reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki❤️ bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko❤️ a mój kropek mierzy 1.23cm🥰 termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM 🙂 jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma 🙄.
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę😒
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek 🥰❤️❤️
Cudowne wieści, gratulacje ❤️ przepisać cię w takim razie na 4 marca czy czekamy jeszcze do prenatalnych? ☺️
Mi tez lekarz na NFZ włączył serce bez pytania…
Biorę luteinę 200 mg dowcipnie, na szczęście póki co nie odczuwam żadnych podrażnień 😄
Kiedy kolejna wizyta? ❤️

reklama
Odebrałam dziś betę wynosi 3600 a we wtorek była 1790 więc równo się podwoiła chociaż ciągle mnie to nurtuje czy aby nie zbyt mało bo przy córce to w tym czasie była x3-4 więc mega szybko szła do góry🤔 W poniedziałek mam wizytę u lekarza więc będę już coś wiedzieć. Jeśli ktoś taką listę wizyt prowadzi to proszę i mnie na nią wpisać.
Może tym razem to chłopak;) Mi przy synku beta urosła raz 300%, a potem już dwa razy niewiele ponad 100%.
Oczywiście się śmieje, ale gdzieś czytałam taką teorię, że w ciąży z dziewczynkami o wiele szybciej ta beta rośnie. Może niektórym się sprawdza.

tyle ze u mnie w miescie nie ma dobrego lekarza na nfz zeby w ciazy do niego sie zapisac na zwykla wizyte a co dopiero prenatalne 🙂 musialabym w Krakowie szukac i tam jechac, a to chyba bez sensu jak moj prowadzacy robi te badania. A tak z ciekawosci ile u was kosztuje taka normalna prywatna wizyta z usg przy prowadzeniu ciazy? 🙂 ja place 350 zl
U nas ok 250-300zł
Dziewczyny, a czy wy też macie taki rollercoaster emocjonalny? Bo ja już sama nie wiem czasem o co mi chodzi 🙃
Sama ze sobą nie mogę czasami wytrzymać, w momencie potrafię soe rozpłakać, albo wybuchnąć złością 🙄
Ja cały dzień nic nie robie... siedzę i leze na zmianę. I mi się ma na wszystko. Wiecznie buszuje w lodówce i zjem czegoś kawałek zaraz twierdzę, że to nie to i sięgam po cos innego 🤫 mąż mówi, że to będzie ciężki rok i nie wie czy nie będzie lepiej jak sobie na razie na dworze rozbije namiot i tak zamieszka 😅
To niech rozbija już teraz póki ciepło na polu 😅🤭
Oj z tym jedzeniem mam podobnie, cały czas mam na coś ochotę ale nie wiem na co.....chcę mi się mięsa i kiszonych ogórków 😅 ale nutella też by siadła 🙈
nic nie mow. Moja pierwsza wizyta jest 7+1🤦‍♀️ Co mną kierowało? Ale zato w poprzednich ciążach miałam 8+, chyba miałam nerwy że stali...
Też pierwsza miałam dziś dopiero 😅 7+3 No ale ten czas oczekiwania dramat 🙈

A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁

Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki❤️ bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko❤️ a mój kropek mierzy 1.23cm🥰 termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM 🙂 jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma 🙄.
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę😒
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek 🥰❤️❤️
Ale pięknie! Super bardzo się cieszę 🥰 ja wczoraj jak byłam to miałam 7+5 i moje maleństwo mierzyło 1,38 cm❤️

Cudowne wieści, gratulacje ❤️ przepisać cię w takim razie na 4 marca czy czekamy jeszcze do prenatalnych? ☺️
Mi tez lekarz na NFZ włączył serce bez pytania…
Biorę luteinę 200 mg dowcipnie, na szczęście póki co nie odczuwam żadnych podrażnień 😄
Kiedy kolejna wizyta? ❤️
Dziekuje 😘 To zostaw narazie ten 1 marca a po prenatalnych najwyżej będziemy zmieniać❤️ No właśnie pamiętam jak pisałaś, że też Ci włączył serduszko, kurde nie powinni tak robić bez pytania No ale już nic nie zrobimy. A bierzesz coś jeszcze prócz tej luteiny? Dupka np? Bo mi kazał tylko to brać 🤔
Kolejna wizyta na 17 sierpnia😊
I teraz czekamy na Twoją wizytę❤️❤️

A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁
na początku starań "przyczepiła się" do mnie Amelka :p jakoś tak pewnego dnia przyszła do głowy i nie chce wyjść. Chociaż mam nadzieję na chłopaka
Za młodu podobało mi się Franek i tak chciałam nazwać przyszłego synka, ale teraz chyba jakoś się nie widzi.

Dziekuje 😘 To zostaw narazie ten 1 marca a po prenatalnych najwyżej będziemy zmieniać❤️ No właśnie pamiętam jak pisałaś, że też Ci włączył serduszko, kurde nie powinni tak robić bez pytania No ale już nic nie zrobimy. A bierzesz coś jeszcze prócz tej luteiny? Dupka np? Bo mi kazał tylko to brać 🤔
Ja właśnie już jestem w poczekalni, może do 17 wejdę 😂
Biorę luteinę i dupka, ale będę dziś pytać czy mogę dupka odstawić, bo mam wrażenie, że strasznie dużo tego wszystkiego 😳
17.08 to już prenatalne? Bo tak by wychodziło 😄

reklama
a to ciekawostka, nie wiedziałam, że muszą o to pytać. Myśłałam, że jest to standardem na późniejszym etapie badań. Mój mi nic nie włączał, tylko widziałam na monitorze

Do góry