reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Nooo przed tą ciąża było ok z noszeniem po schodach, a teraz się męczę. Czuję nogi i dysze już pod drzwiami.
Wiesz co, mamy stara parasolkę na korytarzu przy wejsciu, jak gdzieś szybko i blisko muszę iść to ja biorę. Gondole trzymaliśmy w garażu, więc miałam do pokonania jeszcze 50 m i otworzenie okropnych starych drzwi z garażu, gdzie dosłownie całym ciałem musze napierać żeby je ruszyć. W listopadzie się zbuntowalam i kupiliśmy spacerówkę jednoczęściowa i trzymamy ją w piwnicy, ale żeby było śmiesznie sąsiad z Alzheimerem ustawia puszki po piwie na schodach🤦‍♀️ i czasami muszę robić jeszcze slalom z dzieckiem w jednej ręce i wózkiem w drugiej.
O matko to niezły rollercoaster masz z tym wszystkim🙁 samemu jest bardzo ciężko w takich sytuacjach, a teraz w ciąży to już w ogóle hardcore🙄

reklama
Cześć Dziewczyny jak tam u Was dzisiaj ?
U mnie 6+6 czytałam wszystkie zaległe strony i widzę że nie jestem sama...też mam taki duży brzuch jest to moja pierwsza ciąża dlatego zdziwiłam się i zastanawiałam co jest. Pytałam lekarza na wizycie i mówił że tak czasem bywa. Wzdęcia, a do tego też przyjmuje progesteron, a piszecie że on też zatrzymuję wodę w organizmie także troszkę się uspokoiłam. Ale właśnie ubieram jakieś zwiewne sukienki do pracy bo czuję się jakby każdy na mnie patrzył i już wiedział o ciąży 🤦🤷😆
Jeszcze tydzień i idę na upragniony urlop ❤️
U nas dziś mega gorąco, Żar się leje z nieba🙈 narazie siedzimy w domu, po poludnou moze basen❤️ ja się czuje dobrze, tylko ciągle jakoś zmęczona😀
Ooo urlop super - jakie plany? 😍

U nas dziś mega gorąco, Żar się leje z nieba🙈 narazie siedzimy w domu, po poludnou moze basen❤️ ja się czuje dobrze, tylko ciągle jakoś zmęczona😀
Ooo urlop super - jakie plany? 😍
Nie mamy planów z mężem chyba w tym roku po prostu będziemy odpoczywać w domu no chyba, że wyjdzie jakoś mega spontan ale powiem szczerze że chyba wolę zostać w domu 🙂

Hej dziewczyny. Beta wyszła mi dwa razy dodatnia i wzrastała. Pokazując początek 5 tygodnia. Oraz dwa testy ciążowe pozytywne także myślę że to na pewno ciąża.
Ale problem zaczyna się z tym że nie jestem ubezpieczona i mam takie pytanko czy mogę iść do ginekologa żeby mi tą ciąże potwierdził na fundusz czy pierwszą wizytę muszę iść prywatnie i dopiero będę miała ubezpieczenie jak będę miała kartę ciąży?

Hej dziewczyny. Beta wyszła mi dwa razy dodatnia i wzrastała. Pokazując początek 5 tygodnia. Oraz dwa testy ciążowe pozytywne także myślę że to na pewno ciąża.
Ale problem zaczyna się z tym że nie jestem ubezpieczona i mam takie pytanko czy mogę iść do ginekologa żeby mi tą ciąże potwierdził na fundusz czy pierwszą wizytę muszę iść prywatnie i dopiero będę miała ubezpieczenie jak będę miała kartę ciąży?
Hej😊 normalnie możesz iść do lekarza na nfz bez ubezpieczenia.

Dziewczyny wy też macie taki "duzy" brzuch? Ja sobie dziś ubrałam kombinezon i przecież wyglądałam w nim jakbym była przynajmniej w 5 miesiącu 🫣 nie mówiąc o tym, że ciągle mi się ma na słone. Chipsy i frytki z duuuza ilością soli 😁😁
Tak... Strasznie mi wybiło brzuch + trochę tłuszczyku w górnej partii, wyglądam zwyczajnie grubo. Bo ciężko to na tym etapie nazwać brzuchem ciążowym o_O Mało tego, w okolicach spodziewanej miesiączki ważyłam się u koleżanki i przybyło mi 2kg (!) po dwóch latach wagi na stałym poziomie. A chodziłam na spacery nawet po 10km dziennie i pilnowałam diety. Jestem osobą, która łatwo zarówno chudnie jak i tyje, więc mnie to zaskoczyło😳 w poprzedniej ciąży miałam na plusie książkowo niecałe 10kg. Aż się boję jutro stanąć na wadze u lekarza😂

Tak... Strasznie mi wybiło brzuch + trochę tłuszczyku w górnej partii, wyglądam zwyczajnie grubo. Bo ciężko to na tym etapie nazwać brzuchem ciążowym o_O Mało tego, w okolicach spodziewanej miesiączki ważyłam się u koleżanki i przybyło mi 2kg (!) po dwóch latach wagi na stałym poziomie. A chodziłam na spacery nawet po 10km dziennie i pilnowałam diety. Jestem osobą, która łatwo zarówno chudnie jak i tyje, więc mnie to zaskoczyło😳 w poprzedniej ciąży miałam na plusie książkowo niecałe 10kg. Aż się boję jutro stanąć na wadze u lekarza😂
ja tyłam po 30 kg , 10 brzmi świetnie 😃😃😃

ja tyłam po 30 kg , 10 brzmi świetnie 😃😃😃
30 to faktycznie sporo 🤭 udało ci się wrócić do wagi wyjściowej? oczywiście, że 10 to rewelacja, nic poza brzuchem nie urosło😅 właśnie tego razu się obawiam, bo ledwo ciąża się zaczęła, a chyba mam już +5😀 więc takie 30 to może być wariant optymistyczny😂

30 to faktycznie sporo 🤭 udało ci się wrócić do wagi wyjściowej? oczywiście, że 10 to rewelacja, nic poza brzuchem nie urosło😅 właśnie tego razu się obawiam, bo ledwo ciąża się zaczęła, a chyba mam już +5😀 więc takie 30 to może być wariant optymistyczny😂
tak ogólnie jestem bardzo wysoka i szczupła wiec miałam tylko duży brzuch :) nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści :)

reklama
Do góry