciepłem i gdzieś mi to utkwiło w głowie a że straty również mam na swoim koncie to już człowiek się wszystkiego boi 😐
A starszą kazał odstawić, bo tak jak powiedział okytocyna wpływa na skurcze macicy i może dojść do poronienia, w przypadku normalnej zdrowej ciąży nie powinno się nic dziać ale powiedział, że ja mam już obciążony wywiad i lepiej nie ryzykować:/

Do góry