reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Nie bądźmy znowu takie radykalne z tym „nie robię wcale” 😂😂😂
A tak serio, nie mogłabym odebrać sobie tego dreszczyku emocji i stresu przed wynikami 🤷🏻‍♀️😂
Haha nie No mi po prostu wystarczy test, szczerze to jakoś nikt z mojego najbliższego otoczenia nie robił bety po prostu :) i chyba właśnie też dlatego, żebym się nie nakręcała bardziej, a i tak tym razem nie mogłam się powstrzymać przed zrobieniem testu wcześniej niż przed spodziewanym okresem 🤪 bo jakoś w pierwszej ciąży nie pomyślałam, że może się od razu udać, a teraz trochę liczyłam na to 🙈

reklama
U mnie wczoraj też nie słuchała babka serduszka tylko pokazała, że bije. Mówiła, że na tym etapie za wcześnie i że przez to wytwarza się jakieś "ciepło" co może nie wpłynąć dobrze na bobasa. Nie znam się kompletnie na tym. Mówiła, że posłuchamy na następnej wizycie za 3 tygodnie ;) znowu tyle czekania 🫣
ufff ja czekam tylko 2 :p

A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁
My mamy w domu Aniele 😀 bardzo nam się podobają stare imiona xD No i miala być aniołkiem 😅 a póki co jest małym Ancymonem.
Teraz jeśli się okaże dziewczynka to będzie Marysia, a jak chłopczyk to Adam, albo Henio ❤️

Ostatnia edycja:
Laski, czasami myślę, że my to się powinnyśmy odwalić od naszych dzieciaków z tymi betami (tak, ja tez porównuje i histeryzuje 🙈) rośnie to rośnie, nie drążmy jak jesteśmy w normie 🙄😃
A imiona to Helena i Miłosz (czuje ze będzie chłopak)
Ja właśnie czułam, że dziewczynka w pierwszej, a teraz nic 😅 pewnie podświadomie chciałam córkę 🤪

Ja mam w domu Aniele 😀 bardzo nam się podobają stare imiona xD No i miala być aniołkiem 😅 a póki co jest małym Ancymonem.
Teraz jeśli się okaże dziewczynka to będzie Marysia, a jak chłopczyk to Adam, albo Henio ❤️
Ja mam Marianne 😁

Ja właśnie już jestem w poczekalni, może do 17 wejdę 😂
Biorę luteinę i dupka, ale będę dziś pytać czy mogę dupka odstawić, bo mam wrażenie, że strasznie dużo tego wszystkiego 😳
17.08 to już prenatalne? Bo tak by wychodziło 😄
Trzymam kciuki będzie dobrze!
To będzie zwykla wizyta jeszcze, na prenatalne będę się umawiać jutro ❤️

Dziewczyny zobaczylam na wyniki i wyszedl mi cytomegalowirus Igg wysoko i Igm tez jest odrobine ponad norme, czekam co lekarz mi na to odpowie ale bardzo sie martwie 😔😔 chce mi sie plakac

Załączniki

• Screenshot_2023-07-20-16-28-35-513_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-07-20-16-28-35-513_com.android.chrome.jpg
    351,9 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Ale czemu nie zalecane?
Tak jak pisała nusia, głowica emituje ciepło które może zaszkodzić- wiadomo nie musi- też tak właśnie słyszałam z tym ciepłem i gdzieś mi to utkwiło w głowie a że straty również mam na swoim koncie to już człowiek się wszystkiego boi 😐
A starszą kazał odstawić, bo tak jak powiedział okytocyna wpływa na skurcze macicy i może dojść do poronienia, w przypadku normalnej zdrowej ciąży nie powinno się nic dziać ale powiedział, że ja mam już obciążony wywiad i lepiej nie ryzykować:/

Do góry